| TamplaruAnisoara a întrebat:

Ma considerați o fanatica, va mulțumesc!
Dar, ce părere aveți de următorii:
1. In 2001, președintele Curții Supreme din Alabama,SUA,a înălțat un monument de granit de 2, 5 tone cu cele zece porunci in sala circulara a clădirii Curții Supreme din stat.Rezultatul: Moore a fost demis. După demitere Moore a insistat: "Recunoasterea existentei lui Dumnezeu e la baza societății, sistemului legislativ si a moralității noastre."
2.Aleksandr Soljenitin laureat al premiului Nobel pentru Literatura, ce a demolat argumentele morale si intelectuale ale comunismului a fost condamnat la 8 ani de munca forțată intr-un lagăr.Acolo el a inteles realitatea terorii si minciunilor regimului sovietic.Capodopera sa in 3 volume Arhipelagul Gulag, a fost o provocare directa la legitimitatea statului sovietic in a perpetua întemnițarea si uciderea a milioane de nevinovați.
Răspunsul sovietic a fost să-l deposedeze de cetățenie si sa- l expulzeze. Și-a petrecut următorii 20 de ani in SUA apoi a revenit in Rusia după căderea URSS, in 1994.
Mai târziu in viață, a spus :"Daca mi s-ar cere sa formulez concis cauza revoluției bolșevice dezastruoase care a inghitit 60 de milioane din cetățenii noștri,nu as putea s-o fac mai precis decât sa repet ( ceea ce am auzit ca copil,de la bătrânii care explicau dezastrele cu care se confrunta Rusia) : Oamenii L-au părăsit pe Dumnezeu, de aceea toate astea s-au întâmplat!
3.Vaclav Havel : Ca democrația sa supraviețuiască trebuie sa își " reannoiasca respectul pentru ordinea nonmateriala care nu e doar deasupra noastră,ci si in noi si este singura sursa posibila si demna de încredere a respectului omului pentru el insusi, pentru alții,pentru ordinea naturala,pentru ordinea umanității si astfel si pentru autoritatea seculara".
Spunea Havel ca criza lumii era inradacinata in condiția spirituala a civilizației moderne,in pierderea experimentării transcendentului :" Imediat ce omul a început sa se considere pe el însuși ca sursa a celei mai înalte semnificatii din lume si ca măsură a tuturor lucrurilor, lumea a început să-și piarda dimensiunea umana si omul a început sa piardă controlul ei" scria el in Deranjând pacea.

47 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Acum o oră | Celcestietot a răspuns:
Parerea mea, este ca a inceput prigoana crestinilor.

crestini sau omorat mereu intre ei si sau prigonit intre ei mereu, protestanti vs catolici,ortodoxi vs catolici si invers si in prezent e la fel, in al dolea razboi mondial il avem pe stalin care era sa se faca preot si a ajutat biserica vs hitler un fanatic catolic ca apoi biserica catolica a spus ca nu era adv e vrajeala, biserica catolica a omorat mereu evrei, ia prigonit, crestini au omorat mereu oameni nevinovati cruciade, incizitie, cica a murit in revolutia rusa 60 mil de pers incredibl ce sau inmultimit ca au putut lupta in al dolea razboi =propaganda americaa ca si chinezi care cica au murit fara nr dar culmea au ajuns la 1, 5 mld de pers =propaganda americana, americani uita de popoarele native din america =200 milioane de persoane, se uita atat de usor

| RAY a răspuns:

Celcestietot tu te referai tot ce vrei tu, daca x face rau e crestin cu numele, serios, cine va prigoneaza pe voi din moment ce 99% din populatia romaniei este crestina, populatia din usa e majoritar crestina,din toata europa e majoritar crestina, care atei va prigoneaza, care satanisti, minciuni, vrajeli

| RAY a răspuns:

Adevaratii crestini vor fi prigoniti de catre crestinii cu numele

unde is aia adevarati tu esti fi serios,e oare AstalusAna nu,e oare cine cu adv crestin din lumea asta, nu, conform bibliei nimeni nu este singurul a fost iisus, voi nici vorba de asa ceva, voi doar jucati teatru si vreti sa va credeti superiori altora, eu am fost in toate bisericile si m-am convins, nu ca eu as fi sfant dar nu ma da dau mai sfant ca voi, nu am auzit pe unu din voi sa spuna ba da esti bine, nu, atunci sunteti voi crestini ma. fiti ma seriosi cu teatrul asta

| RAY a răspuns:

Celcestietot ai dovedit fix ceea ce am spus

| GabiDumitrescu a răspuns:

Esti o habotnica inculta, cu placere!
1. Americanii au dezvelit si pe frumosul asta - https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/14/TST-baph-statue.jpg si au cel mai mare numar de secte de pe planeta. De ce? Pentru ca sunt multi naivi care pot fi mulsi de bani cu niste elucubratii mistice.
2. Asa, si? Omul are dreptul sa aiba o parere. Faptul ca eu cred ca raciturile sunt oribile le face nasoale? Nu, doar ca unora le plac, altora nu. Mie nu imi plac nici soricii, de exemplu. Nu am nimic cu cei carora le plac. Daca eu spun ceva despre sorici, automat devine adevar?
3. La fel, are o parere. De ce oare societatile non-religioase din nordul europei o duc cel mai bine? Bucuria ortodocsilor estici cand mai vad statistici de la ei privind depresia, alcoolismul sau sinuciderile. Daca si statisticile de la noi privind incestul, violul, alcoolismul ar fi corecte ca la ei, am sterge pe jos cu tot nordul viking fara probleme...

| TamplaruAnisoara explică (pentru GabiDumitrescu):

Si totuși, Dumnezeu exista! Daca locuiești in Timișoara, acest oraș a strigat in zilele din Decembrie 1989 : "exista Dumnezeu". Ce nota le-ai dat atunci sau poate nu erai născut. Dar privind in urma tot le poți evalua starea de spirit. Sper sa nu ii faci si pe ei "niste habotnici" pentru ca lor le datoram si faptul ca putem scrie orice pe TPU.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Puteau sa zica "exista unicorni" si avea acelasi sens. Si totusi, daca te uiti in jur si concluzionezi ca barbosul exista... e un pervers nenorocit. P.S. Nu datoram nimic deosebit celor din Timisoara. Daca nu se deturna revolutia si nu tradau securitatea si armata, s-ar fi sfarsit ca Brasov 1987, doar ca mai singeros. P.S. 2 Si in Coreea de Nord se intra pe net si au aia telefoane mobile neoficial, desi stiu ca pot ajunge in lagare pentru asta. La fel cum si la noi se asculta Europa Libera la greu inainte de 1989.

| TamplaruAnisoara explică (pentru GabiDumitrescu):

Nu a mai îngăduit Dumnezeu! Regimul comunist este un regim ateist. Se murea de foame si de frig daca nu se făcea schimbarea. Bunătatea, empatia, compasiunea nu se găsesc la oamenii care cred in evoluție, decât doar pentru un grup restrâns de persoane nu pentru toată omenirea. Creștinul adevărat ii iubeste pana si pe cei de care sunt urati.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Da, s-a vazut cum ii iubeste pe cei altfel cand cu cepefe-ul si referendumul ala pentru nimic. Sau din reactiile la tragedia din Colectiv. Dau pe afara de iubire crestinii astia, ce sa mai! P.S. Si acum sa inteleg ca dumnezo' asta prefera uritenia aia din beton in locul unor spitale si scoli pentru copii, nu?

| TamplaruAnisoara explică (pentru GabiDumitrescu):

Despre cine vorbești nu sunt creștini.Nici ei nu stiu ce sunt. Dumnezeu a îngăduit sa fie distrus Templul de la Ierusalim tocmai pentru ca nu mai era nevoie de el, deoarece conform cu NT trupul omului este templul Duhului Sfânt. Catedrala mântuirii neamului este in fata lui Dumnezeu precum Turnul Babel din VT.
Preoții de astăzi sunt precum cei din pilda cu cel căzut intre tâlhari. Daca omul este bolnav, se roagă pentru el pe bani, daca moare nu il înmormântează pana nu achita din urma tot ce "datorează" bisericii, daca il pomenește in biserica o face pe bani, daca boteaza un prunc o face tot pe bani, daca nu-i mai place clădirea bisericii, o transforma in muzeu si construiesc alta pe banii văduvelor. Nu se vad in oglinda (Biblia) ca Domnul Isus se refera la ei ca nu se vor mantuii si nu lasa nici pe alții sa se mantuie.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Cum ce sunt? Nu sunt 99% drept-credinciosi? E totusi amuzant cum iei cartea aia de povesti in serios... E suficient sa citesti cu putina atentie partea genezei si te tavalesti pe jos de ris cit de penibil e. Ba a facut intii oamenii, ba animalele, pe pamint erau doar Adam si Eva si copiii lor, s-au certat aia si s-a dus unul in satul vecin de si-a tras gagica, samd...

| doctorandus a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Libertatea cuvântului înseamnă să poți lua la mișto ce zeu vrei. Libertatea religioasă înseamnă să te poți închina la ce zeu vrei și să nu fii silit să te închini la un zeu, să poți munci vinerea, sâmbăta și duminica dacă așa îți place. Da, libertatea înseamnă să poți blasfemia și apostazia, iar Poliția să-ți apere aceste drepturi. Asta înseamnă libertatea din punct de vedere juridic!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru doctorandus):

Bingo!

| Celcestietot a răspuns:

Parerea mea, este ca a inceput prigoana crestinilor.

| TamplaruAnisoara explică (pentru Celcestietot):

Sfârșitul este aproape, este chiar la uși!

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Hai sa te intreb ceva, tu nu poti accepta ca alti au alte credinte? consideri ca toti trebuie in mod obligatoriu sa aiba acelasi credinte ca si tine?

| TamplaruAnisoara explică (pentru RAY):

Nu! Fiecare este liber sa creadă ce vrea. Dar intre a accepta si a declara fanatic un creștin este o diferență.

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Desigur ca da, ma bucur ca spui asta, deci ai spus ca nu exista la mijloc ori cu dumnezeu ori cu satana, nu uita ca sunteti full de secte, uite la mine in cartier sunt doar 3 religi diferite merg mai departe inca doua si tot asa, si sunt crestine toate, nu toti crestini sunt fanatici, multi nici nu vb de religia lor, bravo lor

| CinevaAnonim? a răspuns (pentru RAY):

Îi pot accepta pe toți. Am prieteni necredincioși în sensul adevărat al cuvântului. Fiecare are libertatea sa.

| RAY a răspuns (pentru CinevaAnonim?):

Necredincioși =nu inseamna atei poate fii deisti,panteisti, non religios, nu poti stii ce crede omul, un sunt si non religiosi care cred in dumnezeu, iisus

| TamplaruAnisoara explică (pentru RAY):

Citește Biblia toată si vei deduce ca Dumnezeu împarte lumea in doua categorii, oi si capre. Daca eu cred in Dumnezeul Bibliei, si in Fiul lui Dumnezeu, Isus, este numai normal sa fac cunoscut lucrul acesta.

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Eu am dedus ca iahve asta a avut un singur popor

| TamplaruAnisoara explică (pentru RAY):

Citeste Biblia pentru nota 10. Cine o citește doar pe sărite nu poate înțelege nimic, deci e repetent.
Romani 11/11:" S-au poticnit ei(evreii) ca sa cada? Nicidecum! Ci, prin alunecarea lor. s-a făcut cu putință mântuirea Neamurilor...".
Romani 11/25-26:" Fratilor, pentru ca sa nu va socotiți singuri înțelepți, nu vreau sa nu știți taina aceasta: o parte din Israel a căzut dintr-o împietrire, care va ținea pana va intra numărul deplin al Neamurilor.
Si atunci tot Isrselul va fi mântuit..."

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Iahve a incheiat legamantul doar cu poporul lui israel atat

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Crestini lui peste

acum cateva zile scria un crestin ca cica dz la ajutat sa gaseasca bani, cand i-am spus da jumatate unui sarac gata s-a suparat, cum sa dea asa el, el vrea totul, daca nu imparti ceea ce ai cu aproapele tau cum naiba sa iti dea dz cv

| CinevaAnonim? a răspuns (pentru RAY):

Iar asta înseamnă că nu i-aș accepta?
Îi accept ca prieteni, colegi, indiferent de religie sau dacă sunt sau nu credincioși. Nu sunt genul care se bagă în viața altora. Nu înțeleg scopul acestor întrebări.

| Celcestietot a răspuns:

RAY, eu ma refeream ca, adevaratii crestini vor fi prigoniti de catre crestinii cu numele, de satanisti, de atei samd, nu ca ne omoram intre noi.

| Celcestietot a răspuns:

RAY, daca nu ai argumente logice, nu mai incerca sa faci pe victima. Din cauza IQ-ului celor din jur o duce lumea cum o duce si isi merita soarta. Dumnezeu nu este de vina ca nu vi se invart rotitele in cap. Cand se intampla ceva rau, Dumnezeu e de vina, dar cand iti aduc argumente, gataaa, nu mai exista Dumnezeu rolling on the floor! Hotaraste-te omule si du-ti ideile pana la capat, nu mai schimba premisele, ca o sa ai o concluzie ilogica. Se numesc crestini cu numele cei care nu respecta ceea ce scrie in Biblie si asta nu intelegi mai omule. Gata, te-am lamurit ce inseamna crestin cu numele?

| Holiday a răspuns:

""Recunoasterea existentei lui Dumnezeu e la baza societății, sistemului legislativ si a moralității noastre.""

Se pare ca nu toata lumea e de acord cu tampenia asta, si in orice caz nu cu introducerea acestor credinte in sistemul judiciar, constienti fiind ca n-au nici o legatura cu el. Drept urmare a suportat consecintele propriei sale rataciri prin credinte absurde.

"Oamenii L-au părăsit pe Dumnezeu, de aceea toate astea s-au întâmplat!"

O prostie, daca judecam logic. Exista destule tari care n-au avut/nu au nici cea mai mica treaba vreodata cu spiridusul vostru si nu au patit ceva similar. La fel de "adevarata" ar fi fost afirmatia daca in loc de Dumnezeu punea Zeus, Alah, Manitu, sau Zana Maseluta. Nu schimba cu nimic greutatea ei.

"Spunea Havel ca criza lumii era inradacinata in condiția spirituala a civilizației moderne, in pierderea experimentării transcendentului"

Si care este aceasta "criza a lumii"? Obiectiv vorbind, lumea o duce cel mai bine la modul general din toata istoria ei. Pentru astia care o tot dati cu "ce nasol e in ziua de azi", va invit sa mai cititi cam ce se intampla in realitate, si cam ce perspective aveati acum 100, 1000 sau 3000 de ani. Dar nu romane cu printi si printese, istoria adevarata.

| doctorandus a răspuns (pentru Holiday):

Moore era un provocator si stia ca el comite o provocare. Constitutia SUA interzice statului sa sustina o religie in defavoarea altora (de ex. crestinism evanghelic in defavoarea budismului si hinduismului). Deci ce a facut el este neconstitutional. Iar asta dupa ce depusese juramant ca va respecta si apara Constitutia SUA.

In schimb, John E. Jones III, judecator evanghelic numit de George Bush, a inteles ca sarcina sa este sa apere Constitutia nu propria secta/credinta religioasa.

| Holiday a răspuns:

Ai uitat sa-l pomenesti pe Hitler care in Mein Kampf afirma:

"„Această lume a noastră ar fi de neconceput fără existența practică a unei credințe religioase (…) Și fondatorul creștinismului nu a făcut niciun secret cu privire la estimările sale despre poporul evreu. Când a considerat necesar, El ia dus pe acei dușmani ai rasei umane din Templul lui Dumnezeu (…) De aceea astăzi cred că eu acționez în conformitate cu voința Celui Atotputernic Creator: prin lupta mea împotriva evreului, mă lupt pentru lucrarea Domnului.""

| TamplaruAnisoara explică (pentru Holiday):

Poate ca Hitler știa versetul din Matei 27/25: "Si tot norodul a răspuns: 'Sângele Lui sa fie asupra noastră si asupra copiilor noștri'".
Ei singuri s-au blestemat. Adevărul insa este altul. Nimănui nu place principiile. In viață mea am avut multe probleme. Si răspunsul autorităților era: "de ce trăiești după principii, înclina-te si tu după cum bate vântul si vei scăpa de probleme".
Adevărul este altul. Omul nelegiuit nu suporta creștinul si nici sa vadă cu ochii cele 10 porunci pentru ca sunt o oglinda in care se vad exact așa cum sunt si nu se suporta pe ei înșiși văzând diferența, exact ca Cain, care a crezut ca daca nu mai e Abel, el va vi OK.S-a înșelat!

| doctorandus a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Lol. Unde scrie-n Bible ca trebuie sa devii sperjur pentru a afisa Cele Zece Porunci drept mustrare?

| doctorandus a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Moore a jurat cu mana pe Biblie si si-a incalcat juramantul. Iar tu il lauzi pentru asta? Un om care a pangarit Biblia jurand stramb pe ea.

| TamplaruAnisoara explică (pentru doctorandus):

Moore s-a reabilitat in fata lui Dumnezeu pentru jurământul făcut cu mana pe Biblie de a respecta si legile imorale care contravin voii lui Dumnezeu, si prin gestul de a turna acel monument cu cele 10 porunci a dorit sa arate ca ii pare rău, ca se pocăiește si ca in continuare ii va sluji lui Dumnezeu: " Recunoașterea existentei lui Dumnezeu e la baza societății, sistemului legislativ si a moralității noastre". Ce frumos!

| Holiday a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

"Poate ca Hitler știa versetul..."

N-are nici o importanta ce verset stia, asta se aplica tuturor din exemplele tale. Fiecare stie unul sau mai multe versete si le ia de bune, de au ajuns sa faca genul asta de afirmatii.

"Omul nelegiuit nu suporta creștinul..."

Omul nelegiuit nu suporta musulmanul...
Care-i diferenta?

"...si nici sa vadă cu ochii cele 10 porunci."

Oricum nu sunt inventate de evrei si cu atat mai putin de crestini. Daca ar avea vreo importanta in castigarea bunavointei vreunui spiridus respectarea lor, inseamna ca nici macar crestinii, inclusiv tu, nu au sanse. Atata vreme cat toata povestea iudeo-crestina se bazeaza pe niste minciuni si falsuri grosolane, inseamna ca de cate ori deschideti gura sa preaslaviti povestea si personajele ei, mintiti la greu, ceea ce e pacat dupa propriile voastre standarde.
Si hai sa fim seriosi, atata vreme cat cineva ajunge sa creada ca un spiridus ii va da ceva daca il pupa in dos, nici nu conteaza care ar fi poruncile, bune, rele, logice, nelogice, etc, el tot le va ridica in slavi in speranta ca primeste...ce naiba viseaza fiecare credincios.

| doctorandus a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Degeaba incerci s-o dregi: el a bestelit Biblia jurand fals pe ea, nu mai are cale de intoarcere. Daca nu-i placea Constitutia SUA avea libertatea sa nu devina judecator, nu l-a obligat nimeni sa devina judecator. El este un teocrat razvratit contra Constitutiei, un agitator. Porecla lui este Ayatolahul din Alabama.

| TamplaruAnisoara explică (pentru doctorandus):

Doar omul bolnav are nevoie de doctor. Daca omul nu era păcătos, nu era nevoie de jertfa Domnului Isus.
Iată ce mai zice Biblia:
"Nu întinde curse, nelegiuitule, la locuință celui neprihănit, si nu-i tulbura odihna.
Caci cel neprihănit de șapte ori cade, si se ridica, dar cei rai se prăbușesc in nenorocire". Proverbe: 24/15-16.

| doctorandus a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Isus=Hristos (Isus e Mesia) este o poveste fantastică pentru care nu sunt și nu pot exista dovezi. Asta e tot ce-ai dovedit până acum: că tu crezi într-o poveste fantastică și atât. Mai mult n-ai cum dovedi. Teologii suficient de fraieri să afirme că se poate dovedi că Isus este Hristosul pierd jocul din oficiu. Deci rămânem cu o poveste fantastică, lipsită de o rațiune suficientă. Adică un mit. Unii au mituri cu Vișnu și cu Șiva, voi aveți mituri cu Hristos.

| Holiday a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

"Doar omul bolnav are nevoie de doctor."

Cand spuneam ca aceste credinte in spiridusi inexistenti sunt o boala psihica, nu m-ai crezut...
Nasol ca Isus nu e doctor, in plus mai e si mort demult, asa ca nici o speranta sa va faca bine...

| CinevaAnonim? a răspuns:

Majoritatea ateilor consideră creștinii drept fanatici manipulați. Nu e cazul să ne supărăm. Există lucruri mult mai importante decât ceea ce spun ei. Cât despre afirmațiile din întrebare, pot spune că într-adevăr mulți credincioși au obținut succes în viață, în mare parte pentru că credința i-a făcut mai responsabili. Mulți au avut de suferit, însă și Mântuitorul a spus că nu a venit să aducă pace, ci sabie. Cei care au murit în lagăre pentru simplul fapt că sunt creștini, sunt considerați martiri.

| RAY a răspuns (pentru CinevaAnonim?):

Majoritatea ateilor consideră creștinii drept fanatici manipulați?

care crestini ca sunteti impartiti in 6000 de secte, culte, religi, eu nu am nimic cu cei care cred in dumnezeu sunt impotriva fanatismului sectanct, uite atentele teroriste

| Daniel323 a răspuns:

Am citit doar primul rand.
E ok.

| TamplaruAnisoara explică (pentru Daniel323):

Ma bucur ca nu sunt singura.

| Hutzy95 a răspuns:

Nu esti fanatica, esti doar realista, fanatic in modul propriu inseamna cu totul altceva. Dumnezeu a zis ca fara El nu putem face nimic

| Holiday a răspuns (pentru Hutzy95):

"Dumnezeu a zis ca fara El nu putem face nimic..."

Asa a spus si Iliescu in `92 si fraierii l-au crezut. Dar macar aia au avut cat de cat o scuza, Iliescu era un personaj real, spre deosebire de Dumnezeu asta e doar un personaj fictiv...

| Hutzy95 a răspuns (pentru Holiday):

Du-te si canta la alta masa