anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

John Polkinghorne, profesor de fizică matematică la Universitatea Cambridge, aprecia că oamenii de ştiinţă resping adeseori religia, pentru că aceasta le cere supunere deplină faţă de o autoritate care nu poate fi luată la întrebări. Biblia şi minunile ei sunt respinse de teama unei Fiinţe supreme şi autoritare, de o carte cu legi inderogabile şi de o organizaţie bisericească ce pretinde ascultare fără a pune întrebări. „Aceşti oameni de ştiinţă se tem că această credinţa religioasă le va cere să comită un act de suicid intelectual.
Ce parere aveti.E un punct de vedere corect?

7 răspunsuri:
| rutanklan a răspuns:

La ora asta, putin imi pasa si de jesus si de sfantu ghost si de dumnealui...

| MMihai a răspuns:

Parțial corect!

| sabin89 a răspuns:

Cred ca oamenii de stiinta n-ar trebui sa se sinchiseasca prea mult de religie. Ce are una cu alta? Ei sa-si vada de treaba cu stiinta lor. Nu le impune nimeni sa ceara permisiunea bisericii daca sa faca sau nu o cercetare stiintifica. Cum e si la scoala. Profesorul de desen nu are treaba cu ala de geografie, de exemplu. Fiecare cu treaba lui. Respect reciproc si ne amestec in treburile interne.

| Zenicide a răspuns:

Pai e clar ca se poate ajunge si la asa ceva. Vezi cazul din Dover.
http://www.youtube.com/watch?v=8hTZ5AYzs8o

| 4b a răspuns:

Poate era corect pentru profesor, da' nu si pentru mine... Dumnezeu nu trebuie tras la raspundere, insa omu percepe foarte greu acest lucru, si mai degraba se lasa pagubas, respingandu-L in totalitate.
Ne punem intrebari, si nu e nimic rau in acest lucru, insa problema apare cand raspunsurile nu sunt pe placul nostru sau...nu le intelegem, da' raspunsuri sunt...trebuie doar sa cautam!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sabin89):

Problema nu se pune de a se sinchisi sau nu, ci de faptul ca prin concepte, atitudini si manifestari, religia principial ingradeste gradul de libertate al omului de stiinta si il pune uneori in imposibilitate de a pune sub semnul intrebarii afirmatii biblice devenite caduce.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru 4b):

Daca D-zeu ne-ar vorbi direct si nu prin interpusi, de multe ori inferiori noua din multe puncte de vedere, poate ca ti-as da dreptate, avand astfel posibilitatea de a ne argumenta reciproc convingerile.Nu faptul ca raspunsurile nu ne plac este deranjant ci faptul ca ne sunt impuse neargumentat.Religia nu permite judecati care depasesc anumite limite.Asta-i principala ei hiba!