Nu stiu daca ar fi drept sa-ti dau funda pentru asta. Ma rog, ce conteaza?
Da chiar asa ce conteaza...
Am pus o intrebare la care asteptam raspunsul care sa coincida cu al meu.
Inteligent...gramada
Cu al tau? Unde mi-ai raspuns in concordanta cu ce am intrebat? Eu n-am primit notificari. Macar NoName mi-a dat un motiv pentru care Dumnezeu(daca ar exista) face ceea ce face.
Mda...ramai pe drumu tau. Dc mai dai reply totusi?
A da postul meu nu ofera un raspuns ci o parere despre faptele tale...aa da si contine SARCASM
Subiectul Dumnezeu este unul infinit,acestea fiind spuse,o analiza exhaustiva nu poate avea loc,cu toate aceste repetam intrebari similare. De ce?
Sunt atatea perspective din care poti fi privita o divinitate, atatea conceptii, atatea idei interesante.
Pana si crestinismul e mai complex de atat,mult mai complex. Dar pentru incultii crestini,crestinismul inseamna un singur lucru : "God", poate trei, ca mai exista si sfantul Duh plus Hristos.
God in sus, God in jos.
God exista, God nu exista.
Cine e God? Un barbos care sta pe un nor.
Asta e God. Un barbos care sta pe un nor. Asta e din ambele perspective God, pentru ca aici exista doar doua perspective si atat.
Practic noi aicipe TPU discutam probabilitatea ca un barbos magic ce sta pe un nor, cu un fulger in mana, sa existe. Va spun eu direct ca nu exista o asemenea entitate. Gata. Problema rezolvata.
Hai sa mai explic o data dumnezeu a creat totul desi si vietile tuturor,daca a creat totyul inseamna ca a construit si vietile tututror inainte sa te nasti,deci libera alegere nu exista, daca ar exista asta nu ar mai sti totul, acuma cu iubirea asta sunt basme crestine, dumnezeu e mama paterna care ne batea cand faceam rau si ne datea ceva cand facem bine, fi fara griji din nimic nu o aparut vreun creator de asta sunt convins
Fie ca sunt de fericire sau nefericire, locurile in care vor fi asezate sufletele sunt vesnice! Nu exagereaza nimeni in aceasta privinta, CI SCRIPTURA O SPUNE in mod categoric:...
Dacă ar putea fi vorba de un limbaj simbolic, acesta s-ar referi cel mult la suferinţa spirituală a sufletelor si poate mai putin a trupurilor, dar în nici un caz la vreo dispariţie a sufletelor!
Ioan 5, 29: „Şi vor ieşi, cei ce au făcut cele bune spre ÎNVIEREA VIEŢII şi cei ce au făcut cele rele spre ÎNVIEREA osândirii."
Ecclesiast 3, 11: „Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."
Ioan 5, 26: „Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu şi crede în Cel ce M-a trimis are VIAŢĂ VEŞNICĂ şi la judecată nu va veni (se deduce că "ceilaţi" vor veni, nu sunt morţi...). "
II Corinteni 5, 1: 1. „Căci ştim că, dacă acest cort, locuinţa noastră pământească, se va strica, avem zidire de la Dumnezeu, casă nefăcută de mână, VEŞNICĂ, în ceruri."
Iuda 1, 6: Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanţuri VEŞNICE, spre judecata zilei celei mari.
Iuda 1, 7: „Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor care, în acelaşi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare şi au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui VEŞNIC.
Iuda 1, 13: "Valuri sălbatice ale mării, care îşi spumegă ruşinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în VEŞNICIE.
Marcu 3, 29: Dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt nu are iertare în veac, ci este vinovat de osânda VEŞNICĂ.
Matei 18, 8: Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel VEŞNIC.
Matei 25, 41: „Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel VEŞNIC, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."
Matei 25, 46: Şi vor merge aceştia la osândă VEŞNICĂ, iar drepţii la VIAŢĂ VEŞNICĂ.
II Tes 1, 9 Ei vor lua ca pedeapsă pieirea veşnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui,
Daniel 12, 2: Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la VIAŢĂ VEŞNICĂ, iar alţii spre ocară şi ruşine VEŞNICĂ.
SE PARE CĂ DUPĂ VIAŢA BIOLOGICĂ, SUFLETELE NU SUNT CHIAR ATÂT DE "moarte în pupuşoi" PE CÂT VOR UNII SĂ PARĂ CĂ SUNT:
Luca16, 22: Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.
Luca16, 23: Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.
"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7
"Fiecăruia (SUFLETELOR DE "DINCOLO") dintre ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei" Apocalipsa 6, 9-11
"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4
"Si precum este randuit oamenilor, o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata" (Evrei 9, 27).
"Toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10
"Când a rupt El pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră înjunghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina lucrării de mărturie pe care o avuseseră. Ei strigau cu glas tare şi ziceau: ‚Până când Doamne, Tu care eşti suveran, sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?’ Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi a fraţilor lor care vor fi omorâţi ca şi ei" (Apocalipsa 6, 9-11).
"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24). Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, imediat după ieşirea din această viaţă,, ar fi mult mai bună" rezultă de aici că este o existenţă conştientă în care sufletul nu dispare pur şi simplu.
Geneza 2:15-17 Iehova Dumnezeu l-a luat pe om şi l-a pus în grădina Edenului ca să o cultive şi să o îngrijească. 16 Şi Iehova Dumnezeu i-a dat omului următoarea poruncă: „Din orice pom din grădină poţi să mănânci pe săturate. 17 Dar din pomul cunoaşterii binelui şi răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, în mod sigur vei muri".
Proverbele 2:21, 22 21 Fiindcă cei drepţi vor locui pe pământ şi cei ireproşabili vor rămâne pe el. 22 Dar cei răi vor fi nimiciţi de pe pământ, iar cei neloiali vor fi smulşi de pe el.
Las-o mai moale cu chinul veșnic!
Chinul vesnic exista! Daca nu cum explici versetele?
Apocalipsa 20:10 Si diavolul, care-i insela, a fost aruncat in iazul de foc si de pucioasa, unde este fiara si proorocul mincinos. Si vor fi munciti zi si noapte in vecii vecilor.
Matei 25:41 Apoi va zice celor de la stanga Lui: „Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui!
Marcu 9.43-44 Daca mana ta te face sa cazi in pacat, taie-o; este mai bine pentru tine sa intri ciung in viata, decat sa ai doua maini, si sa mergi in gheena, in focul care nu se stinge, unde viermele lor nu moare, si focul nu se stinge.
Apocalipsa 20:15 Oricine n-a fost gasit scris in cartea vietii, a fost aruncat in iazul de foc.
"Apocalipsa 20:15 Oricine n-a fost gasit scris in cartea vietii, a fost aruncat in iazul de foc."
Și versetul precedent scrie-. 14 Iar moartea şi Hadesul au fost aruncate în lacul de foc. Aceasta înseamnă moartea a doua: lacul de foc.
Focul nu păstrează ceva ci distruge, sânt moartea și Hadesul persoane ca să fie chinuite? Apocalipsa 21:4 4 El va şterge orice lacrimă din ochii lor şi moartea nu va mai fi. Nici jale, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi. Lucrurile de odinioară au trecut".
Observi? Moartea nu va mai exista, nu că ar fi chinuită veșnic
Dumnezeu este iubire, cei ce promovează iadul cu chinul veșnic îl prezintă crud și nemilos, lucrul acesta se va trece oare cu vederea?
"Ei vor avea ca pedeapsa o pierzare vesnica de la fata Domnului si de la slava puterii Lui". Apocalipsa 14:10-11
va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat in paharul maniei Lui; si va fi chinuit in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in sus in vecii vecilor. Si nici ziua, nici noaptea n-au odihna cei ce se inchina fiarei si icoanei ei, si oricine primeste semnul numelui ei!"
Isus a descris iadul ca un foc care nu se stinge (Matei 3:12), un loc de foc vesnic (Matei 25:41), pedeapsa vesnica (Matei 25:46), ca un loc de chinuri, flacari si agonie (Luca 16:23-24). Isus a invatat in mod specific despre iad de multe ori in lucrarea Sa (Matei 5:22, 29-30; 10:28; 18:9; 23:15, 33; Marcu 9:43-47; Luca 12:6; 16:23).
Da, Dumnezeu ne iubeste (Ioan 3:16) si vrea ca toti oamenii sa fie mantuiti (2 Petru 3:9). Totusi, Dumnezeu este si drept si neprihanit – El nu va lasa pacatul sa fie nepedepsit. Acesta este motivul pentru care Dumnezeu L-a trimis pe Isus sa plateasca pretul pentru pacatele noastre. Moartea lui Isus Cristos a fost o moarte infinita, platind pentru datoria pacatelor noastre – astfel incat sa nu platim noi in iad pentru vesnicie (2 Corinteni 5:11). Tot ce avem de facut este sa ne punem credinta in El si vom fi iertati, avand promisiunea unui loc vesnic in cer. Dumnezeu ne-a iubit atat de mult incat ne-a adus mantuirea. Daca refuzam darul vietii vesnice prin Isus Cristos, vom suporta consecintele vesnice ale acestei decizii – o vesnicie in iadul de foc.
Tu ce religie esti ma? Pana si eu stiu ca se scrie Iisus Hristos.
Cănd Isus le vorbea ascultătorilor săi despre gheena de foc, ei înțelegeau la ce se referea - un loc în afara zidurilor Ierusalimului unde focul era întreținut tot timpul cu sulf și unde erau aruncate deșeurile, animalele moarte și cadavrele celor ce nu erau demni de o înmormăntare decentă, și nici odată oameni vii. Ea simboliza distrugere definitivă, pentru totdeauna, pe veșnicie!
