| soimos a întrebat:

Este crestinismul religia corecta sau crestinii urmeaza o religie gresita?
Adica una schimbata prin Noul Testament si bazata pe aceasta, pentru ca in Noul Testament cel care schimba Legea nu este nici Isus nici Dumnezeu, ci tocmai ucigasul de nazariteni falsul apostol Pavel, si uneltele mincinoase (evanghelistii care au scris Noul Testament) aflate in slujba acestui ucigas de crestini!

Iata, imi bazez afirmatia chiar pe vorbele ucigasului fals apostol Pavel

Galateni 2. Stiind însa ca omul nu se îndrepteaza din faptele Legii, ci prin credinta în Hristos Iisus, am crezut si noi in Hristos Iisus, ca sa ne indreptam din credinta in Hristos, iar nu din faptele Legii, caci din faptele Legii, nimeni nu se va îndrepta.

11 răspunsuri:
| GusWaters a răspuns:

Nicio religie nu este corecta,din moment ce nu religia este calea de urmat,dpdv spiritual,nicaieri,indiferent ce esti,si care este orientarea ta religioasa.

Cu atat mai putin crestinismul,pentru ca,si catolicii,si ortodocsii pretind ca religia lor este cea corecta. Daca a existat cu adevarat un Iisus si exista un Dumnezeu,sunt sigur ca pe acestia,nu i-ar interesa religia ce-o urmeaza un individ,si ar pune mai mult pret pe ce face individul,cum se comporta cu semenii sai,nu pe ce carte asa-zis divina citeste,sau ce zeu urmeaza.

Cum religiozitatea merge ca garnitura la ipocrizie,si invers, oricine zice ca religia lui este cea corecta, greseste din start.Religia nu este Iisus si Dumnezeu, si asta o zic in calitate de agnostic.Religia este prigonire,rasism,ipocrizie,falsitate, Inchizitie, secrete si tot felul de chestii nasoale.Si,ca sa fac o corectare,Pavel nu era ucigas de crestini, era prigonitor de crestini, adica nu-i accepta.

| soimos explică (pentru GusWaters):


Pavel a fost cel care l-a ucis pe Sfantul Stefan

Pavel nu a fost un ucigas de crestini, ci un ucigas si prigonitor al Nazaritenilor, adica a acelei secte a relligiei Mozaice care urma invataturile Nazariteanului!

| seagate a răspuns:

Intrebarile tale seamana mult cu cele ale unui alt ateu prostanac mai in varsta de pe un alt site.
Ce vrei sa demonstrezi, ca esti mai putin prost decat alti atei?

| soimos explică (pentru seagate):

Vreau sa scot in evidenta ca Noul Testament este o minciuna, si ca voi crestinii sunteti irationali, pentru ca credinta voastra=irationalitate, iar religia crestina este o prostie, din moment ce se bazeaza pe Noul Testament, adica niste texte care incalca Legea lui Dumnezeu, fiind scrisa sub indrumarea unui criminal de niste idioti si excroci care il urmeaza pe criminalul de crestini numit gresit/mincinos apostolul Pavel!

| Anonimgirltpu a răspuns:

Nicio religie nu e corecta si toate sunt corecte. Fiecare om are dreptul la religia lui proprie fara sa o criticam. Poate crestinismul nu e o religie corecta, poate nici ateismul nu e ceva corect si adevarat. Nu s-a dovedit nimic concret 100% pana acum in nicio religie si nici in ateism, deci pana se va dovedi ceva 100% oamenii pot crede ce vor despre Zeul suprem, despre Creatie si despre adevar. Religia e ceva personal si de aceea trebuie sa o respectam la fiecare persoana.

| Anonim a răspuns (pentru Anonimgirltpu):

Ateismul nu-i religie e non religie

| soimos explică (pentru Anonimgirltpu):

>Religia e ceva personal si de aceea trebuie sa o respectam la fiecare persoana. <
Ai dreptate, dar oarecum te si inseli!
1) Religiile sunt de mai multe feluri, unele au scopul de a te ilumina, precum budismul, iar altele de a te intuneca, de ex. Islamismul sau Crestinismul, ambele fiind inventii politice de a manipula, controla si spolia masele de ignoranti prostiti printr-o poveste pusa in contul unei fiinte Supranaturale.
2) Religiile sunt ele insele exclusiviste si intolerante pentru ca fiecare ramura a unei religii isi inchipuie ca ea este cea mai corecta si astfel critica o alta ramurica a aceleiasi religii, vezi de ex. conflictul intre ortodocsi si pocaiti!
In concluzie, critica pe fata este ceva uzual si des practicat in religie!
3) Daca religia este ceva personal, atunci trebuie sa o practici acasa si nu sa vii cu ea pe forumuri publice cu scopul de a face prozelitism.
4) Evident ca suntem intr-o societate deschisa, si fiecare religios este liber sa isi exprime liber credinta si ceea ce gandeste, dar exact acelasi drept il avem si noi ateii!
Diferenta intre noi este ca religiosii doresc sa prosteasca lumea cerandu-le sa creada in mod irational, in timp ce eu le propun sa gandeasca!

| Anonimgirltpu a răspuns (pentru soimos):

Cum am spus: "fiecare are dreptul la religia lui proprie". Chiar daca tie ti se par prostii sau nonsensuri trebuie sa respecti religia celui de langa tine fara sa o critici. Eu una nu am criticat niciodata pe nimeni dupa religie. Discutiile despre religie aduc certuri si contraziceri de aceea trebuie sa respectam fara a critica religia altuia pentru a avita aceste certuri.
Asa ca eu te sfatuiesc sa lasi alte religii in pace, sa nu le mai critici sau sa le jignesti si sa le respecti asa cum sunt, chiar daca esti impotriva lor.

| soimos explică (pentru Anonimgirltpu):

Tu nu intelegi ca aceasta "critica" numita exclusivism este chiar o samanta a raului pe care Diavolul a strecurat-o in fiecare religie!
Oare musulmanii nu se rad de crestini, oare pocaitii nu se rad de ortodocsi si oare sambatarii nu afirma ca religia romano-catolica este una a Diavolului?
Niciun religios practicant nu respecta ceea ce ceri tu, nu ai fost si tu la randul tau abordata de un pocait care incerca sa te convinga sa te pocaiesti si sa renunti la religia ta?
Eu cred ca tu ar trebui sa-ti deschizi ochii spre realitate care te inconjoara, si nu sa-mi dai mie lectii despre cam ce ar trebui sa fie normalitatea, pentru ca insusi religiile au in ele samanta Diabolica a intolerantei numita Exclusivism!
Asa ca problema care te deranjeaza trebuie rezolvate la origini, adica chiar in religii!

| Anonimgirltpu a răspuns (pentru soimos):

Daca tie ti se pare normal sa dusmanesti celelalte religii si sa judeci oamenii dupa religie, e treaba ta. Mie una nu mi se pare normal. Dar se pare ca daca multi fac asta ti se pare si tie normal. Urasc atat de mult instinctul asta de turma a multor oameni. Acest instinct e pentru cei care nu sunt capabili sa gandeasca singuri. Daca unii oameni critica lumea dupa religie ti se pare normal sa faci si tu la fel?

| ileanaadrianastan a răspuns:

Numai prima propozitie din Crezul de la Niceea este corecta. Iisus nu a zis ca este D-zeu intrupat, asta au zis apostolii (nu toti). Crestinismul are nevoie disperata de reforma, asa cum au judaismul clasic si islamismul. Universul A fost creat de un Spirit, dar acest Spirit nu Se intrupeaza in fiinta humanoida si nu contacteaza muritori in planul fizic. Revelatia divina a lui Moshe a fost o inspiratie divina. Iar Biblia este o departe de a fi o opera divina. Este o carte scrisa de evreii antici.