Nus ateu dar totusi m-am saturat sa vad cum lumea este descriminata doar pentru-ca este diferita si crede in alt ceva. 1 Daca nu ar fi stinta poate nici in ziua de azi nu am avea ce avem tot ce a fost descoperit a fost descoperit cu ajutorul stintei. Iar omul nu stim cum arata atunci cand la creat Dumnezeu v-ati gandidt vreo data ca arata cu o maimuta? care in timp sa dezvoltat si a aprut alta specie si tot asa pana a aparut si omul? Daca omul se trage din maimuta pe maimuta cine a creat-o? Sau ineori ma intreb ce naiba neam face daca am fi cu toti la fel? am fi plictisitor nu am avea ce sa mai invatam unul de la altul deoarece am fii cu toti la fel, aceias religie, cultura, mintalitate...
Si daca nu ai nici o problema cu ateii atunci taci drak din gura!
Bai desteptule! 1. biblia a inceput gresit. (adam, eva, au avut 2 fii urmati de al treilea) ca sa se inmulteasca a trebuit sa fasca incest.
2. unde e dumnezeul unor copii bolnavi de cancer?
3. zici ca esti crestin. daca te nasteai in Dubai, credeai in allah si daca te nasteai in China credeai in budha (cel putin stim ca budha a existat).
4. dumnezeu te pedepseste, asa-i? dar totodata e bun si iarta.
5. ti se pare logic sa suferi o eternitate pentru cativa ani pe pamant?
6. nu numai voi, crestinii, sunteti ilogici. religia in general se bazeaza pe chestii irationale.
7. totul are o explicatie. la un moment dat!
ATÉU, -ÉE, atei, -ee, s. m. și f. Adept al ateismului; persoană care nu are nici o credință religioasă. de-aia ne numim atei. (sau agnostici, dupa caz)
Citeste ultimu meu mesaj omule... oricum am spus ce am avut de spus deci nu o sa mai comentez la categoria Religie ca nu are sens sa ma tot strofoc pentru o nimica toata.Credeti in ce vrea inima voastra si la final vom vedea care a avut dreptate...e chiar simplu nu?
Sa nu ma bag eu peste bibilie? pai biblia vine in contradictie cu stiinta. te rog, daca vrei sa iti expui opinia, vino cu argumente. ca sa vorbesc pe limbajul tau, iti spun ca increderea se castiga. cum ar vrea dumnezeu sa am incredere in el daca nu se arata?
Pai ce sa raspunda ateii care se bazeaza pe o religie, caci stiinta e religie, de fapt este "o religie".
Homo religiosus se bazeaza pe dogma religioasa si pe stiinta. Ateii se bazeaza doar pe stiinta. Asta este limitarea lor.
In gandirea ta pleci de la niste premise si ajungi la niste concluzii care pot fi gresite. Crestinismul sutine ca traim intr-o lume indepartata de Dumnezeu si ca avem la indemana efortul de apropiere. Pana acolo avem la indemana cautarea. Acum poate fi mai comod sa mananci seminte sau sa faci mistocareala pe TPU.
Are rost sa ma gandesc la argumente? nu nu are dupa parerea mea; "cum ar vrea dumnezeu sa am incredere in el daca nu se arata? " asta zice Galileo Galilei si tu imediat te iei dupa ce zice altu auzi voi ateii nu stiti ce este aia incredere oarba, asadar cum sa credeti in Dumnezeu? e logic.
Nu ma iau dupa galileo galiei, ma iau dupa ce vad. traim intr-o lume rationala. se spune ca suntem fiinte rationale pentru ca gandim. te rog, explica-mi unde e dumnezeu pentru copiii bolnavi de cancer, batranii care nu au ce pune pe masa, unde e pentru cei care sufera? ei se roaga...nu te uita la noi, cei care nu credem ca la niste razvratiti, rebeli. cel putin eu, ateu fiind, mi-as dori sa fie ceva divin, sa stiu ca dupa ce mor nu se termina totul. dar cum pot crede asta de indata ce nu avem nici dovada in privinta asta? uita-te in jurul tau, la tine, la ceilalti si spune-mi te rog, unde vezi bunatatea lui dumnezeu?
Cam tiran este atunci Dumnezeu ăsta. Dacă eu n-am putut să cred în el și doar pentru asta mă trimite în iad cred că prefer acolo decât lângă un narcisist. În rest majoritatea păcatelor creștine mă cam lasă rece. Eu fac păcate care mă afectează doar pe mine, nu intenționez să ucid pe nimeni, să violez sau alte lucruri care ar afecta pe altcineva, deci iarăși nu mi se pare corect să ajung în iad că am băut de exemplu. Cum am zis, dacă în rai e tiranie/dictatură prefer să mă lipsesc.
De fapt nu mănânc semințe ci un preparat tradițional elvețian, dar nu asta e ideea.
Eu nu pot să cred în Dumnezeul vostru, ce este așa de greu de priceput? Și de data asta n-a fost nici o miștocăreală ci opinia mea, dacă te deranjează poți să nu te obosești să o citești.
Auzi,e treaba ta ce crezi...
Exista multivers?
Vine Apocalipsa in 2012?
Ne vor invada extraterestrii?
Acestea fiind doar unele din intrebarile alea care si-au gasit raspunsul, dar acest raspuns este unul care sa te faca sa iti pierzi credinta in Dumnezeu.
Pur si simplu de unde stiu astia ca exista 10 la puterea 500 universuri?
De unde stiu astia ca exista extraterestrii ce ne vor raul?
De unde stiu astia ce vine Apocalipsa mayasilor in 2012(la asta am o explicatie buna)
Pur si simplu oamneii de rang superior de pe Pamant lanseaza teorii foarte stupide dar oarecum credibile.
Deci vor sa faca oamenii sa isi piarda credinta.
E ca si cum eu asi avea 50 de ani si voi restul 7 ani, si eu asi spune"vine nasu' asta seara copii!" sau "le spui ca elefantii nu exista de fapt" voi ce ati face? M-ati crede, normal ca m-ati crede! Sunt oarecum superior voua in privinta varstei(in exemplu doar).
Deci cam asta se intampla in lume.Treziti-va ba! Eu m-am saturat sa imi bat capul cu prostii de astea stiintifice!
Numai bine!
Mno bine Satana nu putea singur sa ii faca sa renunte la credinta ii trebuia ajutor si uite ca l-o gasit nu are rost sa-ti coci mintea cu ateii iti spun dupa propria experienta
Mayasii nu zic in profetiile lor ca vine Sfarsitul lumii ei spun ca lumea va trece intr-o noua era...
Cum sa vezi bunatatea lui Dumnezeu daca tu nu crezi in El sau altu nu crede sau daca facem mai multe rele decat lucruri bune sau daca suntem pacatosi sau daca suntem egoisti sau uraciosi etc.
"Are rost sa ma gandesc la argumente? nu nu are dupa parerea mea; "cum ar vrea dumnezeu sa am incredere in el daca nu se arata? " asta zice Galileo Galilei si tu imediat te iei dupa ce zice altu auzi voi ateii nu stiti ce este aia incredere oarba, asadar cum sa credeti in Dumnezeu? e logic."
Ma omule tu esti sanatos? Cum adica tu ai o incredere oarba in Dumnezeu? Pai tu esti o rusine pentru umanitate nu ca ai credinta in Dumnezeu si ca tu ai o credinta oarba in ceva.
Urmareste-l pe John Lennox, sa vezi ca mai sunt si crestini care isi bazeaza credinta in Dumnezeu pe evidente si pe logica, ca doar daca exista Dumnezeu mi se pare absurd sa merg dupa rationamentul tau rusinos.
Scuteste-ma tu cu concluziile tale...cred in ce doresc eu si fac cum consider eu ca trebuie facut.Voi ateii imediat veniti si atacati omul si-l faceti nu stiu eu cum; vad ca voi nu stiti ce e ala Dreptul de a alege si face ce vrei tu in viata...va considerati mari si tari ca aveti dovezi stiintifice mare lucru voi nu credeti in voi credeti doar in stiinta de aicea inseamna ca stiinta va face viata bravo voua sunteti "evolutia".
Dar tu ti-ai facut o poezie generala pentru atei, fara sa tii cont de persoana? Fiecare om este diferit, nu poti folosii un singur argument pentru fiecare din noi. Prietene poti crede si in flying spaghetti monster http://upload.wikimedia.org/......endage.jpg ca pe mine nu ma afecteaza, doar ca sunt socat ca mai sunt oameni la un asa nivel sa aiba o credinta oarba. Eu nu cred in oamenii de stiinta, nu am nici o certitudine doar aleg ce este mai logic si mai apropiat de adevar, singurul domeniu in care se gasesc certitudini este matematica, restul stiintelor sunt discutabile.
Termina cu ironia asta de prost gust, ca nu ai haz si eu am fost crestin, dar mi-am chestionat putin credinta si Dumnezeul in care cred si am ajuns la concluzia ca nu exista acest Dumnezeu imoral, dar bine inteles cu un om ca tine care nu cunoaste biblia si nici macar nu o accepta ca si un adevar suprem, nu se poate vorbii din perspectiva crestina, de asta ti-am spus ca esti o rusine, tu pur si simplu crezi in Dumnezeu, dar stii ce vrea de la tine? i-ai citit cartea sfanta? stii motivul pentru care te-a creiat? Cunosc foarte multi crestini si ii respect, dar tu nu esti crestin esti pur si simplu un om care si-a creat un Dumnezeu(ca sa folosesc o exprimare fara jignri), dupa chipul si asemanare ta. Nu te mai numii crestin te rog frumos, ca ii faci de rusine pe adevaratii crestini.
