Cum adica "miezul din fanta", nu fac aluzie la religie, pur si simplu nu inteleg expresia
Problema este de ordin moral.
In realiate tu traiesti pe o planeta unde oamenilor le place mai mult sa se distreze decat sa faca ceva util; unde toti ar manca ce este mai bun dar nimeni nu se duce de placere sa practice sporturile numite agricultura si zootehnie, pentru ca sunt prea complexe. Sporturile simple sunt binevenite, de exemplu: aruncarea cu piatra in capul altuia, scrima cu sabii adevarate, tirul cu arcul sau pistolul. Iar cine a reusit sa distruga un proprietar atunci s-a ales cu o camara plina de alimente; dar astea erau pe vremea popoarelor migratoare. De atunci s-au inventat alte sporturi ca practicarea impozitarii (unde niste oameni care stau degeaba in STATUL de drept, ce iti iau banii ca sa isi cumpere hrana cea necesara) adica "sportivii dinainte" mai dadeau si gres, foarte foarte des, si plateau chiar si cu viata lor acea greseala, in ziua de azi sportivii nu mai au cum sa rateze. Asa de mult s-a simplificat acest sport ca trebuie doar sa stea. Nimeni care sta nemiscat nu are cum sa tinteasca ceva, dar ei reusesc sa obtina pentru ca tu esti INDOCTRINAT ca trebuie sa te misti si sa platesti, toata viata, acestui sistem care se ocupa cu obiective economice si sociale, iar aceasta este un lucru bun. Faptul ca CREZI ca acel sistem nu este ocupat de excroci, abuzatori si corupti... inseamna ca esti picat de pe alta planeta sau de pe satelitii de care ai vorbit. Oricum, daca iti place ca exista "postura de persoana abuzata" atunci ce-ar fi sa incepi sa practici agricultura, ca noua ni s-a facut foame! Si fi sigur ca si maine ni se va face foame... si ni se va termina cheful de citit intrebarile tale aiurite.
Oricum, ce vei alege alege este exact treaba ta, eu iti zic: bine ai venit pe lume!
Si apropo, traiesti intr-o lume in care, de cand este ea, la toti le place sa faca sex. Multora nu le place sa isi creasca copii dar sexul le place. Partea faina pentru ei este ca au gasit alti fraieri care pun botu', care ori nu realizau ori li se facea mila si le cresteau odraslele. Sporivii care stau, stau pentru ca si-au perfectionat foarte mult sistemul de stat: majoritatea populatiei nici nu isi da sema ca banii lor, prin impozitare, se duc la orfelinate si alte case de copii parasiti. Acesti copii odata ajunsi maturi sunt soldatii perfecti; asta inseamna ca daca ei primesc ordin sa te omoare, ei te vor executa fara sa se gandeasca nici macar o secunda; si fac asta ca rasplata pentru mancarea primita cand au fost la casa de copii. Mancare care le-a fost platita si din banii tai si ai parintilor tai, ce ironie!
Daca esti vreun pupincurist atunci un post de munca in sistemul statal este o activitate perfecta pentru tine; daca cumva nu iti plac acele mirosuri atunci numai prin prezenta ta acolo faci ca lumea sa se prefaca ca se simte prost-dispusa; nu CREZI?
Rugaciunile din lipsa de ocupatie si rugaciunile pentru altii care nu le vor nici nu le cer, bineanteles ca sunt o prostie. Dar rugaciunea, linistea, si concentrarea te ajuta sa gasesti rezolvari inteligente si pasnice, aproape la toate problemele personale. Intelegi cum sta treaba? Daca uni oameni se comporta ca animalele nu inseamna ca acestia sunt animale. Adica mai pe romaneste: nu poate fi dovedit ca exista SAU NU EXISTA, DAR IN ACELASI TIMP TU ESTI SIGUR CA ESTI PURTATOR DE CREIER, sateliti de pe cer nu iti vor da niciodata rezolvari la problemele tale; spre diferenta de creierul tau care are exact functia de a gasi solutii, indiferent ca ele sunt foarte complicate sau ba. Nu trebuie sa numesti PARADOX si faptul ca doar unii pierd vremea sa gaseasca solutii caracreristice speciei umane, asta se datoreaza faptului ca creierul are un "regim de lucru". Daca te deranjeaza ca unii nu executa crimele instantaneu, atunci as vrea sa iti spun ca cateodata aceasta poate fi si in avantajul tau (--- sau te crezi vreun nemuritor?)
Si acum in sfarsit raspunsul...
La concluzia ca exista ajungi doar daca aprofundezi destul de mult vreo materie (biologie, fizica, chimie, psihologie) deoarece gasesti prea multe legaturi inteligente, cateodata si prea inteligente.
ZEII au fost inventati inca de la inceputurile civilizatiei, pentru a explica lucrurile care li se pareau inexplicabile pe atunci(soarele, luna, etc). Frica de necunoscut i-a facut pe oameni sa isi creeze zei, pentru a se simti in siguranta. Dar in secolul 21 suntem destul de evoluati incat sa calatorim in spatiu, deci nu se mai poate pune problema zeilor. Ceea ce tine in viata religiile si zeii sunt conformismul si teama de nou, de schimbare. Probabil peste 10 ani(tehnologia va fi MULT mai evoluata, pana la punctul in care robotii vor arata ca oamenii si vor avea inteligenta artificiala) numarul teistilor va fi mai mic decat cel al ateilor.
Cred in El pentru ca mi S-a descoperit.
Inainte de evenimentul acesta nu credeam in El. Iar intalnirea cu El mi-a schimbat viata.
Orice om care se intalneste cu Dumnezeu, nu mai poate ramane acelasi om. Cand Dumnezeu Se descopera unui om, acesta de pe urma nu mai poate ramane acelasi. Pur si simplu nu mai poate. Nu ca ar fi ceva impotriva vointei omului; ci omul ajunge sa cunoasca si sa isi doresca vointa lui Dumnezeu. De aceea spune si apostolul Pavel: "Hristos traieste in mine".
In vechiul testament nu gasim prea multe convertiri; dar in noul, da. De aceea gasim ca multi oameni se pocaiau, se converteau atunci cand Dumnezeu Le era descoperit prin apostoli sau chiar prin prezenta Mantuitorului in persoana. Ca erau multi impotrivitori, asta depindea de disponibilitatea inimilor lor -daca sa accepte sau nu sa creada in Dumnezeu. (Chiar daca erau poporul ales al lui Dumnezeu, asta nu insemna ca erau si mantuiti. Si azi israelitii Il urasc pe Fiul lui Dumnezeu).
Am aflat ca este de datoria noastra morala sa Il cautam pe Dumnezeu -chiar si 'bajbaind'.
Cartea "Calea către Hristos" este foarte explicita. O gasesti aici: http://www.adventist.ro/index/materiale-de-studiu/e-books.html
Spune mi de ce crezi ca trupurile Sfintilor nu au putrezit? au venit savantii nebuni si au injectat ceva ca sa nu putrezeasca? eu de cate ori i am cerut ceva lui Dumnezeu am primit si nu am indoiala ca nu exista. Omul de la inceput si a dat seama ca exista o divinitate. Priveste la pasarile cerului: ele nu secera si nici nu ara. Dumnezeu are grija de ele. E si pacat, foarte mare sa nu crezi ca Dumnezeu nu te ajuta. Dumnezeu le randuieste pe toate de aceea zice Doamne fie voia Ta"
anonim_4396 întreabă:
andreiadrian0123456789012 întreabă: