| M25M a întrebat:

"Regatul meu e adevărul şi nimeni nu mi-l poate lua." Buddha

Intrebare cat se poate de simpla: De ce Dumnezeu si nu Buddha?

Răspuns Câştigător
| 4b a răspuns:

Odata, Buddha a intrat intr-un satuc. Era dimineata si soarele tocmai urma sa apara la orizont. Un satean a venit la el si i-a spus:."Eu sunt ateu si nu cred in Dumnezeu. Tu ce spui? Exista Dumnezeu?"
Buddha i-a raspuns: „Doar Dumnezeu exista. Pretutindeni exista numai Dumnezeu."
Barbatul a spus: „Dar am auzit ca si tu esti ateu."
Buddha i-a raspuns: "Ai auzit gresit. Eu sunt teist. Si acum ai auzit aceasta chiar de pe buzele mele. Eu nu cred in nimic altceva decat in Dumnezeu." Sateanul, auzind acestea, a plecat foarte nelinistit.

La pranz, un alt om a venit si i-a spus: „Eu sunt credincios si cred in Dumnezeu. De aceea, am venit sa te intreb: Exista Dumnezeu?"
Buddha i-a raspuns: „Dumnezeu? Nu exista si nici nu a existat vreodata. Nu, cu siguranta. Dumnezeu nu exista."
Barbatului nu i-a venit a crede: „Ce spui? Eu am auzit ca esti un om religios si de aceea am venit la tine. Iar tu spui ca nu exista Dumnezeu?"
Buddha i-a spus: „Eu sa fiu religios? Sa cred in Dumnezeu? Cred ca nu ai auzit bine. Eu sunt cel mai inversunat ateu din lume."

Barbatul a ramas complet confuz. Si noi ii putem intelege confuzia – dar Ananda, discipolul cel mai apropiat al lui Buddha, auzind ambele conversatii, a inceput sa se intrebe: "Oare ce se intampla cu Buddha? Dimineata a spus ca este credincios, iar la pranz a sustinut ca el nu are nimic de-a face cu religia." Insa pentru Ananda urma sa vina alta surpriza.

Seara, un alt satean a venit la Buddha si i-a spus: „Nu stiu daca Dumnezeu exista sau nu. Tu ce spui? Ce crezi despre acest lucru?" Cautatorul acela trebuie sa fi fost un agnostic.
Buddha i-a raspuns: „Daca tu nu stii, atunci nici eu nu stiu. Si este mai bine sa ramanem amandoi tacuti."
Auzind raspunsul lui Buddha, sateanul a spus: „Am auzit ca tu esti iluminat si m-am gandit ca trebuie sa cunosti."
Buddha i-a spus: „Probabil ai auzit gresit. Eu sunt un om absolut ignorant. Ce cunoastere pot avea?"

Ananda a ramas mut de uimire. Noaptea, s-a aplecat la picioarele lui Buddha si l-a intrebat: „Incerci sa ma omori cu zile? Ce vrei sa faci? Niciodata nu am fost la fel de confuz ca astazi. Dimineata ai spus un lucru, la pranz alt lucru si seara cu totul altceva. Fiecare raspuns al tau a fost complet contradictoriu."

Buddha i-a raspuns: „Acele raspunsuri nu le-am dat pentru tine, ci persoanelor care au pus intrebari. Tu de ce le-ai ascultat? Crezi ca este bine sa asculti ceea ce le spun altora?"
Ananda a spus: „Asta le intrece pe toate! Cum sa nu ascult? Am fost chiar langa tine si nu am avut cum sa nu aud ceea ce spui. Si eu iubesc fiecare cuvant rostit de tine. imi place sa te ascult."
Buddha a continuat: „Atunci de ce esti nelinistit? Raspunsurile acelea nu au fost pentru tine."
Ananda a insistat: „Da, nu au fost pentru mine, dar te rog sa imi raspunzi acum. Care este adevarul? Pentru ce ai dat trei raspunsuri diferite?"

Buddha a inceput sa ii explice: „Pe toti trei a trebuit sa ii aduc la un punct de echilibru. Cel care a venit dimineata a fost un ateu si de aceea era incomplet, deoarece viata este constituita din opusuri. A trebuit sa creez un echilibru in viata sa, deoarece aceasta se inclina foarte mult intr-o parte. De aceea, a fost necesar sa pun o contragreutate care sa il armonizeze. Si, de asemenea, am dorit sa ii dezradacinez convingerile, pentru ca devenise sigur de inexistenta lui Dumnezeu. Iar siguranta nu conduce decat la moarte. Calatoria trebuie sa continue: cautarea trebuie sa continue.

Sateanul care a venit la pranz era si el pe deplin convins de existenta lui Dumnezeu. De aceea a trebuit sa ii spulber aceasta credinta oarba pentru a-l echilibra. Viata este o armonie, un echilibru. Si doar cel care ajunge la acest echilibru atinge adevarul."
Prea frumoasa povestirea ca sa tac; amu sa nu te superi ca nu ti-am raspuns la intrebare.
Sanatate...

53 răspunsuri:
| Zenicide a răspuns (pentru Chαяtreux):

Documenteaza-te tu, nu are legatura cu tresaturile zeului crestin. In budhism este populara ideea multiverselor. Si in afara de asta fiecare univers incepe, se sfarseste si incepe din nou. Asta il face pe Buddha etern.

| DjCristian a răspuns:

Pai daca stam sa ne gandim buddha a murit la cina pentru ca a mancat prea mult, el a fost un profet nu avea treaba cu divinitatea. De ce m-as inchina unui grasan ¿

| Chαяtreux a răspuns (pentru Zenicide):

Daca te-ai fi uitat macar putin la ce ti-am spus, ai fi vazut ca termenul de 'buddha' in budism are mai multe sensuri. [4?! nu mai stiu exact] Unul din ele, (cel la care m-am referit si eu) se refera la faptul ca buddha nu este nascut, el a existat dintotdeauna. [ca si dumnezeul nostru]
Eu nu am gresit cu nimic cand am spus ce am spus.

| M25M explică (pentru DjCristian):

Citeste raspunsurile pe care le-am dat lui 3xfemeie si Chaяtreux.

| killer212121 a răspuns:

Pentru ca ramasitele lui Buddha exista intr-un mormant, dar adevaratul nostru dumnezeu exista in cer, iar Iisus nu are ramasitele pe pamant deoarece s-a ridicat la cer si Dumnezeu este din cauza dovezilor arheologice.

Buddhismul nu il intelegi dupa 2 cautari pe google, nu e crestinism deloc lol.

Unde s-a nascut Buddha.
Most scholars regard Kapilavastu, present-day Nepal, to be the birthplace of the Buddha.[1][2][note 5] Other possibilities are Lumbini, present-day Nepal [note 6] Kapileswara, Orissa, present-day India; [note 7] and Piprahwa, Uttar Pradesh, present-day India.[note 8]
According to the most traditional biography, Buddha was born in a royal Hindu family[23] to King Śuddhodana, the leader of Shakya clan, whose capital was Kapilavastu, and who were later annexed by the growing Kingdom of Kosala during the Buddha's lifetime. Gautama was the family name. His mother, Queen Maha Maya (Māyādevī) and Suddhodana's wife, was a Koliyan princess.

Ba da ai gresit in totalitate, chiar daca prin absurd ai avea dreptate si Buddha ar fi etern tot nu l-ar face "acelasi" cu Dumnezeu :) Cum ramane cu celelalte calitati pe care Dzeu le are si Buddha nu?

Daca chiar vrei sa intelegi ce il face pe Buddha etern te poti uita la clipul asta http://www.youtube.com/watch?v=eRutmoPEWaQ

| M25M explică (pentru killer212121):

De unde stii tu ca spiritul Buddha nu exista in univers?

| Zenit313 a răspuns (pentru Chαяtreux):

Budha este un om, Budismul nu este o religie, este o stiinta si filozofie a mintii.
Budistii nu sunt retarzi sa se inchine la un om, doar il respecta si cinstesc.

| Zenit313 a răspuns:

Buddha este un om,nu este Dumnezeu,Budismul nu este o religie,este o stiinta si filozofie a mintii.
Budistii nu sunt retarzi sa se inchine lui Buddha,ii urmeaza exemplul si il cinstesc.
Este un mare intelept pentru ei, nu Dumnezeu.
Trebuie sa ai probleme grave ca sa consideri ca, un om intelept este Dumnezeu.

Crestinii sunt crestini pentru ca s-au nascut aici.
Daca erau nascuti in Orientul Mijlociu sau in orice alta parte a lumii, erau la fel de ipocriti, dar cu alte religii.

| Zazu a răspuns:

Bre,fratilor!
Budhha poate fi oricine ajunge la iluminare.
Pe cand D-zeu nu poate fi decat unul.
Ne pune Ema la acatiste daca spunem ca ne putem reincarna in D-zeu.

| ghandi2013 a răspuns (pentru Zazu):

Corect,dar ateii nu stiu acest lucru.Pentru ei tot ce zboara se mananca.

Daca vroiam sa citesc ce mi-ai dat tu as fi putut sa caut pe google.Tu se pare ca nu intelegi la ce ma refer. Am adus suficienta argumente, (si la ceilalti de aici, nu doar tie. Citeste-le) Calitatile pe care le au 'zeii supremi' tin de cei care le interpreteaza. "Ei sunt" [el este] infinit(i) in asta. Si cu asta am incheiat. Daca esti copil si nu poti recunoaste cand gresesti [este doar un spatiu virtual, nu inteleg de ce este atat de important] asta e. Nu ma afecteaza cu nimic

| Chαяtreux a răspuns (pentru Zenit313):

Citeste mai jos pe la comentarii, sa vezi la ce m-am referit cand am spus asta. Acum nu am timp sa scriu iar ca trebuie sa plec rolling eyes

Daca nu inteleg la ce te referi e din cauza ca nu esti capabila sa te exprimi.

Ai zis ca Buddha si Dzeu si Jah sunt acelasi. Ti-am aratat ca nu sunt si nu stii absolut nimic despre Buddhism.
http://i.imgur.com/ZAe3e.png

"Daca esti copil si nu poti recunoaste cand gresesti " - Unde am gresit?:) Am studiat buddhismul timp de un an si ceva si imi dai tu mie explicatii cand habar nu ai cu ce se mananca?

Ba am habar, ok? AM ZIS SA CITESTI EXPLICATIILE PE CARE LE-AM DAT SI CELORALTI, SI VEI VEDEA ACOLO. Nu-mi spui tu mie ca nu sunt capabila sa explic, cand tu nu esti capabil sa citesti. NU am timp, ca ti le scriam tie, personal aici, daca nu ai chef sa te uiti 3 randuri mai sus de ce ai scris.

| danut a răspuns:

Mai baieti, mai voi cititi numai aiureli pe internet, cica cel care a infiintat pe bune budismul a trait pe undeva pe la anii 800 DUPA HRISTOS, lasati aiurelile cu reincarnari si alte bazaconii. Asta asa ca prima idee. Acest ins a MURIT mancand atata carne de porc pana a PLESNIT, a doua realitate istorica. Ce cititi voi despre Buda pe net sunt fanteziile a tot felul de budisti. Informatii REALE despre Buda se gasesc in (cred ca prima) traducere a Bhagavad Gita in limba romana, carte aparuta prin anii 1970-80. V-au prostit mai copii cu net-ul asta.

| shadovv a răspuns:

De ce nu Platon? De ce nu Descartes? De ce nu Kant? De ce nu Hegel? De ce nu Kierkegaard? De ce nu Wittgenstein?

| killer212121 a răspuns (pentru M25M):

Exista dar cu siguranta in iad!

De unde aceasta siguranta?
Cum sa ajunga un om care a promovat pacea linistea si iubirea semenilor in iad?

| killer212121 a răspuns (pentru M25M):

In rai ajung numai suflete ce au slujit lui Dumnezeu pe pamant si care au crezut in El.

| Duucu a răspuns (pentru dracu14):

Zeitgeist lovește cu efect...

Deci poti sa faci numai fapte bune, sa nu faci rau nimanui, sa promovezi pacea, iubirea, armonia, linistea etc dar daca nu il slujesti pe Dumnezeu ajung in iad.
Buna logica.

Întrebări similare