Atei spun sigur 100% ca nu exista un Dumnezeu care a creat barbatul din pamant, iar pe femeie din coasta acestuia.
Tu vorbesti despre posibilitatea existentei unui zeu panteist / deist si nu cel crestin.
Deci da Dumnezeul crestin 100% nu exista.
Stii de ce dumnezeu nu poate exista, din simplul fapt(si nu are nici o legatura cu stiinta)ca el nu a fost primul zeu inventat si nici ultimul
in momentul de fata exista circa 2000 de zei si 40.000 de religii, atunci cum poti sa ai ipocrizia sa spui ca dumnezeu exista din moment ce mai sunt inca 2000 de zei pe langa el, ce facem aici, 6 din 49 cu zeii? alba neagra?
sa spui ca exista o entitate,intelegi, o anume entitate, fara nume si fara vreun cult format in jurul ei, e una
sa spui ca exista dumnezeu, e alta
o ''entitate'' este cu totul diferit de ''dumnezeu''.
De ce? Pai, dumnezeu este o fiinta divina, care a creat universul (Dupa parerea noastra). Are anumite caracteristici, functioneaza dupa un anumit "format"... Cel putin, dupa ceea ce zic crestinii. De ce zicem ca nu exista? In primul rand, pentru ca dupa cum se vede, aceste "caracteristici" nu se regasesc in lumea de zi-cu-zi. Altfel spus, NU IL PUTEM VEDEA PE DUMNEZEU.
Bine, poate este putin ipocrita faza, insa la fel si ideea ca dumnezeu a creat un UNIVERS ATAT DE MARE numai pentru noi, este ipocrita ideea ca numai noi suntem (Asta presupunand ca este adevarata povestea cu sarpele).
Nici ateii nu pot sti ca nu exista Dumnezeu, dupa cum nici crestinii nu pot sti ca exista Dumnezeu, in privinta asta se poate doar crede ca el exista sau nu.
Pentru-ca nu vor sa creada, se mint singuri ca sa isi omoare constinta atunci cand i mustra daca fac pacat, negand pe Dumnezeu, pot face orice vreau ei fara sa-i opreasca nimeni. Apoi se mai salveaza cu stinta, ca ea nu poate dovedii existenta si ca daca nu poate, gata atunci nu exista, dar stiinta nu are cum sa dovedeasca vreodata deoarece ea nu se ocupa cu partea spirituala, ea tine doar de ce e fizic si materie si atat.
Ce naiba Mada, doar nu crezi ca Iisus a spus sa nu ne deschidem mintea.Cel care a spus asta nu stie ce vorbeste, ori este sectant. Chiar imi cer scuze pentru ce a spus, e crestin de-a meu, dar nu stiu unde a vazut el scris asa ceva. Intr-adevar Iisus a spus sa ne deschidem inimile, dar nu a zis niciodata sa nu ne deschidem mintea, asta ar insemna ca ar trebui sa ramanem prosti. Chiar el a spus cautati adevarul si cercetati.
Nici tu nu vrei sa crezi in alba ca zapada,si tu te mintit singur,te mustra constinta,de parca voi ati fi sfinti,cristi lasa-ma cu de astea deschide tv sa vezi crestini in actiune, nu il negam doar nu credem in el, tu vb de antiteism, nici pe mos craciun nu poate dovedi deci exista, in concluzie voi credeti din propiu interes in dumnezeu
Pai nu contesta nimeni ca nu ar exista in Univers sau in Plurivers!
Noi ateii contestam existenta lui Dumnezeu pe pamant.
Si eu as putea sa scriu o carte iar peste 1000 de ani sa fie noua biblie.
"posibilitatea de existenta a unui lucru tine direct de dovezi"
Chiar asa sa fie? Doar dovada conteaza? Lucrurile exista prin sine si nu prin dovezi. Bacteriile existau si inainte ca oamenii sa le fi descoperit prin dovezi. Inainte de a avea dovezi, oamenii nu credeau ca exista fiinte atit de mici dar cu o capacitate atit de mare de a omori un om (cazul ciumei sau holerei). Dar ele existau, si faceau prapad printre oameni uneori. Dovezile doar au atestat existenta lor. La fel e si cu Dumnezeu. Poate ca stiinta nu a gasit elementul necesar pentru a dovedi existenta Lui, nu a gasit "microscopul" cu care sa vada bacteriile, si de aceea nu crede in El, cum nu a crezut nici in bacterii inainte de a fi descoperite. Dar, cind va avea dovada, va crede. Asta insa nu inseamna ca Dumnezeu nu exista, ci doar ca nu exista dovezi stiintifice cu privire la existenta Lui. Lipsa dovezilor nu demonstreaza inexistenta unui lucru, la fel cum, luciul apei dintr-o balta nu demonstreaza ca nu este nici un peste acolo, pentru ca apa nu se misca, pestele poate foarte bine sa stea linistit, iar cind se va misca, va tulbura apa, si luciul va disparea, demonstrind astfel existenta pestelui.
Cine zice sa crezi, am zis doar ca nu e normal sa vorbesti din vant,adica tu spui ca-i ceva sigur,fara nici o dovata asupra aceia ce spui, macar sa zici, nu stiu, daca exista, insa astept.
Eu nu am zis sa crezi, dar macar sa ai o atitudine, gen nu stiu acum, dar poate vom afla...
Mai mult ca atata, sunt foarte multe lucruri de explorat, iar a afirma ceva de genul asta e cam absurd, e adevarat, si ce a zis Mada mai sus, dar....eh asa stau lucrurile deocamdata
Dar cine vorbea de Dumnezeu crestin in momentul de fata, am exitins aria spre deism ce DUmnezeu?
Cel mai bun, raspuns ai inteles la ce ma refeream, deoarece eu am extins aria, desi sunt crestin, am ales merg la o premiza mai acceptabila.
Sunt ateu, insa recunosc ca exista o posbilitate ca un zeu/o divinitate sa exista insa eu personal nu cred in acea probabilitatea acelei posibilitati.
Nici mie. Ma bucur ca ai postat aceasta intrebare. Din punctul meu de vedere, noi nu cunoastem nici 5% ce se afla pe pamantul nostru iubit, pe Terra, dar minte in acest univers INFINIT! Si cum nu cunoastem nici 1% din univers, nu cunoastem aproape nimic. Eu cred ca 1% din cunoasterea acestui univers reprezinta 0!
Asadar, exista Dumnezeu.
E adevarat ce s-a intamplat cu Bing-Bang etc, nu neg asta, dar de unde a aparut el asa din senin? Si praful ala, atomii sau ce-or fi ei, cum au aparut? Au existat dintotdeauna? Ce e materie nu e etern, dar ce nu e este etern. Adica Dumnezeu, da, e etern fiindca nu e materie.
Asta cred eu!
Televizorul comploteaza si el impotriva lui Dumnezeu prin incercarea de a creea o lume in care nu este nevoie de el. Prin televizor multimea este controlata si indobitocita, citeste si tu cartea lui Virgiliu Gheorghe : Efectele Televiziunii asupra mintii umane. Este o carte foarte buna in care este demonstrat cu studii stintifice (ca tot iti place atat de mult stiinta ) efectele pe care le are televizorul asupra oamenilor si mai ales asupra copiilor.
De ce faci ateii ipocriti cand si tu ai facut odata parte dintre ei? Si ai avut aceleasi convingeri?
Nu uita de unde pleci si prin ce treci...