Eu nu sunt adepta unei mentalităţi delăsătoare şi nu cred că rezolv problema ignorând-o (nu aceasta în orice caz).
Tocmai "datorită" acestei mentalităţi/atitudini de "lasă-i în plata Domnului" ne şi aflăm unde ne aflăm. Ajunge! Lumea trebuie să ştie adevărul şi să se trezească... dacă nu subit, măcar în câţiva ani (pentru a răsturna căruţa de hoţi, şarlatani şi nemernici de la putere).
Hai mai costis....deschide si tu putin ochiii.Si eu sunt crestina.Tu ai vazut ce mertane au uniii preoti(oare Loganurile noastre ce o fi avand?)Ai vazut ce vile isi inalta (oare din ce bani )Orice preot care intra intr-o comunitate primeste si locuita (destul de mare)
Ai auzit de preoti care isi agreseza nevestele, copii. Care se judeca pentru un petic de pamant?
Care baga fara nicio jena mana in baniii publici pentru interese personale?
Preotul ar trebui sa fie un exemplu pentru comunitate!
Am si un exemplu.Chiar la mine s-a constuit un centru social pentru copii cu ajutorul unui preot.A luat o cladire (fosta casa parohiara ), dar nefolosita de mai multi ani.
http://www.vatradorneilive.ro/......vatra.html
Si care ar fi concluzia mai Angy? Trebuie desfiintata preotia?
Daca esti din Vatra Dornei respir oarecum usurat, credeam ca esti putin rotariana, pe acolo se vehiculeaza ca biserica trebuie sa fie mai mult un muzeu.
Am vazut si eu faza asta, mi se pare o porcarie sa construiesti o biserica in locu unui loc pentru copii dar asta e, e Romania
Categoriile de oameni pe care i-ai notat pe urma vor exista intotdeauna. Noi nu trebuie sa ne luptam cu ei. Nici eu nu sunt delasator in privinta aceasta, deoarece Biblia ma indeamna sa ma rog pentru conducatorii "cetatii" unde ma aflu, deoarece fericirea mea atarna de fericirea acesteia. Totusi, clasa politica n-are de-a face cu Evanghelia si cu mantuirea oamenilor. Iti vei irosi timpul, viata, pacea sufleteasca luptand impotriva unor puteri mai mari decat ale oamenilor.
Cat de curand toate aceste lucruri vor trece, si Dumnezeu ne va intreba pe fiecare ce am facut ca sa castigam viata vesnica. El ne va pune pe toti in balanta in privinta aceasta; iar Biblia spune ca cei mai multi vor fi gasiti usori. Si cumpana lui Dumnezeu este una dreapta. Daca omul are putere, functie, bani sau influenta, toate acestea sunt daruri date de El. Daca omul nu le administreaza dupa voia Sa, va da socoteala pentru lucrul acesta. Si cine se increde in Dumnezeu trebuie sa creada si ce spune El: "El schimba vremurile si imprejurarile; El rastoarna si pune pe imparati; El da intelepciune inteleptilor si pricepere, celor priceputi!" (Daniel.2:21) Si in Israelul antic, cel ce era uns sa fie imparat nu era ales de oameni, ci de Dumnezeu. Trebuie dar sa credem ca Dumnezeu nu vrea raul nostru. Altcineva a reusit inca de la nasterea noastra sa crestem cu prejudecata aceasta.
Nu,draga,nu am spus asta.Preotul TREBIE sa-si vada de treaba cu care sunt pregatiri!
Era sa uit... Spune te rog ce inseamna cuvantul,, rotariana.''? Ca dictionarul meu online nu s-a deschis la acest cuvant! Si caut de ore intregi! E de bine sau ai vrut sa ma injuri?
Daca se poate pana la ora culcari (maxim 23) ca sa pot dormi si eu la noapte!
Multumesc!
Nu-i important. E un clubulet de baiati foarte secretosi. Mi se pare ca se resimt si pe aici unde ale gandirii lor. M-am gandit ca esti cumva implicata ( la o postare catre Alfawolf, mi-ai raspuns tu "spune-ne si noua"). Acum poti sa dormi linistita.
Păi după morala creștină e perfect normal, deci avem aici o creștină adevărată.
Dap.
...şi, după aceeaşi morală, femeia (dacă nu se va sinucide) va fi iertată şi va ajunge în rai (doar pentru că a crezut). Dar nu a vrut să rişte cu cei mici (omorându-i), care poate ar creşte, ar începe să gândească singuri, s-ar deştepta şi nu ar mai crede în basme (cam singurul impediment de a ajunge în raiul creştin; mă rog, după una dintre interpretări).
...deci, după logica creştină, ea a procedat inteligent şi corect şi s-a salvat şi pe ea, şi-a salvat şi copiii.
Teoretic, cam aşa ar trebui să procedeze toţi cei care cred (asta dacă ar crede cu adevărat, desigur).
"Când Biserica nu-şi face singură parte, aleşii au grijă de bunăstarea ei. Cârpit cu noi taxe şi impozite, bugetul României pe 2014 prevede creşteri de salarii pentru preoţi şi fonduri pentru construcţii şi reparaţii de biserici":
http://youtu.be/x3wwTzfs4y0
"Politicienii au mărit salariile popilor, dar copiilor nu au vrut să le mărească alocațiile nici măcar cu 2 lei: http://fb.com/754490407898648
Nu numai că biserica nu plătește taxe, dar se pompează într-o frenezie în construcția de biserici, deși tot politicienii spun că am rămas iar fără bani la buget și n-avem încotro, trebuie să impozităm (până și) stâlpii, în timp ce BOR distruge parcurile pentru copii ca să mai facă niște biserici: http://fb.com/755198574494498
Știrea: "Când Biserica nu-și face singură parte, aleșii au grijă de bunăstarea ei. Cârpit cu noi taxe şi impozite, bugetul României pe 2014 prevede creșteri de salarii pentru preoţi şi fonduri pentru construcții şi reparații de biserici."
Opriți finanţarea cultelor religioase: în ultimele zile mă ciupesc când distribui articolele - am impresia că visez, dar din păcate nu sunt coșmaruri, sunt realități cât se poate de cotidiene. Sfidare după sfidare, asta primim și de la popi și de la politicieni."
Noi nu avem idei si nici metode de a protesta.
http://romanian.ruvr.ru/......chei-7534/
"Dezvoltarea României prin post și rugăciune.
Bugetul României pe 2014 prevede depășiri de plan la construirea și pictarea de biserici noi, și la angajarea de mai mulți preoți în sistemul profitabil bisericesc.
Peste două zile, pe 14 noiembrie, proiectul de buget pentru 2014 ajunge în Parlament. Știți, bugetul ăla pentru care nu sunt bani, pentru care Guvernul Ponta a inventat noi taxe și impozite, ca să-l „cârpească" … ăla. Ca orice proiect de buget care se respectă trebuie să conțină și cel puțin o componentă strategică de dezvoltare a țărișoarei, că nu putem să băltim așa la infinit în marasmul ăsta economic. E, proiectul ăsta de buget conține, printre altele, și prevederi dintr-un document care se cheamă „Document sinteză privind prioritățile strategice pe termen mediu ale Secretariatului General al Guvernului pentru anul 2013 și perspectiva 2014-2016".
Dacă nu aveți răbdare să parcurgeți toată strategia asta a Guvernului Ponta pentru dezvoltarea României în următorul cincinal dat gata în patru ani aveți câteva capturi interesante mai jos:
http://www.dollo.ro/2013/11/dezvoltarea-romaniei-rugaciune/
E vorba despre alocările bugetare pentru sprijinirea cultelor, cu precădere a celui majoritar ortodox. Adică a acelui unic domeniu din România care înflorește de la un an la altul, fără sincope, de 22 de ani încoace. Așadar, Guvernul Ponta, ca și celelalte dinaintea lui, fără excepție, a descoperit că este mai rentabil să fii alături de premianți și să-i sprijini (chiar dacă nu au nevoie), decât să tot suferi pe lângă repetenții clasei. Cât să mai sprijini un sistem de educație care scoate anual producții cu mai mult de 50% rebuturi? Cât să mai pompezi bani într-un sistem de sănătate bolnav, în care nici medicii, nici pacienții nu se simt bine?
E mai bine să te asociezi cu succesul (în afaceri) decât să-ți legi numele de niște cauze pierdute. Uite, de exemplu, Guvernul Boc își poate trece în palmares faptul că datorită climatului economic protectiv și stimulativ, a ajutoarelor de stat acordate și scutirilor de impozite păstrate, BOR a avut în 2011 profit mai mare decât McDonalds și băieții deștepți din energie. Este o performanță economică ce merită încurajată și susținută în continuare. Doar toată lumea ne spune, atunci când vine vorba despre strategia lipsă de dezvoltare a României: găsiți-vă un domeniu la care vă pricepeți și dezvoltați-l.
Desigur, se mai găsesc și voci stinghere care protestează constant la adresa acestor tendințe guvernamentale, invidioase pe succesele incontestabile ale clerului atât în rândul populației, cât mai ales în inimile credincioase ale guvernanților. Noroc că nu le bagă nimeni în seamă. Bunăoară, conform unor calcule făcute de Asociația Secular Umanistă din România (ASUR), pentru anii viitori guvernul preconizează:
- anual numărul preoților plătiți de Stat să se mărească cu câte 1.000 de persoane
- să se finalizeze construcția a aproape 250 de noi biserici pe an
- să se repare peste 400 de biserici pe an
- să se finalizeze pictura la peste 200 de biserici pe an..."
http://www.dollo.ro/2013/11/dezvoltarea-romaniei-rugaciune/
Https://www.facebook.com/....../photo.php
"Fabrica de bani: Biserica Ortodoxă Română - averea și afacerile.
Foarte interesant reportajul. Durează puțin peste o oră. Continuarea aici: http://youtu.be/sjRX70d-vks?t=14m10s
Trei miliarde de euro: la această sumă se ridică averea Bisericii Ortodoxe Române.
Cel mai mare cult din România deţine peste 70.000 de hectare de pădure şi teren arabil, zeci de hoteluri, restaurante şi ferme. Realizatorii acestui film au obţinut aceste informaţii din surse, dată fiind lipsa de transparenţă a Bisericii Ortodoxe cu privire la bunurile pe care le deţine.
Răspunsul la întrebarea „ce se întâmplă cu banii strânşi din serviciile religioase, vânzarea de obiecte de cult, donaţiile şi subvenţiile de la stat?" nu a fost încă elucidat.
Acest film documentar, intitulat „Cât de mare este averea Bisericii" şi difuzat în emisiunea Cu Ochii'n 4, la TVR, încearcă să risipească misterul din jurul averii impresionante a BOR.
Biserica Ortodoxă Română cuprinde 6 Mitropolii, alcătuite din Arhiepiscopii şi Episcopii, cu un total de 11.146 parohii, deservite de 14.035 preoţi şi diaconi, în 15.116 lăcaşuri de cult. Pentru românii ortodocşi din străinătate, există 3 Mitropolii şi 2 Episcopii (în Europa) şi o Arhiepiscopie (pe continentul american).
BOR are, de asemenea, 631 mănăstiri şi schituri, cu peste 8.059 călugăriţe şi călugări. În cadrul BOR există, de asemenea, 279 de aşezăminte sociale, 275 de muzee şi colecţii muzeale, precum şi 42 de centre de conservare şi depozitare a obiectelor cultural-religioase ale moştenirii naţionale.
Numai în Protoieria III din Capitală există 59 de parohii şi o mănăstire, majoritatea fiind construite în secolele XVI -- XVII şi menţionate în lista monumentelor istorice. Toate aceste clădiri sunt, evident, plasate pe terenuri care se întind în total pe sute de mii de hectare, dacă socotim şi pădurile care aparțin Bisericii. Unele dintre ele sunt închiriate unor firme renumite, altele sunt doar exploatate în folosul Bisericii.
De asemenea, pe lângă fiecare biserică, există, de obicei, şi o casă parohială, ceea ce înseamnă că numărul clădirilor bisericii este cu mult mai mare de 27.000. Dacă estimăm valoarea medie a fiecărui imobil la numai 100.000, înseamnă că bunurile imobile ale Patriarhiei se ridică la minimum 1 miliard de euro."
http://www.filmedocumentare.com/averea-bisericii-ortodoxe-romane/
"Statul englez are decența de a trimite acasă la tine, o hârtie, prin care explică frumos cum cheltuiește impozitul pe venitul tău.
Ghici ce? Nici un bănuț nu merge la biserici. Zero. Un mare zero spre biserici.
Nu e bugetul perfect, dar abia aștept ziua in care voi vedea așa ceva in Romania."
https://www.facebook.com/......671464726/
La noi pe când?
...mai ales că tot Guvernul Ponta îşi bate capul acum cu bugetul pe 2015. Nu ar fi mai bine dacă cu banii daţi pe culte religioase ar astupa nişte găuri, care chiar trebuie să fie urgent şi obligatoriu astupate (educaţie, sănătate, etc)?
Un album foarte sugestiv:
https://www.facebook.com/....../media_set
"BISERICA versus POPULAŢIA ROMÂNIEI."