| soimos a întrebat:

Oare chiar a murit Isus pentru iertarea pacatelor noastre?
Am vazut ca toti crestinii sustin ca Isus a venit sa-si dea viata pentru acest lucru.
Dar daca citim atent Biblia vedem ca problema spalarii pacatelor era rezolvata chiar de Dumnezeu!
Iata un verset Biblic care mi-a dat de gandit:
Evrei 9.13. Căci dacă sângele ţapilor şi al taurilor şi cenuşa junincii, stropind pe cei spurcaţi, îi sfinţeşte spre curăţirea trupului, 14. Cu cât mai mult sângele lui Hristos

Eu am inteles din acest verset ca desi era rezolvata problema spalarii pacatelor prin sangele tapilor si cenusa junincii, sangele lui Isus facea acelasi lucru!
Oare merita el sa moara pentru noi pe cruce cand problema spalarii pacatelor era deja de mult rezolvata?

Sau el nu a murit pentru noi ci a fost arestat, judecat si condamnat la moarte ca orice criminal de rand, pentru ca voia sa devina Rege al Iudeilor!
Si exact acest era scris pe tablita pe care condamnatilor la moarte le era scris motivul condamnarii! INRI!

Sau doar a platit cu viata ambitia sa de a deveni rege al iudeilor?

39 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

răspuns pentru @soimos@
La semiți, care nu respectau femeile și în loc să îi înjure de mamă, îi înjura de tată!
Care este problema aia teribilă?

| MMihai a răspuns:

Răspuns pentru @ liuyangyan @
1) Nu am terminat Medicina, dar cred că pauza după avort trebuie să fie de cel puțin 6 săptămâni, dacă nu 8-10 săptămâni, să vorbești cu niște medici, că eu nu mă pricep! ( Dar ca treabă de bun simț, cred că trebuie să treacă, cel puțin un ciclu menstrual, dacă nu 2.)
2) Sunt multe metode de evitare a unei sarcini nedorite și nu trebuia să se ajungă la avort.
3) Avortul este foarte periculos pentru sănătatea femeii, & nu trebuie să se ajungă la așa ceva!
4) Nu dau 2 bani pe concepțiile creștine despre avort și despre ce latră „ demonii în sutană" despre așa ceva, & Nu trebuie să se ajungă la avort și gata, dar asta nu înseamnă să faci copii ca iepuroaicele, ci trebuie evitate sarcinile nedorite cu riscul de a diminua și plăcerea sexuală. ( prezervativ, & să nu ejaculeze în tine, & act sexual numai când ești în protecție biologică,& spălătură vaginală ușor acidă, etc.)
Chestia cu „ lumânările" este cam, „ frecție Diana, la picior de lemn", dacă ai auzit expresia asta.

5) Într-o religie adevărată TREBUIE să nu păcătuiești, adică să nu faci rău cu gândul sau cu fapta, voluntar sau involuntar.

Ar fii funcția / funcțiile de păcătuire, cu coeficienții de gravitate al păcatelor, este foarte mult de explicat.

Creștinismul în privința păcatelor, are ceva gen haos, nici nu trebuie să fie băgat în seamă.

| lifeForJesus a răspuns:

Tu ai înțeles greșit și nu o sa înțelegi Biblia!
# 1 Corinteni 2:14 Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte.

| EmaS a răspuns (pentru lifeForJesus):

Nu numai ca nu o intelege, dar perverteste adevarul lui Dumnezeu.

| AnghelB a răspuns (pentru MMihai):

Ma bucur ca te-a distrat postarea mea. Asta era si rostul ei. Era o gluma, "o aroganta" daca vrei.

Te-ai chinuit un pic sa o iei ad literam si nu era cazul.

O sa o corectez si o sa zic "sa iasa demonii din serverele apache si cele MySQL"

| soimos explică (pentru EmaS):

> Nu numai ca nu o intelege, dar perverteste adevarul lui Dumnezeu <

Ce dovada ai ca numai tu si crestinii au Adevarul lui Dumnezeu?

Doar faptul ca intelegeti altfel decat scrie in Biblie?

Poi daca Christos recunoaste in Apocalipsa 1.18 ca el este stapanul cheilor mortii si ale Iadului, (nu ale vietii si ale Raiului) de ce in "adevarul vostru" voi intelegeti ca e vorba de Dumnezeu desi un copilas de 7 ani stie si intelege ca seful iadului este Dracu?

Va credeti posesorii absoluti ai "adevarului dumnezeiesc",,, dar fugiti de adevar si de documentatie ca Dracu de usturoi!

| EmaS a răspuns (pentru soimos):

Ti-am mai spus ce inseamna.Ca El este suveran.El are putere sa te bage in iad. Diavolul va fi si el aruncat acolo.

| AnghelB a răspuns (pentru MMihai):

Imi pare rau sa aud ca din cauza unui preot ortodox nu mai considerati ortodoxia o religie adevarata.
Si ei sunt oameni si au slabiciunile lor. Ei vor fi judecati odata pentru faptul ca au fost preoti si pentru ca au fost oameni. Dar pentru atit lucru?

Este un motiv copilaros.

Eu sper sa dati totusi si peste un preot adevarat. Este greu, chiar f. greu dar eu zic ca ar trebui incercat.

Sau poate a fost o incercare intimplarea cu pr. Galeriu. O incercare a credintei pe care nu ati trecut-o.
Sper sa va ridicati, sa va sterge-ti de praf si sa mergeti mai departe.

| sandra2012 a răspuns:

Dumnezeu a zis: "Crede si nu cerceta".