anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As avea si eu o intrebare mai delicata. Ce opinie aveti despre pocaiti, despre personalitatea lor?
Am citit pareri cum ca pocaitii nu stiu cum sa se distreze si nu gusta din viata etc. Credeti ca asa e? Ati fost vreodata la o biserica bapt., pent... Daca"da" cum vi s-a parut? Astept cu nerabdare opiniile voastre; D
P.S. Nu doresc sa apara certuri.

48 răspunsuri:
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Ei nu sunt pocaiti, dar le place sa li se zica asa; ei sunt amanetati pentru iad, din cauza credintei gresite; cum ar putea dracul sa se lupte cu unul care deja il are? ar pierde timpul si munitia de pomana, de aceea altii zic de ce nu am vazut betivi, curvari, tutunari, in randul acestora. majoritatea sunt trecuti la aceste secte datorita ajutoarelor materiale si nicidecum din convingere

| Maxim96 a răspuns:

Multi trec la aceste secte din cauza ca acestea le promit unele ajutoare materiale(cu care ademenesc mai usor)

| RaduMD a răspuns:

Pe vremea cand eram ateu, si eu aveam perceptia ca cei care cred "nu isi traiesc viata", cu sensul de "nu se distreaza". Nu tu o orgie, nu tu o betie, nimic, nimic.
In realitate, nu am vazut persoane mai vesele decat calugaritele. Azi imi vine sa rad de aceasta impresie pe care o aveam despre crestini. Are Chesterton o poezie haioasa despre asta (dar intr-o engleza dificila), aici: http://www.cse.dmu.ac.uk/~mward/gkc/books/ascetic.html

P.S.: Personalitatea nu are legatura cu vreo confesiune sau alta.

| David98TM a răspuns (pentru Maxim96):

Se vede ca ne cunosti bine...

| EmaS a răspuns:

Stiu sa se bucure de viata poate mai bine decat ateii. Diferenta este ca ei nu incalca legile morale, daca unii cred ca a pacatui inseamna a te distra.

| David98TM a răspuns:

Buna Sony 4325. (Eu sunt pocait)
(Noi gustam din viata lui Dumnezeu)
Doar pentru ca nu merge-m si noi prin clubri si alte...nu inseamna ca nu ne distram.
Cred ca ai citit acele pareri de la Ortodoxii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

Dace eu fac ce fac cu soria mea in pat si ramane intre noi de unde stiu ceilalti ca am incalcat, sau nu, legile morale? hai ca chiar ma ..aoleuuu ce d'aia cu coarne am laughing

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar in sus te-ai uitat? Vezi ca Dumnezeu te vede si este mare pacat sa o faci cu ''sorita''!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu ma intereseaza deloc cum se/nu se distreaza ei, ma intereseaza mai mult daca sunt abordata pe strada, acasa etc de ei.

anonim_4396

Lasa bre susul, ca Al de sus este marinimos si ne iarta, spre desosebire de voi care ati fi in stare sa aruncati primii cu piatra. Ca bine a zis cine a zis "Pana la Dumnezeu te omora altii " laughing

Dar daca este un tinerel, frumusel, iti place?!

Chiar asa de rea ma crezi? Eu nu arunc cu pietre ci cu versete! laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu m-am nascut intr-o familie de pocaiti, desi acum sunt ateu.
Distratii au si ei, tabere pentru tineri etc., ei sunt foarte strasi de religia lor, un exemplu e chiar tatal meu. In orice caz sunt oameni ca toti ceilalti.

anonim_4396

Mai rau, decat sa ma critici mai bine-mi dai o palma

anonim_4396

Sa coboare dintr-un porsh, sa arunce cu sutana si sa strige in gura mare "Orice pacat are farmecul lui!" laughing

Vezi, stiam eu!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Maxim96):

Nu neaparat, cunosc si alte cazuri, depinde de caracter nu de religie, cunosc o neo-protestanta din Germania, care lucreaza de 30 de ani ca misionara in ro, si a facut tabere a ajutat familii si alte insa nu au insitat sa vina la biserici, in orice caz caracterul omului nu dovedeste validitatea credintei.

O, este usor sa dai o palma. Bine ca nu imi ceri altceva.

| David98TM a răspuns (pentru anonim_4396):

rolling on the floor

| ProSystem a răspuns (pentru David98TM):

Da am citit parerile ortodocsilor, e adevarat... Si eu sunt pocaita, insa doream sa vad care este parerea celorlalti despre noi. Si pot spune ca e destul de adevarat faptul ca in ziua de azi dragostea fata de D-zeu se raceste si nu ne mai deosebim de oamenii din lume. happy Parerea mea big grin

| ProSystem a răspuns (pentru anonim_4396):

Oamenii nu stiu tot ce faci tu, si nici nu trebuie pentru ca orice ai face D-zeu este cel care te vede ...fie ca vrei fie ca nu happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Au dat de greu și au ales calea asta.
Sau de ajutoare.
Mai cunosc pocăiți. Totul e în regulă, sunt de treabă, mărinimoși până când se enervează. Și mulți au niște motive pentru care au trecut la această religie.
Stai liniștit că nu se poartă ca niște puritani toți. Au o viață semiliberă. Mai greu cu familiile cu copii, sunt mulți, trebuie mai mult efort financiar.

| Musique a răspuns:

Am fost acum 6 sau 7 ani și mi-a plăcut atmosfera de acolo.Mă rog, atunci aveam o altă gândire, și eram total derutată pentru că sunt câteva diferențe între biserica lor și biserica ortodoxă.
Am și două prietene care sunt de religie baptistă și sunt fete de treabă cu capul pe umeri și inteligente. Într-adevăr sunt destul de reținute și nu fac toate prostiile pe care le fac eu, plus că sunt mai liniștite dar nu cred că e din cauza religiei.
Nu e vina lor că s-au născut într-o familie de baptiști și din câte observ, nu regretă asta.

O zi frumoasă!

| sublime89 a răspuns:

Pai la ei e pacat sa te distrezi, sa dansezi, sa bei alcool, sa fumezi, sau chiar sa asculti muzica de orice alt gen decat pocaiasca. Si la unii e un pacat si sa asculti radioul sau sa te uiti la tv. E diavolul in ele cica.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru ProSystem):

De ce ma plagiezi, eu ce-am scris mai sus, ha?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai tu nu stii ce inseamna pocait.vezi cum e cu pocainta, cu nasterea din nou, a omului viu si nu mort in pacat si vei intelege cine e pocait si cine nu.

| anonimg a răspuns (pentru sublime89):

Stii care e pluralul de la "media"? Este medium. Iar un medium te hipnotizeaza...

| anonimg a răspuns:

Multi spun: "O viata ai!"
"...Veselie si bucurie! Se injunghie boi si se taie oi, se mananca la carne si se bea la vin - "Sa mancam si sa bem, caci maine vom muri!"" (Isaia.22:13)

"Daca, vorbind in felul oamenilor, m-am luptat cu fiarele in Efes, care-mi este folosul? Daca nu invie mortii, atunci "sa mancam si sa bem, caci maine vom muri."" (1Corinteni.15:32)
Adevarul este ca pentru cei ce cred si traiesc pentru asta, exista si o a doua viata. Pentru aceasta traiesc cei credinciosi. Pentru aceasta ma lupt si eu si multi altii cu "fiarele" de pe... internet. Iar daca cei care au murit in credinta nu vor invia pentru viata vesnica, atunci cu adevarat se poate spune: "sa mancam si sa bem, caci maine vom muri". Dar viata vesnica exista doar pentru aceia care nu cred, deoarece se capata doar prin credinta.
"Si, fara credinta, este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta." (Evrei.11:6)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Urasc de moarte pocaiti, oameni aia isi pierd viata.

Dar nu o pierd, din contra, o traiesc la superlativ. Si o castiga si pe cea vesnica!
Tu iti risipesti viata si o sa sfarsesti in iad!