Numai nu începe cu "isus se traduce măgar" că mă decepționezi
Creștin vine de la Cristos, sau la voi se numesc Hreștini? Totuși nu este un lucru semnificativ.
Ți-am spus ce era cheena în timpul lui Isus, și ce simbolizează, în apocalipsă fiind numită iazul de foc. Tu crede ce vrei. Dar să afirmi că Dumnezeul iubirii îi chinuie pe oameni veșnic în foc cînd citim că i-a dezaprobat pe unii israeliți, care și-au ars copii în foc, spunînd că n-a poruncit aceasta și nici nu i s-a suit la inimă acest gînd... Dreptatea cerea ochi pentru ochi,... viață pentru viață, atunci - un chin veșnic pentru 50-60 de ani de neascultare? Tu decizi.
Maxim,te contrazici singur si nu doar tu ci toti credinciosii.
Pai cum afirmi ca dzeu e mila si iubire cand da dovada de intoleranta si spui ca face dreptate trimitandu-i pe cei care nu aleg calea sa, in iad?
Ori e milos si tolerant ori e razbunator si ii trimite in iad pe oamenii care vor sa-si traiasca viata in afara religiei?
Vezi contradictia?
2. Şi cine va sminti pe unul din aceştia mici, care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui dacă şi-ar lega de gât o piatră de moară şi să fie aruncat în mare.
43. Şi de te sminteşte mâna ta, tai-o că mai bine îţi este să intri ciung în viaţă, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins.
44. Unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge.
45. Şi de te sminteşte piciorul tău, taie-l, că mai bine îţi este ţie să intri fără un picior în viaţă, decât având amândouă picioarele să fii azvârlit în gheena, în focul cel nestins,
46. Unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge.
47. Şi de te sminteşte ochiul tău, scoate-l, că mai bine îţi este ţie cu un singur ochi în împărăţia lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului.
48. Unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge.
"să te duci în gheena, în focul cel nestins, unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge.", macat de vierme inseamna stricat, pacatu strica, dar daca viermele nu moare, inseamna ca are papica tot timpul, iar acel "lor" se refera la parti ale corpului tau, deci nenicu viermisor te papa o vesnicie, daca te intrebi cum e posibil, e ideea lui dumnezeu, deci e posibil.
Să te pape vermele o veșnicie?! Ești așa de grasă?!
De ce vrei să pari proastă? Și a mai zis că mai ușor trece o cămilă prin urechea acului, deci e posibil? Pînă acum cîte au trecut? Nu cred că trebuie să-ți explic ce este o hiperbolă sau altceva ce ține de procedeie literare
Credința în nemurirea sufletului și iadul de foc își are originea în Babilonul antic de unde s-a răspîndit la multe popoare, fiind apoi împrumutată și de creștinism. Nimic de mirare ținînd cont câte sărbători păgîne au fost "creștinizate", era o listă mai demult chiar pe TPU, culmea, una dintre ele rămânând cu aceiași denumire.
Http://upload.wikimedia.org/......ianca).jpg
Acest personaj a fost un tata de un infinit de ori mai bun decat este zeul crestinilor si sunt la fel de imaginari.
We'll never forget you pops.
Who the fu*k is him?
Edward Newgate, cunoscut drept Whitebeard, proclamat (nu autoproclamat) cel mai puternic om din lume. El considera ca fiecare membru al echipajului lui este fiul sau si ar fi declansat un razboi ca sa salveze pe oricare din ei. Nu si-a schimbat aceasta gandire nici cand a fost injunghiat in piept de unul din ei, iertandu-l pentru ca a fost pacalit sa faca asta.
Epic. Nu e un anime sau ceva? Asa mi se pare din poza.
Da, este.
Învăţătura chinului veşnic nu are temei biblic. Această idee a fost împrumutată din alte religii. Biblia îl prezintă pe Dumnezeu ca fiind iubire. (1 Ioan 4:8) Un astfel de Dumnezeu nu şi-ar găsi plăcerea în chinuirea eternă a slujitorilor săi.
Dreptatea lui Dumnezeu e dreptate in veac! El nu a creat focul vesnic pentru diavol si ingerii lui. Dumnezeu ne iubeste si vrea sa fim alaturi de El in veci.Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. (Ioan 3: 16). Cine crede in Fiul are viata vesnica, cine nu crede, mania Lui Dumnezeu ramne peste El.
Hai sa iti raspund metaforic. Sa zicem ca tu ai o livada. Cum te astepti sa culegi roade daca tu nu ingrijesti si cureti acea livada an de an?
O mananca viermii si fructele cad din pomi si se strica. Nu le arunci?
Dumnezeu ne iubeste mai mult decat ne uraste dracu. Sau dragostea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos, e mai mare decat dragostea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu.
UN RASPUNS SIMPLU DRAGA USER: NOI NU STIM CE E DRAGOSTEA.
Mariusene165 întreabă: