Toate cele 3 persoane ale Treimii impartasesc aceeasi esenta. De asta spunem ca e un singur Dumnezeu
Lasa gargara cu esenta, ca nu tine. Ziceti ca e atat tatal sau, incat si fiul sau, incat si duhul sau. Si lasati figurile de stil.
Se pare ca incurci persoana si esenta amice. Nu esti tu atat tatal si fiul tau. Fiul are un Tata si Tatal are un Fiu si ambii impartasesc aceeasi esenta. Asa cum umanitatea este una singura, dar persoanele umane sunt mai multe. Asa cum eu am un tata si suntem 2 persoane diferite dar din punct de vedere a umanitatii suntem o singura umanitate.
Nu e o figura de stil si nu e o "gargara". Esenta e ceva real
Ce sa dovedesc? Ca e o figura de stil? E logic sa fie o figura de stil din moment ce stim si noi acum si se stia si in lumea antica ca pamantul e un glob. Pana si cei mai antici babilonieni aveau stiinta astronomiei prin care vedeau ca planetele sunt globuri
''Se pare ca incurci persoana si esenta amice. Nu esti tu atat tatal si fiul tau. Fiul are un Tata si Tatal are un Fiu si ambii impartasesc aceeasi esenta. Asa cum umanitatea este una singura, dar persoanele umane sunt mai multe. Asa cum eu am un tata si suntem 2 persoane diferite dar din punct de vedere a umanitatii suntem o singura umanitate.''. Stiu la ce te referi prin asta, dar e o prostie.
Zici ca e o prostie fiindca ti-am dat un contra-argument la care nu stii cum altcumva sa raspunzi
Nu pot. Invoci o figura de stil aici. Exzemplu: ''Eu pot sa fiu tata, incat si fiu''.
Nu am invocat o figura de stil. Si nimeni nu zice ca Tatal e aceeasi persoana cu Fiul. Recunoastem ca Tatal si fiul sunt doua persoane distincte.
Fiindca 3 sunt persoanele în timp ce una e Esența/Ființa.
Persoana nu e același lucru cu Ființa.
E ilogic sa fie 3 fiinte in 1 https://dexonline.ro/definitie/fiinta
Nici n-am zis ca sunt 3 fiinte. Dumnezeu este o singură ființă, nu 3.
Persoanele sunt 3
Ființa e una singură.
Stiu care e definitia pentru ființă. Te îndemn să citești cu atenție a treia definiție
Lasa aia, acolo e bagata ca sa multumeasca credinciosii. Ce nu iti plac primele?
Serios? Deci cuvintele nu au mai multe definitii? Au doar cate doresti tu sa aiba? Eu am folosit cuvantul "fiinta" ca definit de a treia definitie. Tu ai postat linkul catre dex si tot pe tine te-a desfintat. Ce prost esti
Nu se vede in dex cate sunt? E vorba de primele doua, a 3 a e bagata asa ca sa multumeasca si capra
Nu e vorba de primele 2. E vorba de a treia fiindca eu definitia a treia am folosit-o cand am zis "fiinta". Eu stiu mai bine ce am intentionat sa zic decat tine
Nu's bagate de la mine că nu eu am bagat definitia aia în dictionar. Daca o definitie exista in dictionar inseamna ca e o definitie valida. Acum vezi ca pierzi dezbaterea si nu stii cum sa te scoti. Patetic