| TamplaruAnisoara a întrebat:

Ma considerați o fanatica, va mulțumesc!
Dar, ce părere aveți de următorii:
1. In 2001, președintele Curții Supreme din Alabama,SUA,a înălțat un monument de granit de 2, 5 tone cu cele zece porunci in sala circulara a clădirii Curții Supreme din stat.Rezultatul: Moore a fost demis. După demitere Moore a insistat: "Recunoasterea existentei lui Dumnezeu e la baza societății, sistemului legislativ si a moralității noastre."
2.Aleksandr Soljenitin laureat al premiului Nobel pentru Literatura, ce a demolat argumentele morale si intelectuale ale comunismului a fost condamnat la 8 ani de munca forțată intr-un lagăr.Acolo el a inteles realitatea terorii si minciunilor regimului sovietic.Capodopera sa in 3 volume Arhipelagul Gulag, a fost o provocare directa la legitimitatea statului sovietic in a perpetua întemnițarea si uciderea a milioane de nevinovați.
Răspunsul sovietic a fost să-l deposedeze de cetățenie si sa- l expulzeze. Și-a petrecut următorii 20 de ani in SUA apoi a revenit in Rusia după căderea URSS, in 1994.
Mai târziu in viață, a spus :"Daca mi s-ar cere sa formulez concis cauza revoluției bolșevice dezastruoase care a inghitit 60 de milioane din cetățenii noștri,nu as putea s-o fac mai precis decât sa repet ( ceea ce am auzit ca copil,de la bătrânii care explicau dezastrele cu care se confrunta Rusia) : Oamenii L-au părăsit pe Dumnezeu, de aceea toate astea s-au întâmplat!
3.Vaclav Havel : Ca democrația sa supraviețuiască trebuie sa își " reannoiasca respectul pentru ordinea nonmateriala care nu e doar deasupra noastră,ci si in noi si este singura sursa posibila si demna de încredere a respectului omului pentru el insusi, pentru alții,pentru ordinea naturala,pentru ordinea umanității si astfel si pentru autoritatea seculara".
Spunea Havel ca criza lumii era inradacinata in condiția spirituala a civilizației moderne,in pierderea experimentării transcendentului :" Imediat ce omul a început sa se considere pe el însuși ca sursa a celei mai înalte semnificatii din lume si ca măsură a tuturor lucrurilor, lumea a început să-și piarda dimensiunea umana si omul a început sa piardă controlul ei" scria el in Deranjând pacea.

47 răspunsuri:
| Daniel323 a răspuns:

Am citit doar primul rand.
E ok.

| CinevaAnonimă a răspuns:

Majoritatea ateilor consideră creștinii drept fanatici manipulați. Nu e cazul să ne supărăm. Există lucruri mult mai importante decât ceea ce spun ei. Cât despre afirmațiile din întrebare, pot spune că într-adevăr mulți credincioși au obținut succes în viață, în mare parte pentru că credința i-a făcut mai responsabili. Mulți au avut de suferit, însă și Mântuitorul a spus că nu a venit să aducă pace, ci sabie. Cei care au murit în lagăre pentru simplul fapt că sunt creștini, sunt considerați martiri.

| Celcestietot a răspuns:

Parerea mea, este ca a inceput prigoana crestinilor.

| TamplaruAnisoara explică (pentru Daniel323):

Ma bucur ca nu sunt singura.

| TamplaruAnisoara explică (pentru Celcestietot):

Sfârșitul este aproape, este chiar la uși!

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Hai sa te intreb ceva, tu nu poti accepta ca alti au alte credinte? consideri ca toti trebuie in mod obligatoriu sa aiba acelasi credinte ca si tine?

| RAY a răspuns (pentru CinevaAnonimă):

Majoritatea ateilor consideră creștinii drept fanatici manipulați?

care crestini ca sunteti impartiti in 6000 de secte, culte, religi, eu nu am nimic cu cei care cred in dumnezeu sunt impotriva fanatismului sectanct, uite atentele teroriste

| TamplaruAnisoara explică (pentru RAY):

Nu! Fiecare este liber sa creadă ce vrea. Dar intre a accepta si a declara fanatic un creștin este o diferență.

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Desigur ca da, ma bucur ca spui asta, deci ai spus ca nu exista la mijloc ori cu dumnezeu ori cu satana, nu uita ca sunteti full de secte, uite la mine in cartier sunt doar 3 religi diferite merg mai departe inca doua si tot asa, si sunt crestine toate, nu toti crestini sunt fanatici, multi nici nu vb de religia lor, bravo lor

| Holiday a răspuns:

""Recunoasterea existentei lui Dumnezeu e la baza societății, sistemului legislativ si a moralității noastre.""

Se pare ca nu toata lumea e de acord cu tampenia asta, si in orice caz nu cu introducerea acestor credinte in sistemul judiciar, constienti fiind ca n-au nici o legatura cu el. Drept urmare a suportat consecintele propriei sale rataciri prin credinte absurde.

"Oamenii L-au părăsit pe Dumnezeu, de aceea toate astea s-au întâmplat!"

O prostie, daca judecam logic. Exista destule tari care n-au avut/nu au nici cea mai mica treaba vreodata cu spiridusul vostru si nu au patit ceva similar. La fel de "adevarata" ar fi fost afirmatia daca in loc de Dumnezeu punea Zeus, Alah, Manitu, sau Zana Maseluta. Nu schimba cu nimic greutatea ei.

"Spunea Havel ca criza lumii era inradacinata in condiția spirituala a civilizației moderne, in pierderea experimentării transcendentului"

Si care este aceasta "criza a lumii"? Obiectiv vorbind, lumea o duce cel mai bine la modul general din toata istoria ei. Pentru astia care o tot dati cu "ce nasol e in ziua de azi", va invit sa mai cititi cam ce se intampla in realitate, si cam ce perspective aveati acum 100, 1000 sau 3000 de ani. Dar nu romane cu printi si printese, istoria adevarata.

| CinevaAnonimă a răspuns (pentru RAY):

Îi pot accepta pe toți. Am prieteni necredincioși în sensul adevărat al cuvântului. Fiecare are libertatea sa.

| RAY a răspuns (pentru CinevaAnonimă):

Necredincioși =nu inseamna atei poate fii deisti,panteisti, non religios, nu poti stii ce crede omul, un sunt si non religiosi care cred in dumnezeu, iisus

| Holiday a răspuns:

Ai uitat sa-l pomenesti pe Hitler care in Mein Kampf afirma:

"„Această lume a noastră ar fi de neconceput fără existența practică a unei credințe religioase (…) Și fondatorul creștinismului nu a făcut niciun secret cu privire la estimările sale despre poporul evreu. Când a considerat necesar, El ia dus pe acei dușmani ai rasei umane din Templul lui Dumnezeu (…) De aceea astăzi cred că eu acționez în conformitate cu voința Celui Atotputernic Creator: prin lupta mea împotriva evreului, mă lupt pentru lucrarea Domnului.""

| RAY a răspuns:

Acum o oră | Celcestietot a răspuns:
Parerea mea, este ca a inceput prigoana crestinilor.

crestini sau omorat mereu intre ei si sau prigonit intre ei mereu, protestanti vs catolici,ortodoxi vs catolici si invers si in prezent e la fel, in al dolea razboi mondial il avem pe stalin care era sa se faca preot si a ajutat biserica vs hitler un fanatic catolic ca apoi biserica catolica a spus ca nu era adv e vrajeala, biserica catolica a omorat mereu evrei, ia prigonit, crestini au omorat mereu oameni nevinovati cruciade, incizitie, cica a murit in revolutia rusa 60 mil de pers incredibl ce sau inmultimit ca au putut lupta in al dolea razboi =propaganda americaa ca si chinezi care cica au murit fara nr dar culmea au ajuns la 1, 5 mld de pers =propaganda americana, americani uita de popoarele native din america =200 milioane de persoane, se uita atat de usor

| TamplaruAnisoara explică (pentru RAY):

Citește Biblia toată si vei deduce ca Dumnezeu împarte lumea in doua categorii, oi si capre. Daca eu cred in Dumnezeul Bibliei, si in Fiul lui Dumnezeu, Isus, este numai normal sa fac cunoscut lucrul acesta.

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Eu am dedus ca iahve asta a avut un singur popor

| Celcestietot a răspuns:

RAY, eu ma refeream ca, adevaratii crestini vor fi prigoniti de catre crestinii cu numele, de satanisti, de atei samd, nu ca ne omoram intre noi.

| TamplaruAnisoara explică (pentru RAY):

Citeste Biblia pentru nota 10. Cine o citește doar pe sărite nu poate înțelege nimic, deci e repetent.
Romani 11/11:" S-au poticnit ei(evreii) ca sa cada? Nicidecum! Ci, prin alunecarea lor. s-a făcut cu putință mântuirea Neamurilor...".
Romani 11/25-26:" Fratilor, pentru ca sa nu va socotiți singuri înțelepți, nu vreau sa nu știți taina aceasta: o parte din Israel a căzut dintr-o împietrire, care va ținea pana va intra numărul deplin al Neamurilor.
Si atunci tot Isrselul va fi mântuit..."

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Iahve a incheiat legamantul doar cu poporul lui israel atat

| RAY a răspuns:

Celcestietot tu te referai tot ce vrei tu, daca x face rau e crestin cu numele, serios, cine va prigoneaza pe voi din moment ce 99% din populatia romaniei este crestina, populatia din usa e majoritar crestina,din toata europa e majoritar crestina, care atei va prigoneaza, care satanisti, minciuni, vrajeli

| RAY a răspuns:

Adevaratii crestini vor fi prigoniti de catre crestinii cu numele

unde is aia adevarati tu esti fi serios,e oare AstalusAna nu,e oare cine cu adv crestin din lumea asta, nu, conform bibliei nimeni nu este singurul a fost iisus, voi nici vorba de asa ceva, voi doar jucati teatru si vreti sa va credeti superiori altora, eu am fost in toate bisericile si m-am convins, nu ca eu as fi sfant dar nu ma da dau mai sfant ca voi, nu am auzit pe unu din voi sa spuna ba da esti bine, nu, atunci sunteti voi crestini ma. fiti ma seriosi cu teatrul asta

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Crestini lui peste

acum cateva zile scria un crestin ca cica dz la ajutat sa gaseasca bani, cand i-am spus da jumatate unui sarac gata s-a suparat, cum sa dea asa el, el vrea totul, daca nu imparti ceea ce ai cu aproapele tau cum naiba sa iti dea dz cv

| CinevaAnonimă a răspuns (pentru RAY):

Iar asta înseamnă că nu i-aș accepta?
Îi accept ca prieteni, colegi, indiferent de religie sau dacă sunt sau nu credincioși. Nu sunt genul care se bagă în viața altora. Nu înțeleg scopul acestor întrebări.

| doctorandus a răspuns (pentru Holiday):

Moore era un provocator si stia ca el comite o provocare. Constitutia SUA interzice statului sa sustina o religie in defavoarea altora (de ex. crestinism evanghelic in defavoarea budismului si hinduismului). Deci ce a facut el este neconstitutional. Iar asta dupa ce depusese juramant ca va respecta si apara Constitutia SUA.

In schimb, John E. Jones III, judecator evanghelic numit de George Bush, a inteles ca sarcina sa este sa apere Constitutia nu propria secta/credinta religioasa.

| TamplaruAnisoara explică (pentru Holiday):

Poate ca Hitler știa versetul din Matei 27/25: "Si tot norodul a răspuns: 'Sângele Lui sa fie asupra noastră si asupra copiilor noștri'".
Ei singuri s-au blestemat. Adevărul insa este altul. Nimănui nu place principiile. In viață mea am avut multe probleme. Si răspunsul autorităților era: "de ce trăiești după principii, înclina-te si tu după cum bate vântul si vei scăpa de probleme".
Adevărul este altul. Omul nelegiuit nu suporta creștinul si nici sa vadă cu ochii cele 10 porunci pentru ca sunt o oglinda in care se vad exact așa cum sunt si nu se suporta pe ei înșiși văzând diferența, exact ca Cain, care a crezut ca daca nu mai e Abel, el va vi OK.S-a înșelat!

| doctorandus a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Lol. Unde scrie-n Bible ca trebuie sa devii sperjur pentru a afisa Cele Zece Porunci drept mustrare?

| doctorandus a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Moore a jurat cu mana pe Biblie si si-a incalcat juramantul. Iar tu il lauzi pentru asta? Un om care a pangarit Biblia jurand stramb pe ea.

| Celcestietot a răspuns:

RAY, daca nu ai argumente logice, nu mai incerca sa faci pe victima. Din cauza IQ-ului celor din jur o duce lumea cum o duce si isi merita soarta. Dumnezeu nu este de vina ca nu vi se invart rotitele in cap. Cand se intampla ceva rau, Dumnezeu e de vina, dar cand iti aduc argumente, gataaa, nu mai exista Dumnezeu rolling on the floor! Hotaraste-te omule si du-ti ideile pana la capat, nu mai schimba premisele, ca o sa ai o concluzie ilogica. Se numesc crestini cu numele cei care nu respecta ceea ce scrie in Biblie si asta nu intelegi mai omule. Gata, te-am lamurit ce inseamna crestin cu numele?

| TamplaruAnisoara explică (pentru doctorandus):

Moore s-a reabilitat in fata lui Dumnezeu pentru jurământul făcut cu mana pe Biblie de a respecta si legile imorale care contravin voii lui Dumnezeu, si prin gestul de a turna acel monument cu cele 10 porunci a dorit sa arate ca ii pare rău, ca se pocăiește si ca in continuare ii va sluji lui Dumnezeu: " Recunoașterea existentei lui Dumnezeu e la baza societății, sistemului legislativ si a moralității noastre". Ce frumos!

| RAY a răspuns:

Celcestietot ai dovedit fix ceea ce am spus