anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E de presupus ca ateii au devenit atei pentru ca au convingerea (formata de-a lungul timpului si poate a unor intamplari) ca nu exista nici o divinitate. Deci, in mod normal, gandurile si respectiv intrebarile asupra divinitatii se opresc acolo, pentru ca o convingere deja exista, nu isi mai au rostul si este de-a dreptul sarit de pe fix sa faci afirmatii si sa pui intrebari despre ceva ce nu exista. Inseamna ca ateii care pun intrebari legate de Dumnezeu, credinta, religie etc o fac in bataie de joc. Eu asa cred. Ce va face sa va bateti joc de cei care au credinta (placere, dispret, inclinatii huliganice, inteligenta, amuzament etc)?

Răspuns Câştigător
| Lizzu a răspuns:

Opiniile vor fi mereu impartite,oamenii diferiti, credintele si mai diferite.

Fiecare isi sustine parerile asa ca intotdeauna se vor isca conflicte cu referire la asta.
-Fiecare crede si simte ca are dreptate, credinciosii simt ca exista un dzeu, ateii nu simt nimic in legatura cu aceasta existenta; unii, dar altii inca nu sunt convinsi total de existenta unui dzeu asa ca inca sunt in cautari.

Ideal ar fi ca fiecare sa ascultam parerea si viziunea celuilalt, sa incercam sa o intelegem si sa intram in punctul lui de vedere asupra lumii si invers. Sa fie reciproc.

Invatam unii de la altii si nu cred ca certurile isi mai au rostul...

| anonim_4396 explică (pentru Lizzu):

Fara indoiala ca vor fi opinii diferite, asta nu inseamna ca trebuie sa ma streseze pe mine cu ele. E ca si cum as merge eu la Stiinta/Filosofie si as spune ca Hawking e un handicapat si prin urmare munca lui nu are nici o valoare. Ti se pare corect? Inainte de a exista opinii diferite si discutii contradictorii trebuie sa existe bun simt. Daca asta nu exista parerea oricui este egala cu 0. Ori, degeaba se chinuie unii atei sa schimbe unele mentalitati si eventual lumea, daca pe langa ei atrag doar nesimtiti ca ei, poate fac chiar mai rau. Deci, asta cu invat de la nu stiu care ce se chinuie sa-mi bage pe gat nesimtire pana mor din lipsa de aer nu prea merge.
Scuze ca mi-am permis sa o zic asa direct, dar asta se intampla de fapt.

41 răspunsuri:
| Wehrmacht a răspuns:

Realizezi ca in primele randuri ai scris ca cei care nu cred in Dumnezeu au devenit asa pentru ca nu au mai crezut in Dumnezeu? Eu nu cred asta.Eu cred ca cei care nu cred in Dumnezeu au devenit asa pentru ca si-au intarit credinta in el.Adica ai spus o chesti extrem de evidenta.Nu inteleg de ce.
E ca si cand ai spune "ba vezi ca o chesti inflamabila poate lua foc".

Si nu este vorba doar despre convingeri.Este vorba despre curiozitati.Nu toate sunt puse la misto.

| anonim_4396 explică (pentru Wehrmacht):

Exact asta am si vrut sa spun, deci normal ca realizez. Exact asta spun si cei mai multi din ei. Asta nu ai realizat?

| Inferno a răspuns:

In opinia mea convingerile ateiste ce se formeaza ca urmare a unor intamplari, suparari, etc, sunt extrem de precare si neintemeiate.
Ateismul fundamentat pe probleme teoretice este singura forma de ateism corecta. Analog si pentru teism.
Numai cei cu o gandire infantila si mediocra si-ar putea stabili convingerile religioase pe intamplari din viata lor sau stari sufletesti.
Adevarata profunzime a gandirii se evidentiaza atunci cand, in ciuda experientelor neplacute sau placute, in ciuda coincidentelor ce par sa concorde si in ciuda propriei tale fericiri, esti capabil sa manifesti procese ideative obiective.
Realitatea primeaza, nu eul.

| doctorandus a răspuns:

Religia nu este cunoastere obiectiva a unei realitati supranaturale, dar se poate discuta in mod obiectiv despre credintele teologice ale altora, ele putand fi criticate ca si coerenta, bun-simt, potriveala cu datele stiintei, nivel de moralitate, grad de civilizatie, toleranta sau lipsa ei, fanatism, etc.

Religia poate fi si este studiata stiintific, iar rezultatele acestei analize stiintifice nu depind de credinta religioasa a celor care fac aceasta analiza, din moment ce discuta aspecte obiective ale credintelor religioase (adica e un fapt obiectiv ca majoritatea crestinilor crede ca Isus a inviat din morti).

| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

Barbologie. Stiu sa fac diferenta intre niste discutii civilizate si inteligente si altele nesimtite si proaste cum sunt pe TPU.

| mODIN a răspuns:

Amuzament happy

| RAY a răspuns:

In primul rand eu n-am convingeri de astea permanente eu azi cred maine daca imi aduci dovezi cred altceva, desi nu am convingeri clar
acuma cu zeul tau eu nu cred ca din nimic apar zeii care creaza universul din nimic, eu nu pun intrebari pe TPU, nu caut divinitatea nu vad ce sens ar avea

| Mădă0611 a răspuns:

Majoritatea intrebarilor sunt pentru a trezi niste neuroni care sunt pe cale sa moara de la prea mult somn, deci nehrana. Scopul e o lume mai placuta pentru mine si urmasii mei, daca as vrea sa am. Daca teistii vor o lume "mai buna" prin sange, in cel mai bun caz hartuire psihica, ateii vor o lume mai buna prin desteptarea ratiunii.
Religiile indeamna la misoginism, rasism, respingerea sau pedepsirea celor diferiti, acceptarea oarba a raspunsurilor unor ignoranti sau interzicerea intrebarilor, inchiderea mintii..., ingredientele principale pentru a crea oameni periculosi.

| anonim_4396 explică (pentru Mădă0611):

De ce nu te faci profesoara de istoria religiilor spre exemplu si le explica in cadrul orei respective. Altfel esti doar altcineva care nu-si vede de viata ei. Un raspuns la o intrebare, adica o parere, este de ajuns. Dar mai mult de atat este psihotic. Pe de alta parte cea mai mare parte din credinciosi nu deranjeaza pe nimeni, isi vad de credinta lor si atat. O mica parte din ei sunt la fel de psihotici ca si o parte dintre atei, doar atat. De ce va luati de toti, ii bagati in aceeasi oala si faceti un mare bors? Dupa aia va bateti cu pumnul in piept ca, vezi Doamne, ati salvat voi lumea. Nu-ti pare un pic idiotic? Plus ca nu reprezinta deloc ideea de libertate. Fiecare alege pentru el insusi, oare cum isi permit unii atei sa-si imagineze ca pot ei sa faca asta in locul lor?

| suffarstar a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu toate religiile doresc o lume mai buna prin sange. In vechime unele religii politeiste ofereau sacrificii umane zeilor pentru recolte mai bogate, vanat indestulat etc. Religiile sunt forme de inchinare. Fiecare religie are propriile reguli, unele mai severe, altele ajung chiar la discriminari.
Credinta in Dumnezeu este bazata pe Iubire pentru ca din Iubire am fost creeati.(nu ma refer la amor) Credinta in Dumnezeu inseamna iubirea tuturor oamenilor, iertarea si egalul. Unde exista iubire nu mai exista bariere.
Este trist ca oamenii au facut din Iubire religii peste religii si au amestecat-o cu tot felul de practici pagane.

| anonim_4396 explică (pentru suffarstar):

Cred ca ai gresit intrebarea. E treaba ei ce crede, te crezi dator sa tii lectii de religie?

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Categoria se numeste religie, asa ca fiecare dezbate ce vrea legat de religie, la alta categorie dezbate altceva, in realitate putini vorbesc despre asta, viata nu e pe categorii. Cred ca nu iti cunosti biblia si nici pe la biserica nu prea dai, tipic celor care fac pe victimele. :-? Uita-te bine pe acolo (biblia) si vezi ce spun scriitorii despre cei care nu cred in ce cred ei, sau cei care nu sunt de partea cuiva, mergi la biserica si vezi ce zice popa, eu acolo am auzit de atei si ii vedeam cam asa --> http://i.imgur.com/JMrwH.jpg spatiu, un ateu nu considera ca pacatele (necredinta) cuiva sunt responsabile de catastrofele naturale astfel ajungand sa urasca "pacatosii", chiar sa-i atace, un ateu nu considera ca asta e pamant sfant si trebuie eliberat de necredinciosi, un ateu nu umbla din usa in usa ca sa convinga lumea sa creada in zeul lor (libertatea religiei nu inseamna libertatea de a hartui lumea sa adere la religia ta), ateii nu au cate o cladire la fiecare colt de strada cu surle si trambite (clopote si boxe) sa trezeasca tot poporul (nu din somnul ratiunii care naste zei), ti se pare ca crestinii nu deranjeaza pe nimeni? Mie nu, daca ai de gand sa zici d atei cu stiinta lor, cum o folosesti, ar fi bine sa te abtii, ateii nu se roaga zeilor.

| Mădă0611 a răspuns (pentru suffarstar):

Cat timp in biblie scrie ca Iisus a zis ca cine nu e cu el e impotriva lui, crestinismul dezbina oamenii, sa nu mai spun de evrei care se cred poporul ales si superiori celorlalti oameni pe care ii vad mai jos decat animalele, sau de musulmani care cica primesc vreo 40 si ceva de virgine daca omoara nemusulmani.

Deci tu, ma trimiti pe mine la biserica sa vad nu stiu ce. Da ce treaba ai tu cu timpul meu liber? Iti permiti sa te iei de mine sa-mi spui ce carti sa citesc si vrei sa dai lectii altora despre cum ar trebui sa traiasca? Nu e treaba ta cu ce ma ocup eu. E treaba mea, la fel cum e a tuturor din jurul tau. Treaba ta e doarr in ceea ce priveste viata ta. Si daca cineva iti bate la usa inseamna ca trebuie sa te razbuni pe mine si pe toti ceilalti de pe TPU, cel putin, cu ideile, obsesiile si supararile tale? Nu sunt nici eu de acord, asta nu inseamna ca transform intr-un "salvator" penibil total lipsit de sens. Da, credd ca se va sschimba in timp. Pui pe toti bisericosii si religiosii in cea mai proasta lumina posibila si mai zici de ei ca iti fac asta? Cat tupeu poti sa ai? Tocmai ce te-ai oprit din polologia plina de nonsens ssi ai pretentii ca altii sa se poarte cu tine altfel? Nu zic ca nu sunt si unii care deranjeaza, am zis-o din prima, nu am ce sa ascund pentru ca nu sunt ipocrita, dar tu o faci. Inventezi atacuri la persoana si altele. Oare cum de mai traiesti cu atatea atrocitati la care ai fost supusa? Esti o eroina! Poate te gandesti ca am vreo 3 ani si raman cu gura cascata la debitul tau verbal. Te inseli, chiar nu e cazul. Nici macar nu sunt vreo religioasa sa ma supar, doar ca ma zgarie atata nesimtire. Este dus la extrema si tot voi va suparati. victima eu? Voi va bagati cu forta in gura religiosilor si fanaticilor si apoi va plangeti. Si tot eu sunt victima?! Deci asta era toata "cammpania" asta pe TPU, cu impunsaturi in coasta si fel de fel de afirmatii fara sens, ca va credeti salvatori? cat de penibil!

| suffarstar a răspuns (pentru anonim_4396):

Hei,eu doar am comentat un raspuns. Nu ti-am raspuns la intrebare, pentru ca nu ma vizeaza.

Religile ne despart,Credinta ne uneste. Astea sunt religii,Crestinismul,Islamul etc. Credinta in Dumnezeu nu implica nicio religie,grecii aveau multe pietre cioplite la care se inchinau,dar era si o piatra pe care era scris : "unui Dumnezeu necunoscut". Acest Dumnzeu era un Dumnzezeu pe care nu-l cunosteau dar aveau credinta in El. O legenda spune ca a fost o molima in Atena. Grecii au inceput sa se roage tuturor zeilor, dar molima nu a disparut.
Atunci au decis sa se inchine unui alt dumnezeu, caruia nu-i cunoasteau chipul
dar in care ei si-au pus credinta. Nu i-au facut statuie, doar o piatra cu o inscriptie unde mergeau si se rugau. Si molima a disparut.
Evreii vor avea de patimit mult, tocmai din cauza lor.Au murit multi in Holocaust, vor murii si mai multi in Valea Armagheddon.

Eu astept raspunsuri la intrebare. Daca vreti sa va conversati va puteti trimite mesaje sau pe chat.

Pai tu ma trimiti sa ii invat pe altii despre istoria religiilor, ai treaba cu timpul meu liber si dai lectii cum sa imi traiesc viata, asa ca ochi pentru ochi. Cum ziceam, categoria se numeste religie, nu e suparare, obsesie, sau mai stiu eu ce, de obicei e amuzament, daca nu iti convine, du-te la alta (ti-as fi sugerat una, dar iar zici ca ma intereseaza viata ta).
Care voi? Vezi ca in tot raspunsul te-ai descris pe tine smug, n-are rost sa dau copy-paste, reciteste-l. Dintre cei care nu cred in dumnezeu, doar anti teistii ataca, ateii, fiind neutri, se apara, chiar daca uneori apararea lor devine atac (stii vorba cu cea mai buna aparare e atacul), e vorba de aparare. Reciteste-ti raspunsul. love struck Sau sa explic mai simplu, ca pentru cineva de 3 ani pe care vreau sa-l las cu gura cascata laughing, la un clip de pe yt relat de religie, despre ce crezi ca o sa fie comentariile? (intrebare retorica, nu de alta, dar gura cascata probabil paralizeaza mainile, de uimire, si nu poti scrie, asa ca iti spuneam sa nu te stresezi.)

M-ai lovit fix in plex. Ia-ti te rog bagajul de cunostinte si fugi la alta intrebare ca pe mine m-ai lamurit de la primul raspuns.
Mersi de raspuns! Pa si pu...la revedere!

| Mădă0611 a răspuns (pentru suffarstar):

E grele de inteles. laughing
Daca x pune o intrebare si y ii raspunde, x intelege, dar z are o nelamurile, nu are voie sa intrebe, trebuie sa isi dea adese, sa se intalneasca la un ceai si sa discute. laughing
Despre religii e vorba. Nu mai raspund, nu de alta, dar cine stie ce lege incalcam si facem puscarie. :-s

Degeaba plec eu, categoria e aceeasi, sunt aceiasi oameni cu discutii proaste si nesimtite, du-te tu la dragoste si sex sau trivia. rolling on the floor
Raspunsul asta e bonus :d, l-ai castigat, paaaaa wave

Da, sunt nesimtite si proaste. O observatie desteapta si complexa atinge tot contextul nu numai ce ii convine aluia care o face. Atunci devine instantaneu o observatie subiectiva, incompleta si irelevanta, adica ceea ce practicati unii din voi pe TPU de cativa ani buni. Se mai satura lumea sa tot vada aceleasi chestii irelevante. De cand e asta site-ul tau? Da stiu si eu ca sunt libera sa plec, doar nu crezi ca am plecat de atatea ori de-a moaca. Dar uite ca nu vreau sa plec de data asta pentru ca am dat peste o gura sparta.
Esti absolut incoerenta in raspunsuri, prima oara zici ca o faci ca sa salvezi generatiile viitoare, apoi ca nu stiu ce apare in biblie, apoi ca nu stiu ce ai cu mine si o tot tii asa. O analiza a bibliei si religiei inseamna analiza completa. Daca era asa nu aveam de ce sa mai iau de tine. Dar nu este complexa, este subiectiva si rau intentionata, prin urmare nu sunt eu cea care trebuie sa se mai uite pe ea sa vada ce e acolo. Tu faci afirmatii deplasate despre ce scrie in biblie, nu eu.

laughing
eu stiam ca "RASPUNDE " e folosit tocmai pentru a comenta raspunsuri :-J

La revedere si tie!

Tot ca bonus:http://en.m.wikipedia.org/wiki/Reactance_(psychology).
Poate inveti ceva. Daca toata anti-religia asta pe care o faceti voi aici, la religie, era desteapta si cu bun simt nu ar fi creat efect de bumerang. Citeste tot, daca vrei, ca este foarte folositor in viata. Ma rog, am sa-ti zic la revedere, de tot, ca nu am de gand sa-mi stric si alte zile cu tine.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Asa crede toata lumea, e mai usor sa-l iei pe nu in brate, e mai comod, dar se intituleaza atei si copii de 12-15 ani

| ErrorFound a răspuns:

Motivul pentru care pun intrebari legate de religie si Dumnezeu e faptul ca multi cred orbeste si nu gandesc pentru ei.
Vreau sa-i indepartez pe cei cu minte de astfel de prostii. Nu le cer sa gandeasca ce vreau eu, le cer doar sa gandeasca pentru ei.
Nu poti sa crezi in ceva doar fiindca asa ti-a fost spus. Trebuie sa fim constienti de faptul ca traim intr-o lume guvernata de haos si acest lucru inseamna ca nu te poti baza pe experienta personala, fiindca motivele pentru care ti se intampla ceea ce ti se intampla pot fi extrem de diferite fata de ceea ce-ti impui tu sa crezi.

Daca-i spui unui om de exemplu: exista un zeu in cer care arunca cu raze de lumina(fulgere), iar acel om vede un fulger, se va gandi la ceea ce i-a spus celalalt despre zeul respectiv, desi, nu un zeu este de vina pentru fulgere. Dar asa este mintea umana, tinde sa faca legaturi aiurite intre lucruri fara asa ceva.

| PreaDulcePreaFin a răspuns:

Sa ma binedispun, ma amuza teribil crestinii.

| dragos38 a răspuns:

Oamenii de stiinta care au devenit atei sunt din cauza bibliei si a religiilor.deoarece biblia contine informatii eronate si ilogice.si atunci ei se bazeza pe cele 5 simturi.

| anonim_4396 explică (pentru dragos38):

Eu nu am intrebat de ce au devenit atei, e treaba lor exact la fel cum e si dreptul lor. Dar de ce unii incep sa-si bata joc de ce care au ramas credinciosi, sau sa-i bata la cap cu teoriile lor. La o intrebare, postata pe TPU spre exemplu, e de ajuns un raspuns pentru a-si exprima parerea. Nu e nimeni dator sa convinga pe ceilalti. Asta e deja nebunie. Deci, de ce nu-si vad de viata lor si fac tot felul de afirmatii referitoare la religii, biblii si credinciosi?

| dragos38 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru.o mai buna intelegere intre stiinta si religii este nevoie ca prelatii sa colaboreze cu oamenii de stiinta, pentru ca stiinta pe masura ce intra in profunzimea materiei se apropie de religii si atunci religia este obligata sa faca si ea pasul spre stiinta, bine inteles trebuie sa renunte l-a religiile false si sa creeza o singura religie autentica, asa cum a fost cu mii de ani i.e.n.insa acelea au fost cenzurate tocmai pt.ca lumea sa nu cunosca unele adevaruri.si sa putem fi intoxicati cu tot felul de informatii false.
ex. Facerea (crearea lumii in 7 zile, informatii false)
aparitia omului din Adam si Eva alta informatie eronata)cum iti explici tu aparitia rasei europeana, africana, mongoloida.si amerindienii )dintr-o singura pereche?

Si totusi, de ce sunt unii de pe TPU asa de nesimtiti? Eu asta intreb aici. Nici eu nu sunt o bisericoasa, nici mie nu-mi plac religiile etc, dar nu-mi permit sa-i calc in picioare pe aia care practica, sa merg sa le rad in fata si sa-i fac de tot rahatul, pentru ca am bun simt. Este alegerea lor, viata lor si prin urmare treaba lor. Nu este a mea cum nu este nici a celor care-si bat joc de ei.

| Inferno a răspuns (pentru dragos38):

Probabil este vorba de niste oameni de stiinta foarte inculti.
Din cate stiu Biblia nu este decat cartea crestinilor (si mai este folosita si de alte secte), asa ca prin citirea ei nu poti stabili decat falsitatea religiei crestine.

| dragos38 a răspuns:

Nu cred ca pun intrebari in bataie de joc dar precum am zis biblia si religiile contin informatii eronate si ilogice, pe care ei le observa si de aceea pun intrebari care ti se par ca sunt in bataie de joc dar nu e asa, si nu numai eipun intrebari cu privinta l-a informatiile din Biblie nu uita Leo Taxil a fost un credincios catolic, calugar iezuit care a stududiat bibila din scoarta in scoarta, ceva l-a facut sa renunte la biserica catolica si a devenit un scriitor si ziarist.Leo Taxil nu-si bate joc de divinitate ci critica pe cei care sustin afirmatiile eronate din biblie mai marii bisericii catolice.prof.Constantin Dulcan neuro-psiholog un credincios l-a fel critica religiile institutionalizate deoarece acolo nu este vb de divinitate ci de un zeu tribal.cu insusiri antropomorfice/el sustine ca este nevoie de o trezire a constintei umane intoxicata de mii de ani cu informatii ilogice, Stephan Hawking un ateu convins dupa ani si ani de cercetare el nu respinge existenta unei inteligente universale, dar are o pozitie critica fata de religi si biserica, intrebarea lui care ma amuzat a fost ''ce facea dumnezeu inainte de a creea universul'' si tot el raspunde.pregatea iadul pentru cei care nu cred in existenta s-a.eu cred in teoriia evolutiei asta nu inseamna ca ne tragem neaparat din maimute.in fine unii spun ca aparitia vietii se datoreaza hazardului altii spun ca datorita divinitatii.deci parerile sunt impartite.

Ma refer in principal la unii atei de pe TPU. Cunosc atei si in afara TPU, nu sunt asa psihopati. E drept, au si o varsta mai inaintata si ceva mai mult in capatana.

| dragos38 a răspuns (pentru anonim_4396):

L-a unii, asta-i altceva. care nu-s copti la minte inca ignorai simplu

Nu-ti vazusem ultimul raspuns. Mi-ai clarificat curiozitatea. Mersi!

| dragos38 a răspuns:

De acord cu tine sunt si pseudo-intelectuali care-s mana in mana cu capii bisericilor/dar eu nu ma refer la astia, de exemplu Stephan Hawking ateu convins nu exclude existenta unui creator el zice ca teoria M nu excude existenta unui creator.la fel si Prof, Dumitru Dulcan care a scris inteligenta materiei. evolutia formelor de viata de la simplu spre complex nici el nu exclude existenta creatorului.el chiar critica religiile care nu sunt inspirati divine ci sunt institutionalizate.deaceea a zis ca un viitor este posibil ca religia care o fi ea nu stiu.trebuie sa colaboreze cu stiinta.religiile autentice care contin informatii codificate scrise cu mii de ani i.e.n. au fost suprimate tocmai pentru ca omul obisnuit sa nu aiba acces la ele.de exemplu religia budista calugarii shaolini pe baza cartiilor budiste au invatat sa-si dezvolte energia interioara,(ki)artele martiale sunt legate de canoanele budiste/deci nu toate religile sunt ineficiente.ai dreptate ca citind religia crestina nu intelegi nimic.asesti contradictii.

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

Lipsa unei ocupatii serioase. In loc sa se duca la munca sau la scoala (sau sa-si faca temele/proiectele/s.a.m.d) unii stau pe TPU de dimineata pana seara si lancezesc. Si incearca sa para inteligenti si marii filosofi a lu peste prajit happy
Altii au inca mintea necoapta si inca mai cred ca opinia lor chiar va schimba lumea iar altii pur si simplu sunt penibili.

| adrian1419 a răspuns:

Mersi pentru intrebare o simt adresata mie special.
Pai nu doar ateii dar si religiosii (de toate neamurile) faca asta.Noi toti simtim nevoia de a arata ca noi suntem mai destepti mai buni mai puternici.Adica superiori.Fie ateu fie cresti, musulman, budist, etc. e in natura noastra ca oameni, ca animale.Da suntem animale pentru cei care nu cred.
In concluzie nu doar ateii dar si religiosii fac asta, si e vina celui care a inceput.Cine? Pai fiecare a inceput o cearta sau ceva din cauza asta.Sepoate lua ca vina nimanui sau a tuturor