Mda. Îmi pare rău să aud asta. Biserica mea nu e asa.
De curiozitate, ce religie ai acum?
Bisericile penticostale mari de aici din Bucuresti sunt Emanuel, Filadelfia din Sebastian si cea din Crangasi. Nu se prooroceste in timpul serviciului, dar proorocia e esentiala, si este toata mincinoasa. Ce cred acum, nu se poate explica pe scurt.
Eu fac parte dintr o biserica micuță, de vreo 200 de membri. Aici e chiar foarte bine, și nu zic asta ca să te atrag cumva, zic sincer, aici chiar se împlinește Biblia. Știu ca sunt biserici false, sa le zic asa, dar ce sa facem, nu le putem desființa noi
Nu chiar. Sunt biserici mai stricte în care toate surorile poarta baticul legat in față ai sunt biserici libertine în care surorile vin și fără batic, și cu verighete, și vopsite poate, ch unchiile făcute... Ce sa zic, chiar difera de la biserica la biserica
Astea sunt diferente nesemnificative. Credinta in botezul cu duhul sfant, vorbirea in limbi si proorocie este caracteristica distinctiva a penticostalilor. Institutele teologice, doctrinele, editurile, sunt comune; practica proorociei este influentata de celelate biserici.
Da, știu asta. Dar e biblic și corect, atâta timp cât se fac aceste lucruri în frică de Dumnezeu. Chiar tatăl meu cunoaște un om care prorocea minciuni și era plătit sa vină prin biserici sa proroceasca. Ăla nu se poate numi proroc. Prorocul e acela care transmite mesajul lui Dumnezeu curat, fără sa adauge sau sa scoată nimic.
Cred ca Lot este numit neprihanit pentru ca a facut mari sacrificii ca sa Il cunoasca pe Dumnezeu, dealtfel a avut si succes in asta. Biblia ne prezinta doar doua persoane in situatia asta, Lot si Avraam. Deasemenea, a fost drept cu cei din jur, a avut un comportament etic. Fata de asta, ce mare lucru ca s-a imbatat si el de cateva ori, dupa ce sotia si ginerii lui au murit iar lumea lui s-a facut scrum, la propriu.
Dacă așa spune Biblia, atunci așa și este.
"Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu." (Romani.3:23)
"Şi sunt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus." (Romani.2:24)
Și Noe, și Avraam, și Iacov, Moise, David și mulți patriarhi au păcătuit. Și păcatele lor sunt menționate în Sfânta Scriptură "pentru învățătura noastră".
Mărturisirea păcatelor lor nu este întotdeauna menționată așa cum este menționată în cazul lui Iacov și David.
Dar dacă Biblia menționează neprihănit, atunci așa și este. Pentru că apostolul Petru a avut și darul prorociei.
"Hai să presupunem totuși (prin absurd) că în prima seară nu și-a dat seama, dar în a doua seară cum a fost? De data asta știa, știa din experiența serii precedente; știa că nu e bine să-ți pierzi mințile. Și atunci, de ce a acceptat în continuare vinul care i se oferea?"
Din același motiv pentru care mulți oameni cunosc adevărul dar ei tot continuă să fie îmbătați de vinul Babilonului, de învățături false religioase. Pentru că le este mai ușor să dea bani la biserică și să creadă că sunt iertați, decât să-și schimbe caracterul.
"Apoi a urmat un alt înger, al doilea, şi a zis: „A căzut, a căzut Babilonul, cetatea cea mare, care a adăpat toate neamurile din vinul mâniei curviei ei!"" (Apocalipsa.14:8)
"Cu ea au curvit împăraţii pământului; şi locuitorii pământului s-au îmbătat de vinul curviei ei!" (Apocalipsa.17:2)
"[...]Pentru că toate neamurile au băut din vinul mâniei curviei ei, şi împăraţii pământului au curvit cu ea, şi negustorii pământului s-au îmbogăţit prin risipa desfătării ei." (Apocalipsa.18:3)
Deci toate neamurile și toți împărații acestora "pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiţi" (2Tesaloniceni.2:10), "Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună, pentru ca toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osândiţi." (v.11, 12)
Corupția din Sodoma era foarte mare, și atât de obișnuită încât Lot aproape că nu mai considera păcat a da pe fiicele sale acelora care vroiau să se culce cu străinii care au venit în casa lui. Toată cetatea cu copii și bătrâni venise la ușa lui Lot ca să violeze străinii. Păcatul amorțește simțurile spirituale. Așa se explică relația fetelor lui Lot cu tatăl lor. Ajutorul lui potrivit -sotia lui- era pierdut demult și el cu inima în agoniseala lor.
Ca și atunci, mulți fac la fel. Le este mai lesne să-și piardă sufletul decât să renunțe la babilonia lor.
Mulți cunosc adevărul, dar îl refuză din varii motive.
"Dar, cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua." (Apocalipsa.21:8)
Unii dintre aceștia am fost și noi cei mântuiți, care ne bucurăm de aceasta, pentru că nu ne-am iubit viața chiar până la moarte. (Apocalipsa.12:11)
Vinul și gratarele ii plac și lui iahve, ce urăște el sunt grăsimile, e femeie oare dz? De urăște grăsimile, lot a băut de necaz ca unde stătea erau doar zdrențe de oameni, gunoaie, el se îmbată sa uite de necaz dar iahve ia trimis îngeraș sa il ajuta ca apoi fetele lui sa il violeze el fiind iar beat ))))))))
Si lui dumnezeu ii plăcea vinul se mai îmbată cu evrei lui, citeste biblia
Psalmi 104:15
Cornilescu 1924 - Revised 2010, 2014
15 vin, care înveseleşte inima omului,
untdelemn, care-i înfrumuseţează faţa,
şi pâine, care-i întăreşte inima.
Matei 11:18-19
Cornilescu 1924 - Revised 2010, 2014
18 Căci a venit Ioan, nici mâncând, nici bând, şi ei zic: ‘Are drac!’ 19 A venit Fiul omului mâncând şi bând, şi ei zic: ‘Iată un om mâncăcios şi băutor de vin, un prieten al vameşilor şi al păcătoşilor!’ Totuşi Înţelepciunea a fost îndreptăţită din lucrările ei."
Niciodată Domnul Isus nu S a îmbătat, și unde ai găsit tu ca scrie ca a băut alcool? Fii serios
Un zeu nu se poate îmbată, nimic nu poate influenta, de asta a și spus iisus ca daca vrea chema niște îngeri care sa il ajute sa scape A venit Fiul omului mâncând şi bând, şi ei zic: ‘Iată un om mâncăcios şi băutor de vin, un prieten al vameşilor şi al păcătoşilor!’ Totuşi Înţelepciunea a fost îndreptăţită din lucrările ei."
Nu e păcat ce bagi si se scoti pe gura, mai mare păcat este sa judeci,sa critici,sa blestemi,sa bărfesti, eu nu vorbesc de betie, eu unu nu am fost beat niciodată, ideea e sa nu iti pierzi mintile la băutura, acum ca bei o bere sau un mic pahar de vin e sănătos, eu nu vb de cantități, vinul e bun si împotriva cancerului, colesterilului, alcoolul scade colesterolul dar in cantități mici înțelegeți
Ți am zis ca un Biblie cuvântul "vin" se refera și la vin și la must
Cine a zis ca a facut mișto? Și nu neg minunea Lui. Ti se pare ca apa transformata in must nu e o minune?
Ba nu. Am spus deja ca dacă ar fi făcut vin ar fi păcătuit, dar El e fără păcat
De-a lungul pasajului, cuvântul grecesc tradus cu "vin" este oinos, care a fost cuvântul grecesc comun pentru vinul normal, vin care a fost fermentat / alcoolic. Cuvântul grecesc pentru vinul creat de Isus este același cuvânt pentru vinul din care a rămas sărbătoarea nunții. Cuvântul grecesc pentru vinul creat de Isus este, de asemenea, același cuvânt care este folosit în Efeseni 5:18, "... nu te îmbăta pe vin..." Evident, îmbătarea de la consumul de vin necesită prezența alcoolului. Totul, de la contextul unei sărbători de nuntă, la utilizarea oinosului în literatura greacă din secolul 1 (în Noul Testament și în afara Noului Testament), susține că vinul pe care Isus l-a creat pentru a fi un vin normal, obișnuit, care conține alcool. Pur și simplu nu există un motiv istoric, cultural, exegetic, contextual sau lexical solid pentru a înțelege că a fost suc de struguri.
Cei care se opun consumului de alcool, în orice cantitate, susțin că Isus nu ar fi transformat apa în vin, deoarece El ar fi promovat consumul unei substanțe care este pătată de păcat. În această înțelegere, alcoolul în sine este în mod inerent păcătos, iar consumul de alcool în orice cantitate este păcat. Aceasta nu este însă o înțelegere biblică. Unele Scripturi discută despre alcool în termeni pozitivi. Eclesiastul 9:7 instruiește: "Bea vinul tău cu o inimă veselă." Psalmul 104:14-15 afirmă că Dumnezeu dă vin "care face fericit inima oamenilor." Amos 9:14 discută despre băutul vinului din via voastră ca semn al binecuvântării lui Dumnezeu. Isaia 55:1 încurajează: "Da, veniți să cumpărați vin și lapte..." Din aceste scripturi și din alte Scripturi, este clar că alcoolul în sine nu este în mod inerent păcătos. Mai degrabă, abuzul de alcool, beția și/sau dependența sunt păcătoase (Efeseni 5.18; Proverbele 23:29-35; 1 Corinteni 6:12; 2 Petru 2:19). Prin urmare, nu ar fi fost un păcat pentru Isus să creeze o băutură care conținea alcool.
Un al doilea argument, înrudit, este că, prin crearea vinului alcoolic, Isus ar fi promovat beția, pe care Biblia o identifică în mod clar ca fiind păcătoasă. Acesta nu este un argument valid. A promovat Isus lăcomia când a înmulțit peștii și pâinile cu mult peste ceea ce aveau nevoie oamenii? Desigur, nu. Crearea unei substanțe care poate fi abuzată nu face pe cineva responsabil atunci când o altă persoană alege prostește să abuzeze de ea. Isus a creat vin alcoolic nu a fost în nici un sens încurajarea beției.
Credința că Isus a creat vin alcoolic este cu siguranță mai în acord cu contextul și definiția / utilizarea oinosului. Motivele principale pentru interpretarea acestuia ca suc de struguri, că alcoolul este în mod inerent păcătos sau că crearea de alcool ar fi încurajat beția, sunt nebiblice și invalide. Pur și simplu nu există nici un motiv biblic bun pentru a înțelege Ioan 2 ca nimic altceva decât Isus efectuarea unui miracol uimitor prin transformarea apei în vin real. Este beția păcătoasă? Absolut! Este dependenta pacatoasa? Cu siguranta. Ar încălca Isus apa în vin alcoolic în vreun fel standardele lui Dumnezeu cu privire la consumul de alcool? Absolut nu!
Acel articol cu siguranță a fost scris de cineva care bea sau care e pro alcool, deci n am sa bag în seama acele scrieri. Crezi ca nu sunt multe articole pe net care sa fie contra alcoolului? Eu totuși nu le dau copy paste aici.
Dacă ar fi fost răspuns biblic nu s ar fi contrazis cu alte versete din Biblie.