| Maomau a întrebat:

Tinand cont de faptul ca in occident tinerii sunt indepartati de religie, si asta mai ales in clasele mari, pentru ca este dovedit faptul ca religia prosteste, si astfel in loc de religie sunt indrumati catre competenta in viata profesionala prin L.L.L.(Long Life Learning) oare din ce cauza credeti ca societatea romaneasca va vrea religiosi (adica prosti)?
Nu cumva ca se poate traii bine in carca prostilor si ca poti sa-i furi si sa-i belesti cu spor ca le poti promite ca ii va asteapta fericirea pe lumea aialalta, in timp ce tinerilor din occident care lucreaza competent, li se promite Paradisul si Fericirea pe lumea asta ca si rasplata a competentei, si intr-adevar il au!
Tinand cont de aceasta diferenta de abordare a educatiei si a religiei intre cele doua societati si anume civilizatul occident ateu si retrograda Romanie religioasa, nu va este rusine ca romani sa fiti exponentii ultimei tari din Europa tocmai din cauza ca sunteti prostiti prin religie?

38 răspunsuri:
| rocco09 a răspuns (pentru Maomau):

Mai, atunci chiar ma bucur ca nu esti de-al nostru, incepusem sa-mi fac griji ca se inmultesc aia ca tine, dar acum m-am linistit!

| kira30 a răspuns (pentru Maomau):

Este o mare diferenta intre "a crede" si "a avea credinta".
ex.: Eu cred ca stapanul meu este bun.
Eu cred in Dumnezeu.

| Maomau explică (pentru kira30):

Da este mare diferenta!
Atunci cand crezi ca stapanul tau e bun te bazezi pe faptul ca il cunosti si ca sunt anumite indicii sa gandesti asa despre el
Si sa crezi in Dumnezeu fara sa stii cine e ala, este o dovada de mare naivitate, asta ca sa nu zic ca religia crestina nu are niciun Dumnezeu, pentru ca nu vine de la o dumnezeire, ci este o religie noua care este inventata de niste oameni interesati (citeste sarlatani) care s-au asezat la o sedinta(conciliu)!
Daca crestinii aveau un Dumnezeu al lor atunci probabil ca acela le dadea si o scriptura a lor astfel ca sa nu mai fiti obligati sa cititi scriptura unei alte religii si sa mintiti ca e a voastra si sa o interpretati in mod mincinos!

| ania a răspuns (pentru Maomau):

Creștinismul n-a fost lansat de Pavel ci în primul rând de ucenicii lui Iisus, care au început să vestească învierea Lui. Dacă scriptura everilor era inspirată de același Dumnezeu care L-a înviat pe Iisus nu văd ce motiv de supărare ar avea cineva dacă se recunoaște valabilitatea ei.În ce sens mint creștinii că e a lor.A susștinut vreun creștin că e scrisă de altcineva decât spun și evreii? Faptul că Pavel a fost inițial unul care persecuta și omora creștinii și care a regreatat pe urmă toată viața ce a făcut, și și-a schimbat convingerile în urma unei revelații directe îl văd ca un atu.

| Maomau explică (pentru ania):

Slabut!
Ma asteptam sa stii mai exact ce s-a petrecut atunci!
Si anume ca aceia care l-au urmat pe Isus nu au fost crestini ci Nazariteni, iar nazaritenii erau o secta a religiei mozaice si nu crestini cum crezi tu!
Crestinismul a aparut la primul conciliu al Apostolilor in anul 50 cand tabara lui Iacob fratele lui Isus a fost infranta si s-a impus tabara lui Saul din Tarsus alias Pavel, deci aberatia crestina il are la baza NBU pe Dumnezeu si nici pe Isus ci pe UCIGASUL care l-a omorat pe Sfantul Stefan!
Asa ca inca de la inceputuri religia crestina este una DIABOLICA fapt confirmat si de crealitatea istorica prin milioanele de crime comise!

Dumneazeu a dat Sfanta Scriptura intregii omeniri.La inceput evreii erau poporul ales de El fiindca celelalte popoare au ales sa fie pagane. Aflam despre Dumnezeu din Biblie si astfel nu suntem naivi.Nu avem credinta oarba pentru ca acum stim ca Dumnezeu inseamna dragoste.

Dumnezeu are doar o singura Scriptura. La inceput toata lumea credea in EL apoi s-au desprins si s-au inchinat idolilor si "zeilor" si au cazut grabnic in pacat.Singurul popor care mai credea in Dummezeu era al evreilor.Atunci acesta era poporul ales al Domnului. Dupa venirea lui Iisus pe pamant Dumnezeu a creat un nou legamant cu omenirea si nu ia mai considerat pagani pe restul oamenilor.Sta scris in Sf. Scriptura :
DUCEŢI-VÃ ŞI ÎNVÃŢAŢI TOATE NEAMURILE... Mergeţi la toate neamurile, le spuse El. Mergeţi până la marginile cele mai depărtate ale lumii...

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Eu sunt roman si-mi sade bine, nu-s nici prost, nici urat, nici sarac, nici incompetent, nici marginalizat si ma duc duminica la sfanta biserica. Romanii sunt mult mai destepti decat media natiunilor, uita-te cati olimpici avem si suntem doar 20.000.000.; in clasa a 8-a am facut ecuatia de gradul 2, alte natiuni n-o fac sau in clasa a10 -a.