|

Nu vi se pare ca atat Raiul cat si Iadul sunt aici pe pamant si nu in ceruri, de ex. Adam si Eva cand au fost alungati dir Rai nu au fost expediati din ceruri cu nave cosmice, si Iadul vedem ca este tot aici pe pamant asa cu este in cazul tarilor sarace si inapoiate ca de ex. si Romania, dar si Africa sau America de Sud) care au ramas in urma tocmai din cauza religiei si al modelului religios, in cazul Ro cel iresponsabil ortodox?

Ce parere aveti?

17 Raportează Evaluează
17 răspunsuri:
| a răspuns:

-Gradina raiului (Eden-ul) unde erau Adam si Eva inainte de Cadere se afla pe pamant, pe actualul teritoriu al Iraq-ului (sau Iranului). Daca nu ar fi avut loc Caderea, probabil ca ei ar fi fost urcati in Raiul ceresc.
-termenul "iad" are mai multe intelesuri in Biblie, primul fiind cel de "mormant". Alt sens este cel de "locuinta a dreptilor lumii vechi". Dar uzual, prin "iad" se intelege un loc (sau o stare) a sufletelor dupa moarte, care e de ordin spiritual. De aceea, nu se poate spune ca iadul (in aceasta acceptiune) se afla pe pamant.
-Desigur ca omul, indepartandu-se de Dumnezeu, poate face ca salasul sau temporar sa preinchipuie deja iadul. Dupa cum si invers, cultivand virtutile cerute de Domnul ar putea sa prefaca habitatul lui intr-un loc care sa anticipeze frumusetea Raiului.
-cele mai inapoiate tari de pe glob sunt pe mai multe continente, dar toate au ceva comun: in acelea, opera de misiune si evanghelizare a Bisericii nu a reusit. Ele au respins Cuvantul lui Dumnezeu. Este vorba, cu precadere, de tari predominant pagane din Asia si Africa subsahariana.
-dimpotriva, cele mai avansate tari de pe glob sunt (cu exceptia Japoniei, care e un caz particular) cele care s-au lasat fecundate de crestinism si au devenit vectori ai lui.
E o constatare foarte simplu de facut, chiar si de catre atei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E gresita parerea ta, asta vrea si dracul sa credem ca nu avem suflet; spune-mi si mie de ce doar mama Monicai Gabor a fost lovita de o piatra drept in cap, intr-un grup, si nu a cazut piatra si pe picioarele altcuiva?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RaduMD):

FALS si total gresit!
Adam si Eva sunt personaje din religia mozaica si nu apartin crestinismului decat prin FURT intelectual!
Iar in religia mozaica NU EXISTA Rai si Iad, asta sa iti intre bine in cap ca sa nu te mai faci de ras cand debitezi prostii!
In religia mozaica nu exista nici pana in ziua de azi Diavol, deci nici in Tanachul furat de crestini si rebotezat in Vechiul Testament!
Tot asa si Iadul a aparut odata cu Diavolul, adica doar in NT, adica odata cu nasterea lui Isus.
Biblia nu este cuvantul inspirat de Dumnezeu ci un text FURAT de crestini de la o alta religie, iar cine inspira la FURT nu poate fi Dumnezeu ci doar "dumnezeul" veacului acesta, adica asta la care te inchini tu slujind minciuna si fiind complice la crimele facute de biserica crestina!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Tu l-ai vazut cumva pe Christos sa iti ceara sa crezi ca nu ai suflet?
M-am referit la Christos pentru ca asa este denumit acela care se lauda ca este seful Iadului si de la varsta de 5 ani stiu ca seful Iadului se numeste si Dracu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Raiul si Iadul sunt stari de spirit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cui îi pasă de loc?
Sunt niște stări, exact cum a spus cineva înaintea mea. Pământul e concretul. Restul e abstract.
„Și s-a-nălțat la ceruri, și șade de-a dreapta tatălui..." - dacă trecem de stratul atmosferei și supraviețuim, suntem în spațiu. Unde ți-e Dumnezeul acum?!
Și eu cred la fel. Iadul e pe pământ, nu sub el. Sau mai sus, după cum descrie în Biblie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tarile astea nu din cauza asta au ramas in urma ci din motive politice.
Nu mi se pare deloc ca ar fi pe pamant, cum nu mi se pare nici car fi in alta parte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Stiu ca este o teorie cum ca gradina edenului chiar ar fi fost un loc real, de unde s-au inspirat cei care au scris vechiul testament. Ar fi fost undeva pe langa Golful Persic. In fine, povesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Te referi la starea de spirit pe care o ai la un orgasm?
Intr-adevar, atunci cand te simti in al 9/lea cer esti foarte aproape de Dumnezeu si te si simti ca in Rai!
Ai vazut ca-ti dau dreptate?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sullivan):

Cam asa ceva, raiul si iadul sunt stari ale psihicului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Scuze, dar esti slaba rau de tot. Pai nici atat nu stii ca religia crestina asa cum este azi este un instrument politic inventat de imparatul Constantin cel Mare pentru a putea controla, belii si manevra masele de prosti?
Poi nu stii ca atat de mult credea Constantin in religia crestina inventata de el, incat nu s-a convertit la crestinism nici macar dupa moartea sa!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai dreptate, aici pe pamant sant amundoua, deoarece Biblia arata ca dupa moarte, sufletul care reprezinta omul nu mai exista si deci nu se duce nicaieri.Moartea conform Bibliei este ca un somn in care nu esti constient de ceea ce se intimpla in jurul tau si nu te duci nicaieri.
(Geneza 2:7) Şi Iehova Dumnezeu l-a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă şi omul a devenit un suflet viu.
(Eclesiastul 9:5) Fiindcă cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic şi nu mai au nicio răsplată, căci până şi amintirea li se uită.
(Eclesiastul 9:10) Tot ce găseşte mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Şeol, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Veșnicia este o realitate pentru toate sufletele:

După VIAŢA BIOLOGICĂ, într-adevăr SUFLETELE îşi vor continua existenţa în VEŞNICIE, pentru că "Dumnezeu A PUS ÎN INIMA LOR (ale oamenilor) şi VEŞNICIA!" Ecclesiast 3, 11:

Luca16, 22: Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.
Luca16, 23: Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11

"Fiecăruia (SUFLETELOR DE "DINCOLO") dintre ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei" Apocalipsa 6, 9-11

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4

"Si precum este randuit oamenilor, o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata (pentru suflet)" (Evrei 9, 27).

"Toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup (se are in vedere aici doar sufletul)" (II Corinteni 5, 10

"Ci eu, deşi departe CU TRUPUL, însă de faţă CU DUHUL, am şi judecat, ca şi cum aş fi de faţă, pe cel ce a făcut una ca aceasta:" I Corinteni 5, 3

" Să daţi pe unul...2006 - 2256 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sullivan):

Asta e parerea ta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Intr-adevar Adam si Eva au fost pe pamant, de fapt Dumnezeu le-a cerut sa se inmulteasca aici pe pamant, nu in cer, iar cartea Geneza spune foarte clar acest lucru.Geneza1:28.Apoi paradisul promis va fi tot pe pamant dupa distrucerea sistemului rau de lucruri.Isaia65:20-25,Psalmi37:9-11,29,Matei5:5

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu în zadar Dumnezeu profeţeşte că va fi "un cer nou şi un pământ nou".
Este deci posibil ca pentru viaţa veşnică inclusiv pământul să fie un loc de convieţuire a oamenilor.

Nu am putea crede că pământul va fi singurul loc veşnic! Ar însemna să limităm pentru veşnicie fie puterea, fie bunătatea lui Dumnezeu, mai ales că Scriptura menţionează ŞI EXISTENŢA UNEI "MARI MULŢIMI ÎN CER"! pe lângă alte zeci şi zeci de versete ce vorbesc despre LOCUL SUFLETELOR ÎN CER… thinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cerul nu a fost dat oamenilor? Cine spune? Doar interepretarea sectantă ar putea susţine asta.
Dar iată că SUFLETELE DIN CER pot răspunde (Dumnezeu nu e singur acolo, aşa cum sugerează unii thinking thinking ):Scuze, ştiu că-s multe, dar poate cei care prin doctrina cultului nu vor să le recunoască, poate vor reuşi să citească măcar unul din ele (sad!)

"După acestea, am auzit, în cer, ca un glas puternic de mulţime multă zicând: Aliluia! Mântuirea şi slava şi puterea sunt ale Dumnezeului nostru!" Apoc 19, 1

"Căci ştim că, dacă acest cort, locuinţa noastră pământească, se va strica, avem zidire de la Dumnezeu, casă nefăcută de mână, veşnică, înceruri." II Corinteni 5, 1

"Căci de aceea şi suspinăm, în acest trup, dorind să ne îmbrăcăm cu locuinţa noastră cea din cer" II Corinteni 5, 2

"Şi a trâmbiţat al şaptelea înger şi s-au pornit, în cer, glasuri puternice care ziceau: Împărăţia lumii a ajuns a Domnului nostru şi a Hristosului Său şi va împărăţi în vecii vecilor." Apoc 11, 15

"Şi am auzit glas mare, în cer, zicând: Acum s-a făcut mântuirea şi puterea şi împărăţia Dumnezeului nostru şi stăpânirea Hristosului Său, căci aruncat a fost pârâşul fraţilor noştri, cel ce îi pâra pe ei înaintea Dumnezeului nostru, ziua şi noaptea." Apoc 12, 10

"Pentru aceasta, bucuraţi-vă ceruri şi cei ce locuiţi în ele. Vai vouă, pământule şi mare, fiindcă diavolul a coborât la voi având mânie mare, căci ştie că timpul lui e scurt." Apoc 12, 12

"Şi şi-a deschis gura sa spre hula lui Dumnezeu, ca să hulească numele Lui şi cortul Lui şi pe cei ce locuiesc în cer." 13, 6 etc..., etc.
"Şi am auzit un glas din cer, zicând: Scrie: Fericiţi cei morţi, cei ce acum mor întru Domnul! Da, grăieşte Duhul, odihnească-se de ostenelile lor, căci faptele lor vin cu ei," Apoc 14, 13

"Fiecăruia (SUFLETELOR DE "DINCOLO") dintre ...2004 - 2248 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează