Atei spun sigur 100% ca nu exista un Dumnezeu care a creat barbatul din pamant, iar pe femeie din coasta acestuia.
Tu vorbesti despre posibilitatea existentei unui zeu panteist / deist si nu cel crestin.
Deci da Dumnezeul crestin 100% nu exista.
Cam,da dar, tindeam mai mult spre agnosticism sincer sa fiu, ce priveste crestinismul da, dar in ce priveste infinitatea dadeam o sansa a existentei
Aha, pai am n-am zis ca sunte-ti ipocritii ci e ipocritic ateismul de facto care este sigur 100% de inexistenta unei divinitati, cu toate aceste nu s-a dovedit nici exista, nici inexistenta, in acest caz poti ateu agnostic
Zeul meu isi face simtita prezenta in viata mea zi de zi, ca si in vietile a mii de credinciosi, doar ca tu nu poti, sau nu ai cum sa vezi asta. Tu nu ai "microscopul", nu ai inca instrumentul necesar pentru a-L vedea, pentru a dovedi ca exista, insa asta nu inseamna ca El nu isi face simtita prezenta, nu inseamna ca El nu actioneaza, El actioneaza ca si bacteriile, insa tu nu crezi in asta. Actiunile Lui le pui pe seama a orice altceva, numai asupra Lui nu, pentru ca, desigur, nu crezi ca exista, asa cum oamenii nu au crezut ca exista bacterii, si puneau actiunea lor pe seama a orice altceva.
Dar nu poti crede in basme fara dovezi. Tu nu intelegi ce spun? Daca se vor gasi dovezi vom crede. Pana atunci nu avem voie sa credem. Nu crezi ca am avea sanse cam mari sa ne inselam crezand in povesti? Si nu ai cum sa gasesti vreodata dovezi pentru existenta unor lcururi imaginare. Si nu poti dovedi niciodata clar nici ca nu exista.
Si religia a gresit si greseste, cu tot. Dar in cazul lor nu conteaza. Cand stiinta vine si da raspunsuri nu e bine, doar pentru ca au gresit in unele cazuri. Toti oamenii gresesc. Doar arogantii de crestini nu recunosc cand gresesc. Nu-mi par deloc a fi un fan al stiintei, Mie mi se pare ca esti spalat pe creier de religie sa urasti stiinta. E foarte grav.
Logica are nevoie doar de datele problemei, nu de toata cunoasterea. Exista Flying Spaghetti Monster? De ce nu? Exista Brahma, Athum, Thor, etc? Mergand pe rationamentul tau, ei pot exista.
Tot nu ai inteles ce am vrut sa zic,un zeu,indiferent de nume sau cultul format in jururl lui nu poate sa existe
poate sa existe o ENTITATE, fara nume sau vreun cult format in jurul ei, care doar a creat universul si la lasat in libera devoltare, fara vreo implicare in aparitia omului sau in viata lui
niciodata nu am negat faptul ca nu poate exista aceasta entitate, tot timpul am negat faptul ca nu exista zei
este o mare diferenta intre entitatea de care vorbesc eu si un zeu...
Poate ca e copilaresc. Poate ca pentru unii e de-a dreptul hilar. Insa ce ne-am face in viata fara copilarie, fara joc, fara vise, fara povesti? Da, cred in zine. Sau mai bine zis, cred in povestile cu zine, pentru ca ele mereu aduc pe fata copiilor zimbetul de care unii din ei au mare nevoie. Si cred si in ingeri, pentru ca unii oameni au vazut ingeri, si ei chiar au grija de cei incredintati lor.
Da, eu desi sunt crestin, am vrut sa vad cati da posibilitate sa exista un Dumnzeu, fie acesta si deist
Dragule nu mi-ai inteles premisa nu? Eu am plecat de la o premisa deista
Asa e Isus nu a creat religia, ci oamenii din vremea acea au pus numele miscari hristice crestinism.
O alta teorie ar fi ca a fost creata de eseni. Am o carte eseana,acestia punea accent pe mistice evreiesc,deci e posibil, dar aici antunci cum s-ar fi ajuns la existenta lui Isus? Trebuie totusi ca sa fi dat nastere la ideea numelui sau, deoare informatiile spun ca: esenii il asteptau pe mesiah, interesant e ca botezul cu apa nu este obicei evreisc ci esean. Deci sunt lucruri interesante, dar de la asteptarea lui Mesiah, pana la venirea Sa, e mult daca vorbim de faptul ca Isus ar fi doar o inventie istorica.
Aici eu vorbeam in acesta intrebare de existenta unei entitati deist, cat despre faptul ca sunt crestin, mie mai bine asa, pana la urma daca ma insel nimic nu pierd, iar daca am dreptate iarasi nu pierd in ambele cazuri castig
Eh, atata timp cat nu am treaba cu nimeni ce conteaza ce cred sau nu cred?
Ok, dar in cazul asta trebuia sa te referi la un creator. Pentru voi crestinii totul se rezuma la dumnezeu, insa pentru mine, Dumnezeu nu are mai multe sanse de a exista decat Flying Spaghetti Monster.
De ce exclud creatia? Pentru ca este ilogica - este ilogica o entitate creatoare, absoluta, este ilogic fantasticul. Logica este tot ce am, tot ce sunt, nu pot renunta la ea.
Dar si logica poate fi eronata, de lucruri pe care mintea umana nu le pricepe.
Iarasi intrebari despre credinta
Mnezoo mah incepeti sa deveniti niste copii ipocriti si razgaiati
Lasati lumea sa creada ce vrea
Sa inteleg ca prin aceste intrebari incercati sa-i obligati pe altii sa creada
Eu sunt crestin si cred in Dumnezeu
Dar nu strig una intruna la altii mah credeti si voi
Gata e prea mult
Gasitiva o viata
Mereti la Church.
Ce te face sa crezi ca exista lucruri pe care mintea umana nu le pricepe?