Cum"n-ai putut sa crezi in El"...ce vina are Dumnezeu? tu il invinuesti pe Dumnezeu pentru necredinta ta. spune e corect fata de cei ce cred si respecta legile Lui sa fie pe acelasi nivel cu un criminal, violator etc? dupa cum spui tu asa ar trebui sa fie. dc e tiran. daca a dovedit ca te iubeste si ti-a dat posibilitatea sa te indrepti si sa ai viata vesnica.e chiar asa de greu sa crezi? inteleg tu imi vei spune ca nu poti crede ca nu ai dovezi palpabile dar roaga-te iar Domnul te va lumina.voi ateii nu credeti.nu vret isa credeti de fapt. spune-mi tu vrei sa crezi? sari peste mentalitatea ta ca nu poti crede ca nu vezi. daca exista tu vrei sa crezi? probabil nu pentru ca viata care o impun e e prea grea.chiar tu ai spus ca nu vrei sa fii asa cum vrea Domnul.nu realizezi ce spui:"in rai e tiranie". "prefer iadul in locului unui narcisist"... alta solutie nu ai.ori iadul ori raiul.
e exact cum spune scriptura:
Nebunule! In noaptea aceasta vor cere de la tine sufletul tau. Si cele ce ai pregatit ale cui vor fi! (Luca XII, 20)
„Iată Eu astăzi ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binele şi răul [...] Ca martori înaintea voastră iau astăzi cerul şi pământul: viaţă şi moarte. Ţi-am pus Eu astăzi înainte, şi binecuvântare şi blestem. Alege viaţa ca să trăieşti tu şi urmaşii tăi. " (Deut. XXX, 15, 19)
nu ai nimic de pierdut daca crezi. e pacat sa nu ne mantuim toti.e simplu. crede-ma pe Dumnezeu il vei vedea dar cand iL vei vedea va fi prea tarziu pentru iertarea de pacate caci atunci va fi a doua Lui venire.
Ai fost crestin da nu ortodox dupa parerea mea...eu cred in Dumneze-ul care trebuie si respect doar lucuriile care vreau eu din Biblie pentru ca asa vreau eu sa procedez...trebuie sa ai si propriul tau mod de gandire si propriul tau stil nu numai sa respecti tot din Biblie asa ce rost mai are viata daca te iei numa dupa Biblie? si nu incerci sa te asculti si pe tine.
Oricum spune ce vrei ca nu ma jignesti si prin adevaratii crestini vrei sa spui fanatici? explodezi de atata stiinta hai la revedere si nu-ti mai raspund la altceva ca imi pierd vremea atata tot cu cine nu trebuie.
"Ai fost crestin da nu ortodox dupa parerea mea..."
Sa inteleg ca daca nu ai fost crestin ortodox clar nu ai fost crestin, iar calea pe care mergeam era categoric gresita, acum bine inteles ca nu poti sa iti argumentezi afirmatia de aceea ai pus puncte puncte.
Acum nu stiu ce inseamna crestin fanatic dupa mintea ta, fiecare om are mai multe defintii, deci nu ma pronunt cu nimic in acest sens pana nu definesti "crestin fanatic".
Dar sa afirmi ca tu crezi in Dumnezeu si vrei sa respecti doar ce vrei tu din biblie mi se pare nebunesc.Pai biblia iti spune clar ca relatiile sexuale in afara casatoriei sunt imorale, iar tu consideri ca nu este adevarat si mergi la un sex in grup ca doar dupa tine asa este bine.Pai biblia nu mai are autoritate dupa rationementul tau, am vorbit si cu ortodoxi, dar nu am intalnit pe nici unul(care era cu adevarat crestin) sa aiba o gandire ca si ata. Nu inteleg de ce te legi de stiinta, dupa mintea ta stiinta este impotriva lui Dumnezeu? daca da imi pare ca parintii ti-au distrus mintea, iar tu nu poti sa iesi din minciuna. Dumnezeu nu iti cere sa iti lasi mintea la usa daca vrei sa crezi in el(cel putin Dumnezeul biblic), ba din contra, el iti cere sa ii descoperi creatia prin stiinta.Dar tu nu ai citit biblia omule, iar asta ma enerveaza cel mai mult, spui ca esti crestin dar nici nu stii cu ce se mananca crestinismul, doar ce ai auzit de la popa sau la orele de religie cine este Dumnezeu.Tu nu ai originalitate in gandire, eu zic sa citesti biblia, daca nu ai rabdare sa citesti vechiul testament, macar citeste noul testament si scapa de ignoranta.
Auzi un om care crede in Dumnezeu, dar nu il asculta, asta este curata nebunie.
Da! Îl învinuiesc că nu mi-a dat dovezi!
Iar dacă supușii lui nu vor ca toți să ajungă în rai pentru că ei au fost mai buni însemană nu nu-și iubes aproapele, deci amice, ne vedem în iad!
Eu și dacă ar exista un zeu nu mi-aș trăi viașa după normele impuse de o carte scrisă de OAMENI. Dacă există un zeu sigur mă acceptă așa cum sunt iar dacă nu mă acceptă asta e, mă adaptez
Cine spune ca ceilalti nu vor ca ateii sa se mantuiasca? probabil nu stii dar calugarii cei care si-au dedicat viata Domnului si au renuntat la toate avutiile( voi ateii spuneti ca,crestinii sunt ipocriti,religie e facuta pentru controlul maselor,preotii sunt niste profitori ahtiati dupa bani spune-mi ce profit vor sa faca calugarii de ex?) ei se roaga pentru toti crestini,necrestini, pacatosi, etc sa fie luminati de Dumnezeu.dar bineinteles ateii arunca cu noroi.
Daca Dumnezeu ti-arconfirma ca Biblia e cuvantul Lui si e vrednica de ascultare.iti spun nici atunci nu vei crede...probabil vei crede dar nu vei dori sa o respecti sa faci voia Domnului pentru ca repet e prea greu.ai o tendinta spre copil razgaiat care crede ca i se cuvine totul. tu de fapt ii dai un ultimatum lui Dumnezeu. "Dacă există un zeu sigur mă acceptă așa cum sunt iar dacă nu mă acceptă asta e, mă adaptez " e sinonim cu: ar face bine sa nu imi puna in carca reguli invechite si norme, oricum nimeni nu le respecta deci nici eu nu le voi respecta.doar El ne-a creat trebuie sa i se faca mila de noi.si daca nu i se face oricum nu prea imi placea ideea sa cred. cam asa suna afirmatia ta.
P.s: exact cum sunt copii aia razgaiat si enervanti: " daca nu imi iei jucaria nu te mai iubesc si fac obraznicii:
Uită-te la câteva din postările mele anterioare, chiar acum câteva postări am zis că singurul lucru care-l apreciez la creștinism sunt călugări. Bisericile, preoții și practicanții fanatici mă scârbesc.
Și cine a zis că voi credincioșii nu vreți ca ateii să ajungă în rai? CHIAR TU. Ai zis că n-ar fi corect deci că nu ți-ar plăcea ideea, se subînțelege.
Nu mi-a conformat God că biblia e cuvântul lui!
Și poate sunt eu un copil răzgâiat dar măcar nu am probleme cu sexul opus, misoginule!
În rest aștept confirmarea că biblia e cuvântul lui God și atunci promit că o urmez, altfel rămâne o altă carte scrisă de oameni ca și restul cărților sfinte din miile de religii existente.
Numai la preot te poti spovedi...in caz ca nu stiai...
spui ca sunt misogin? chiar tu ai spus ca apreciezi calugarii. atunci si ei sunt misogini nu? pentru ca nu dau voie femeilor sa intre intr-o manastire de barbati.
"Și poate sunt eu un copil răzgâiat dar măcar nu am probleme cu sexul opus, misoginule!" ce legatura are asta cu:"Dacă există un zeu sigur mă acceptă așa cum sunt iar dacă nu mă acceptă asta e, mă adaptez " e sinonim cu: ar face bine sa nu imi puna in carca reguli invechite si norme, oricum nimeni nu le respecta deci nici eu nu le voi respecta.doar El ne-a creat trebuie sa i se faca mila de noi.si daca nu i se face oricum nu prea imi placea ideea sa cred. cam asa suna afirmatia ta.
iti zic eu ce are.te simti cu musca pe caciula.e ca si cum ai spune.bine am un defect recunosc dar defectul meu e mai mic decat defectul tau care e misoginismul care in conceptia ta e inacceptabil pentru ca evident nu te favorizeaza fiind femeie.ai o tendinta sper ingamfare, mandrie, aroganta...etc.cine e ipocrit acum?
În rest aștept confirmarea că biblia e cuvântul lui God și atunci promit că o urmez, altfel rămâne o altă carte scrisă de oameni ca și restul cărților sfinte din miile de religii existente.
roaga-te femeie si Dumnezeu iti va da comfirmarea.roaga-te atata! e simplu. dar bineinteles ca nu o vei face ca nu vrei. deci din nou revin la concluzia:ateii nu vor sa creada in Dumnezeu.
anonim_4396 întreabă: