| IonelFlorianUrzica a întrebat:

După ce am observat comportamentul multor români de ani de zile, am ajuns la concluzia ca ei nu sunt de fapt credincioși, ci mai degrabă superstițioși, ceea ce contravine cu învățăturile Bibilei și ale unor sfinti care spun ca oamenii trebuie sa se roage indelungat ca să nu creadă omul în superstiții, sa nu aibă omul vreo atracție către magie sau ocultisme ca aceasta sunt un lucru rău! Dar noi romanii facem exact inversul, credem ca dacă te întorci din drum îți merge rău, dacă aduci vorba de cineva vorbeste cineva de tine, dacă îți taie o pisica neagea calea ai ghinion și pe deasupra se uita în fiecare dimineață la horoscop! Aproape toți romanii sunt așa și fac asta! Ei bine eu zic ca nu are cum sa fim o țară cu atâția credincioși, suntem mai degrabă o țară de superstițioși! Ce părere aveți despre asta?

1 răspuns:
| lpavel a răspuns:

Ai dreptate, sunt foarte multi de genul acesta dar asta pentru ca nu cunosc cu adevarat ce vrea Dumnezeu de la noi! Sunt credinciosi doar ca se numesc credinciosi! Ba chiar merg si la biserica, fac multe lucruri de buna credinta, dar nu sunt interesati si ce este rau inaintea lui Dumnezeu! Ei cred ca daca fac aceste lucruri bune restul nu mai conteaza si nici nu se intereseaza daca e bine sau nu, ci pur si simplu isi traiesc viata asa in continuare...
Nici eu nu sunt perfect cum nimeni nu e perfect dar imi pare bine ca stiu ce sunt superstitiile si stiu ca pe mine nu ma ajuta cu nimic, in schimb cu asta l-as supara pe Dumnezeu! Deci nu vraji nu horoscop, nu vise, nu citit in stele sau cafea si alte tampenii asemanatoare!
De ce sa fac lucruri care nu ma ajuta cu nimic dar ma indeparteaza de Rai? Intrebarea asta ar trebui sa si-o puna fiecare!