| starlyblue a întrebat:

Am o prezentare la religie despre eutanasie şi aş dori să aflu părerea altor persoane despre aceasta. M-am gândit că mă puteți ajuta. Credeți că este un lucru bun? De ce?

Răspuns Câştigător
| qqwpswa a răspuns:

Mie nu imi pare ca au un motiv suficient de bun. Daca un om si-ar dori cu disperare cat mai repede moartea, daca el efectiv nu ar mai putea de dureri, fiecare zi ar fi pentru el doar un chin de nedescris, i-ar fi foarte rau si in privinta lui chiar nu s-ar mai putea face nimic, ar fi mai bine pentru el sa moara decat sa mai continuie sa sufere fara sa mai aiba puterea de a mai face ceva.
Si daca omul va alege sa traiasca mai departe, ce va putea sa mai faca daca deja se afla la capatul puterilor, daca oricum moartea il asteapta, daca este complet secat de puteri si se afla doar intr-o continua suferinta, fara sa ii mai poata fi alinata durerea?
Daca omul acela isi doreste de unul singur moartea si poate chiar este mai bine pentru el sa moara, de ce ar fi un credincios impotriva acesteia, de ce sa nu il eutanasieze? Pana la urma nu il omoara cu ganduri rele, nu o face cu rautate. Si aceasta nu se poate socoti ca pacat.

45 răspunsuri:
| DoctorWh0 a răspuns (pentru suntserios):

Tare mi-ar placea sa te vad cum determini tu viteza luminii si faci iar calculele... si din cate stiu eu nu este nimeni care are macar 11 miliarde de ani si sa imi zica mie ca a vazut cum a aparut universul... loool

| RAY a răspuns:

Cred ca orice om are dreptul sa aleaga ce vrea, atata timp cat nu afecteaza pe alti, gen ma sinucid dupa ce impusc 100 de persoane,dar privind acest mod,sunt de acord,sunt persoane care sufera,de ce sa nu crumi suferinta? adica dumnezeu iti da cancer i place sa vada ca suferi iar daca iti iei viata te duci in iad pe vechi,ce oribil,uni chiar cred asta,pe bune,trezeitiva la realitate oameni buni,singura viata e asta, prima si ultima, nu exista demoni, diavoli, draci noi oameni facem tot ce facem

| doctorandus a răspuns (pentru DoctorWh0):

Nu, de fapt viteza luminii nu e variabila. Viteza luminii intr-un mediu este alta decat viteza luminii in vid pentru ca fotonii se ciocnesc de electroni si pe urma sunt reemisi, ceea ce-i intarzie.

Si da, in decizii politice ne bazam pe cunoastere obiectiva, nu pe credinte subiective. Ca pe urma spiritistii or sa pretinda ca oamenii care nu sunt eutanasiati ajung in iad. Nu suntem intr-o teocratie ca sa facem legi dupa cum ne canta biserica.

Nu avem nicio ratiune suficienta pentru a fi crestini mai degraba decat hindusi sau budisti. Nu stiu daca-ti dai seama, din punct de vedere obiectiv, credintele religioase sunt fantezii (povesti fantastice). Asta nu inseamna false, ci inseamna ca nu avem niciun mijloc pentru a cunoaste daca sunt adevarate sau false. Nu avem niciun mijloc prin care putem afla daca Isus e Dumnezeu. Deci credinta ca Isus e Dumnezeu e arbitrara si subiectiva, la fel cu credinta ca Hercules e fiul lui Zeus. Astea sunt mituri si legende, nu realitati istorice.

| doctorandus a răspuns (pentru DoctorWh0):

Dap, iar politistii nu au fost de fata la fiecare omor pe care-l rezolva.

| danut a răspuns (pentru DoctorWh0):

Multumesc frumos pentru urare.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru danut):

"N-am mai fost activ de o luna. Eram pe moarte."
De fapt, minti. Ai fost la spital pentru ca ti-oi fi luxat mana sau oi fi baut cam mult si te-a durut burta. Dar pe moarte nu erai sigur.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru DoctorWh0):

E constanta in vid. Pentru vid sunt rezolvate toate calculele.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru DoctorWh0):

Dar este cineva care l-a vazut pe batranelul de pe norisor?

| Mircea08 a răspuns (pentru qqwpswa):

Am citit in Biblie, dar nu stiu in care un verset care spunea cam asa "orice ai face incredintat ca e bine ti se va considera ca dreptate", cu alte cuvinte, daca esti crestin si prin obisnuinta nu faci lucruri rele, poti face ceva ce esti incredintat (tu esti sigur ca e buine asa) ca e bine chiar daca acel lucru pare a fi rau pentru altii.
Nu am spus asta pana acum deoarece nu am gasit citatul, dar am gasit totusi un verset in care se spune putin altfel ca ceea ce este din credinta (esti incredintat) ti se va socoti ca dreptate :
De acea, credinta lui i s-a socotit ca dreptate. (Rom.4:22)
Ceea ce am scris mai sus este o parere a mea, nu am citate prin care sa o sustin

| danut a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Opinia ta, dar chiar daca vrei sa vezi te invit la mine acasa sa te convingi. Daca erai atent aflai care este credinta mea si ca eu nu consum alcool sau mint dar nu are sens sa dau amanunte pe net dar se poate vedea diagnosticul si "urmarile". Nu comentez mai mult ca sa nu-ti dau ocazia sa te afunzi in starea ta naturala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Nilsson):

Oamenii chiar au dreptul sa decida cand mor altii. De exemplu Hitler a decis sa moara zeci de milioane de oameni. Alegerea lui...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Crezi ca Dumnezeu vede cand furi?
Cand minti, preacurvesti, omori sau cand injuri?
Sigur nu te vede, poti linistit sa fii
El e ocupat sa dea, cancer la copii."

| starlyblue explică (pentru Steregoi):

Vine, dar sunt multe persoane care îndură un drum lung până când vine moarte să-i ia.

| starlyblue explică (pentru qqwpswa):

Îți mulțumesc pentru răspuns!

| wpetterssone a răspuns:

Eutanasia, sau „moartea ușoară", este definită drept „metodă de provocare... a unei morți precoce nedureroase unui bolnav incurabil, pentru a-i curma o suferință îndelungată și grea". (Dicționarul explicativ al limbii române, 2009) Iar actul prin care un medic îl ajută pe pacient să își pună capăt vieții se numește sinucidere asistată medical.
Din 1 Ioan 3:15 și Exodul 20:13, ni se amintește că Dumnezeu condamnă atât luarea vieții altora, cât și a propriei vieți.
Biblia nu aprobă luarea vieții cuiva, nici chiar atunci când moartea este iminentă. Această idee este susținută de ceea ce i s-a întâmplat regelui Saul al Israelului. Fiind rănit de moarte în luptă, el îi cere slujitorului său să îi curme viața. (1 Samuel 31:3, 4) Slujitorul refuză. Mai târziu însă, altcineva pretinde că a îndeplinit dorința regelui. Acest om este găsit vinovat de sânge de către David, care a reflectat gândirea lui Dumnezeu în această chestiune. (2 Samuel 1:6-16)
Biblia menționează puține cazuri de sinucidere, în acestea fiind implicate persoane care nu îndeplineau voința lui Dumnezeu. (2 Samuel 17:23; 1 Regi 16:18; Matei 27:3-5) Biblia nu cataloghează sinuciderea drept un păcat de neiertat, deși este un păcat grav. Dumnezeu înțelege pe deplin cauzele tendințelor suicidare, precum problemele mintale, stresul extrem sau chiar factorii genetici.
Există o mare diferență între eutanasierea animalelor de companie și cea a oamenilor. Dumnezeu le oferă speranța vieții veșnice doar oamenilor, nu și animalelor. (Romani 6:23; 2 Petru 2:12)
Poți aprofunda accesând sursa la: https://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/intrebari/eutanasie/