NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Un reportaj interesant: "Dom, Dom să-nălţăm!"
http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/dom-dom-sa-naltam -349.html
Păreri?

62 răspunsuri:
| immortalfaith a răspuns (pentru NyctophobicGhost):

Toti primesc bani, din pacate Biserica mai construieste si biserici in loc sa bage tot bugetul in buzunar (plus ca nu costa nimic sa mergi intr o biserica)
Scrii de parca ai fi obligat sa platesti mii de taxe la Biserica, te crezi jupuit (nu luam in calcul impozitele, TVA ul si multe altele pe care le platesti
Statului, te inteleg. ai ceva strict cu Biserica, statul poate sa ne fure banii, poate sa faca orice cu ei, Biserica e de vina)
Pur si simplu Dumnezeu nu are vreo treaba cu banii, cu institutia Bisericii, de aia ti a dat liber arbitru, sa faci ce biscuiti vrei cu viata ta
Eu chiar nu inteleg de ce l bagi pe Dumnezeu in treburile astea, plus ca e grav daca nu intelegi limba romana, iti sugerez un abecedar

| Inferno a răspuns (pentru immortalfaith):

"Toti primesc bani, din pacate Biserica mai construieste si biserici in loc sa bage tot bugetul in buzunar (plus ca nu costa nimic sa mergi intr o biserica)"

laughing
Adica ii spala... rolling on the floor rolling on the floor

Fraza ta suna cam asa:
"Toti primesc bani, biserica insa mai ii si spala inainte sa ii bage in buzunar."

| alexandrualind a răspuns:

Asa si asa

| Solaria4444 a răspuns:

Oh, nu

| KodrutZ a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Nu e vorba de atei sau crestini care nu frecventeaza rahaturile de biserici care apar ca dupa ploaie, ci faptul ca foarte putini se impotrivesc. Terenurile se dau in adunari de consiliu local, se fac dezbateri publice, se pot face liste de semnaturi si se poate sesiza mai sus despre ce si cum se intampla, fiindca MULTE biserici se construiesc ilegal.

| KodrutZ a răspuns (pentru regis):

Cap ai, minte iti mai trebuie. Cand bor vrea sa cace o biserica pe undeva, se duce si strange cu usa ceva politicieni sa le dea teren din proprietatea statului. Daca eu vreau sa imi fac o crasma, atunci o fac din banii mei 100%, statul nu imi da nici macar un bec. E foarte cinstit sa imputam bisericii inchiderea de scoli si spitale, atata vreme cat nu vine nici un mare shaf sa zica "bor a decis sa renunte in totalitate la sustinerea statului, cu conditia expresa ca banii sa fie redirectionati catre spitale si scoli".

| NyctophobicGhost a răspuns (pentru immortalfaith):

Cand o sa vrei sa-ti faci o afacere, tu doar sa cauti un preot, ca se ocupa el de taxe.Bani de constructie nu vor fi nevoie ca iti face el rost de la stat.Un hotel, o pensiune, un azil de batranei, spune din ce vrei tu sa scoti bani ca parintele te rezolva.Toate astea sub protectia lui God, precum in cer asa si pe pamant.

| immortalfaith a răspuns (pentru Inferno):

E o discutie intre oameni, animalele nu au ce cauta aici

Nu vreau sa mi fac afacere.
Inca o data, ce treaba are "God" cu astea?
Trebuia sa mi raspunzi la ce te am intrebat

| Inferno a răspuns (pentru immortalfaith):

A,tu erai. E bine ca nu sunteti doi.

| NyctophobicGhost a răspuns (pentru immortalfaith):

Zeii stau la baza cersetoriei, fara ei bisericile n-ar avea motive sa primeasca bani.Chiar daca s-ar demonstra existenta unui zeu, moralitatea lui ar fi calcata in picioare prin simplul fapt ca a fost absent acolo unde era nevoie. Oricum, e amuzant sa ma desprind de realitate si sa dau exemplul asta.
Religia ar trebui sa fie personala. Daca intr-adevar suferi si vrei sa alterezi un pic realitatea consolandu-te cu spiridusi, fa-o la tine acasa.Am mai zis ca religia e precum onania, nu o faci in public, n-o scoti la iveala pe langa copii, e o chestie bun simt.
Acum intelegi ce treaba are God in toata povestea asta.No God=No Money!

Tu realizezi ca n au niciun sens afirmatiile tale, nu?
Anyway, statul nu vrea spitale, nu avem destui doctori (recent am fost la un spital de stat unde era un doctor pe 5 sectii), iar daca se construieste o biserica e de ajuns un preot care sa slujeasca, dar cand construiesti un spital ai nevoie de doctori, echipament, foarte multi bani, multe lucruri care nu se gasesc
S a spus faptul ca lumea asta nu e importanta, ci urmatoarea
De ce sa fie prezent unde nu i nevoie? chiar tu o spui
Tot nu ai raspuns ce treaba are, dar te las, bafta

| AndreiTPU2007 a răspuns:

Ne interesant

| LostInPark a răspuns (pentru immortalfaith):

Lasa-l ca nu il duce prea mult...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

WTF?!?

regis
| regis a răspuns (pentru KodrutZ):

Si cine ma rog e de vina in cazul asta? Cel ce primeste, sau cel care da?

Cand cel care "primeste" iti pune cutitul la gat, tu esti de vina ca dai?

regis

N-am vazut (din pacate) nici un guvernant cu cutitul la gat. Ceea ce spui tu nu e un cutit la gatul nimanui, sunt bani publici alocati pentru interese personale. Motivul alocarii acestor bani nu este o amenintare, ci un beneficiu personal, in acest caz tradus in voturi.

Hai ca intelegi ce zic. Amenintarea de a ramane fara voturi, pentru nevertebratele astea nenorocite de la putere, e mai grava decat daca le rapesti familia si le trimiti cate un deget in pachet ca sa nu cumva sa faca altceva decat ce zici tu.winking

regis

Asa. Si revenind, pana la urma cine e de vina? BOR si enoriasii sai, care ii sprijina in alegeri pe cei la care gasesc intelegere, sau cei care folosesc banii publici pentru interese personale, chiar in conditiile in care se simt amenintati?

BOR si enoriasii, pentru inconstienta, egoism, si ignoranta. E ca si cum ar face baie in sangele pentru transfuzii ca sa isi intretina tenul.

| AndreeaBimbi a răspuns:

Este foarte frumoasa colinda!

NOname
| NOname explică:

...şi cu ce tupeu mint!
http://www.facebook.com/......926921191/

NOname
| NOname explică:

Parlamentul format din imbecili în proporţie de 99%.
http://www.facebook.com/remus.cernea/posts/10153411399566175
Cu aşa cretini departe ajungem...

| sublime89 a răspuns:

E clar ca biserica ortodoxa isi pierde din popularitate in randul romanilor, si motivele sunt clare. Mie insa mi-ar placea ca unul dintre motivele alea sa fie si pierderea credintei, ceea ce deocamdata nu se prea intampla, sau abia incepe sa se intample. Romanul suparat pe biserica se multumeste momentan sa spuna ca nu are nevoie de preoti ca sa creada in D-zeu. Deci credinta trebuie sa ramana. Sper totusi ca asta sa fie primul pas spre o deschidere mai mare a mintii. Cine stie cat va mai dura? Pana atunci, e clar ca biserica va face tot ce poate sa indoctrineze cat de multi oameni, mai ales copii, pentru a pastra cat se poate de mult din populartiatea care i-a mai ramas, sperand sa evite pe viitor soarta altor biserici din tarile Europei, care sunt pe cale sa ajunga istorie. Dar eu cred ca e doar o chestiune de timp. Romaniei ii va lua mai mult, dar pana la urma va scapa din ghearele religiei, si nu datorita noua, ci datorita lumii. Nu ne mai putem izola atat de mult de restul tarilor civilizate incat sa ramanem prinsi in basmele astea religioase la nesfarsit.

NOname
| NOname explică (pentru sublime89):

Şi eu sper că lumea va lăsa în urmă superstiţiile medievale.

| PublicName330 a răspuns:

Acest cantec este de iarna.