Intrebarea ta este incuietoare. Mi se pare absurd sa ne amagim dorintele cu doua locuri(rai si iad) fara sa stim daca ele exista, sau fara sa avem o notiune despre ele. Sunt nevoit sa dau un citat, foarte realist, la care ar trebui sa reflecte toata lumea.
"Nu pot concepe un Dumnezeu care-şi răsplăteşte şi pedepseşte creaturile, sau are o voinţă de felul celei pe care o găsim în noi. Nici nu pot, nici nu aş vrea să concep că un individ supravieţuieşte morţii fizice; să îndrăgească astfel de gânduri sufletele slabe, din teamă sau egoism absurd. Eu sunt satisfăcut de misterul eternităţii vieţii şi de cunoaşterea unei mici părţi a structurii minunate a lumii existente, împreună cu eforturile devotate pentru înţelegerea unei părţi, oricât de mici, a Raţiunii care se manifestă în natură."
Pentru mine a trai este Hristos a muri este un castig.Stiu locul in care imi voi petrece vesnicia.Totusi,as prefera sa mai raman pentru a-i ajuta pe cei dragi.
1. Nu exista rai si iad, exista moarte vesnica si viata vesnica.2.Hristos este viata, el ne iubeste si s-a rastignit pentru noi, pentru a fi mantuiti.Asa gandesc eu acum e alegerea ta in ce vrei sa crezi.
Viaţa, evident.
Ţi-aş zice că nu există aşa ceva, la a doua întrebare, dar nu are rost. Trebuie să fie plictisitor în rai. Numai îngeraşi cu cerculeţe deasupra capului şi chestii flower-power. Prefer iadul, în cazul ăsta.
"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. (Ioan.14:6)
Caci cel ce ma gaseste, gaseste viata si capata bunavointa Domnului. (Prov.8:35)
De fapt, e o intrebare cu un singur raspuns. Alternativa nu e chiar o alternativa pentru un om care are un IQ peste 5. Cine ar prefera moartea sau iadul? Problema este nu ce preferam, ci ce vom avea. Iar aici depinde mult de fiecare. Crestinul prefera viata (in Hristos) si nu-si doreste moartea pentru a scapa de chinurile inerente ale vietii, ci numai pentru a fi alaturi de Domnul vietii sale, Hristos.
Viata, ca sa-mi indrept greselile si sai ajut pe ceilalti.
raiul, sa nu stau in chinuri, sa stau impreuna cu Isus Hristos si Dumnezeu, sai ajut si sai veghez pe urmasii mei...
tu?
ce preferi?
Prefer sa nu fie bun locul in care ma duc si eventual sa ma duc mai repede pentru ca nu imi place realitatea!
Viata pentru ca ma pot bucura de ea, si raiul sau iadul nu exista asa ca nici unul