anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hristos a înviat!
Vă doresc sărbători fericite!
Aș avea o intrebare. Dacă iți schimbi religia de la ortodoxi la greco catolici este păcat?
Si ce anume trebuie să faci pentru a îți schimba religia
Mulțumesc!
P.S mi-a zis că se face un botez.Acest botez in ce constă?

Răspuns Câştigător
| AC4S4 a răspuns:

Mergi si schimbi buletinul si completezi cu religia greco-catolica.
Sunt ironic, desigur. Nu exista un document cu forta juridica, legislativa care sa ateste religia ta. La recensamant poti sa declari ca esti greco-catolic si cam asta e.
E foarte subiectiva treaba. Biserica Greco-catolica spune ca are 500.000-600.000 de membri, dar la recensamantul din 2011 s-au declarat 150.000. Asta pentru ca oamenii sunt trecuti ca membri acolo, dar cand au trecut spre ortodoxie, nu s-a obosit nimeni sa stearga multe nume de pe lista membrilor.

Probabil ca esti trecut ca membru intr-o biserica ortodoxa. Cel mai bine e sa mergi acolo si sa le ceri sa te stearga de pe lista. Apoi mergi la biserica greco-catolica si le spui sa te inregistreze la ei. Nu cred ca va fi nevoie de vreun botez.

Biserica ortodoxa si cea greco-catolica seamana foarte mult. Difera niste dogme, dar in traditie sunt foarte apropiate.
Un proces complet, as spune:
1. Te asiguri ca nu mai esti membru la biserica ortodoxa.
2. Te asiguri ca esti membru intr-o biserica greco-catolica.
3. Te declari greco-catolic la recensamantul din 2021.

33 răspunsuri:
| alex241 a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Cunosc foarte multi GRECO CATOLICI!
Nu am zis ca ma pocăiesc!

| RaulAlmășan a răspuns (pentru alex241):

Atunci nu înțeleg rostul tău în biserică.
Încerci să îți schimbi doctrinele doar fiindcă ai prieteni nu fiindcă e corect.
E alegerea ta, poți alege ce dorești tu.
Dumnezeu să te binecuvânteze.

| alex241 a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Fiecare alege pentru el. Eu aș fi vrut să imi schimb religia deoarece merg săptămânal la biserică greco-catolică. Particip săptămânal la liturghie