Da, sunt de acord cu abstinenta sexuala in relatiile nepermise. Abstinenta totala fata de tutun, alcool si drog. Desi voi intelege a lua o mica gura de tuica buna (dar nu pupa-i gura si usca fundul paharului de 200 plin), din cand in cand sau o sampanie de Revelion. Dar in cantitati mici, sa nu se simta.
Crede-ma ca am avut ocazia sa consiliez fete care au facut un avort, si au ramas cu probleme emotionale care s-au transformat in boli psihice.Si sa stii ca prezervativul nu este sigur suta la suta.
Cu abstinenta, nu. alcoolul, tutunul se pot reduce sau chiar elimina, iar de droguri nici nu vreau sa aud.
Sunt doar o fire curioasă, și sunt curios ce vârstă aveai când ai avut primul copil.Și ultimul.Și câți ai avut.
Omule, ai grijă că poate te pomenești cu o sarcină nedorită și ești nevoit să faci avort
Vise plăcute în continuare,Ema,eu te las în pace că văd că stai de prea mult timp la calculator, și poate mai vor și copiii să se joace una alta, să mai piardă timpul „util" pe internet.
Dacă o să am nevoie de consiliere o să știu la cine o să apelez...doar că nu o să am.
Deci până atunci îmi rămâne doar râsul.
Sunt de acord cu abstinenta sexuala, sunt sportiv si chestia asta ma ajuta, desi mai mult de o luna nu prea reusesc
Pace!
Nesuferitule,sunt curios ce răscoală pregătesc hormonii tăi.
O viata fara sex,droguri,tutun,alcool.
Nu vreau sa imi imaginez.
Daca asta nu este iadul,atunci nu stiu care este.
Eu imi imaginez raiul cu femei frumoasa,marijuana de pomana,cocaina,coniac de calitate si toate cele.
Asta da un rai ideal pentru mine si multi altii.
Ce rost are viata daca nu ai vicii, hobby-uri, etc.
Fac pariu ca majoritatea credinciosilor sunt total lipsiti de hobby-uri.Stau doar in casa si biserici,nu stiu ce inseamna un surff,sky,calatorii, distractii, etc.
Măi Ema, cine te crezi tu aici să consiliezi? Ai uitat că eu sunt ÉrotiqueConseils?
Uite care e faza, eu nu fumez, nu consum alcool si nici nu ma droghez, dar partea cu abstinenta sexuala... stii, instinctul sexulal face parte din instinctele primare ale omului, este lasat in legea firi, viciile le adopti pe parcursul vietii, eu unul nu suport sa vad oameni beti si nici pufaitori, dar sexul?! sexul face parte din viata fiecaruia, e drept ca inainte o faceai de 7-8 ori intr-o viata si faceai atatia copii, dar intre timp a intervenit prezervativul si planificarea familiara, abstinenta nu este buna, nu face bine unui cuplu, poate duce la blazarea relatiei...
Da, sunt de acord, cu cea sexuala nu pot sa zic nimic ca inca nu am ajuns acolo,dar in principiu sunt de acord cu tot ce ai zis, insa din pacate nu ma prea pot abtine, insa intr-un fel sau altul ma abtin de posturi sa nu fumez.sincer, nu stiu cum reusesc.iar de bautura nu e cazul, mia beau de sarbatori o doza, doua de bere si cam atat, in rest nu prea, deci pot spune ca intr-o anumita masura ma abtin de la bautura si tigari.
Nu, abstinenta sexuala naste adesea frustrari si complexe cu efecte mult mai devastatoare decat extrema cealalta, sexul liber.
Nici in privinta tutunului, alcoolului si drogurilor nu as propovadui abstinenta, ci doar consumul ocazional, in cantitati mici, fara dependenta. Cine nu a fumat o tigara, nu a baut o bere cu prietenii si nu a tras in adolescenta un joint, chiar a trait degeaba. La fel si cine traieste doar pentru asta.
Later edit. Am citit cateva raspunsuri si am ramas masca: vad indemnuri la abstinenta motivate de riscurile la care te expui facand sex. Fara suparare, dar solutia la aceasta problema nu este abstinenta, ci dimpotriva, educatia sexuala si viata sexuala normala. Si mai stupid este sa propovaduiesti in acest sens numai relatiile sexuale intre parteneri casatoriti, de parca asta te-ar feri de boli sau de sarcini nedorite.
Va rog mult, nu mai speriati copiii, nu mai luptati cu morile de vant, nu mai considerati sexul un tabu sau un lucru rusinos, propovaduiti mai bine avantajele prezervativului si faceti-le cunoscute tinerilor mijloacele de contraceptie. Acestea sunt solutiile adevarate, nu certificatele de casatorie.
Eu militez pentru folosirea prezervativului si a anticonceptionalelor, de ce?!
Simplu, scapi de efectele pe care le-a precizat regis, ''abstinenta sexuala naste adesea frustrari si complexe cu efecte mult mai devastatoare decat extrema cealalta, sexul liber.'', eviti aducerea pe lume a unor copii (fara numar) de care mai apoi iti bati joc de ei neavand din ce sa-i cresti sau intervine avortul.
Prezervativul si anticonceptionalele sunt solutia pentru a rezolva toate problemele care pot aparea in urma abstinentei sau a sexului neprotejat.
Sunt de accord, nu inseamna ca toata viata mea e o abstinenta de la sex )
DrageanElena întreabă: