anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ajutor! Sunt disperată!

Iau anticoncepționalele Belara Continuu de 3 luni și de atunci îmi crește pofta de mâncare în mod exagerat și nu mă pot abține de la mâncare, inclusiv dulciuri și sucuri și am pus mai bine de 10 kg pe mine...M-am îngrășat într-un mod foarte exagerat și nu suport să mă văd așa!

Ce pot face sa arat din nou ca înainte și cum să-mi stăpânesc pofta de mâncare?

Edit: Iau pentru reglarea hormonilor, deoarece sunt diagnosticată cu Sindromul Ovarelor Polichistice. Viața sexuală nu o am începută.

Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
38 răspunsuri:
| I0NUTA a răspuns (pentru anonim_4396):

Multumesc la fel!

| Robert2526 a răspuns (pentru anonim_4396):

Belara are cantitate mica de progesteron, poate da un apetit mai mare doar pe termen lung. Ori tu iei de putin timp. Cauta o alta cauza...nu e de la pastile. Desigur, poti sa nu ma crezi happy

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru alina2k18):

Nu e mult deloc 10 kg in 3 luni de zile. Cand am avut covid in 2020 am slabit mai bine de 10 kg cred, dar le-am pus treptat la loc, fiindca nu prea aveam gust si miros. Vreo 10 kg am slabit in 2022, dar cand mi-am rezolvat problemele medicale m-am ingrasat iarasi. Ce nu zice Ioana e ca mai ia si altfel de tratament, daca gresesc sa ma corectezewinking Sunt unele medicamente care dau o pofta de mancare uriasa, daca te iei dupa ele ajungi sumo foarte usor. Si eu iau asa ceva, nu imi e rusine sa recunosc. Doar ca am cantar si ma cantaresc mereu, daca vad ca indica cam mult, raresc cu mancarea 2-3 zile. Ca de manc pe saturate mereu ajung si la 80 kg usor, eu avand 76 acum. Din pacate la unii doar infometarea da rezultate

| alina2k18 a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

10 KG DE GRASIME PURA NU E MULT?
Tu compari slabitul cu ingrasatul laughing?
A zis fata ca nu se poate abtine si o data largit stomacul trebuie umplut, e normal sa nu aiba satietate si sa nu fie satula cu o felie de paine si 2 polonice de ciorba.
Harneala cu ''pap putin dar sunt grasa'' si ''medicamentele ingrasa ca eu mananc un mar si 1 iaurt fara grasime toata ziua'' nu mai tine nici la aia cu 2 clasewinking

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru dullcat):

Medicii ginecologi din strainatate recomanda controalele frecvente (asa cum e normal) si monitorizarea eventualelor chisturi ovariene. Ei nu prescriu anticonceptionale decat atunci cand este absolut necesar, pentru a evita operarea chisturilor.
Nu o sa-i auzi spunand "ia anticonceptionale 1 an", de parca ar fi bomboane.

Nu vreau sa minimizez afectiunea, dar:
1 din 5 femei sufera de sindromul ovarelor polichistice.
Este mostenire genetica. Bunicile noastre aveau ovare polichistice si nu luau anticonceptionale. Nu le-a fost afectata functia reproductiva, evident.
De asta spun ca efectele sunt minore: pilozitate, ten gras. Toate astea se rezolva, mai ales in ziua de azi.
Cea mai "grava" e pilozitatea, dar anticonceptionalele nu o rezolva. Decat in cazuri extreme (hirsutism)

| AliGab a răspuns:

Du-te la doctorul care ti-a dat tratamentul si spune-i despre cu ce te confrunti. Poate iti va schimba tratamentul. Este cam mult 10 kg in 3 luni si iti poate afecta sanatatea.

| doctorandus a răspuns (pentru alina2k18):

"Cola si Fanta 0 sunt tot sucuri care fac rau, indiferent ca scrie fara zahar sau nu."=paranoia alimentara.

https://web.archive.org/......ntar%C4%83

| doctorandus a răspuns (pentru alina2k18):

Afirmatia ei (dullcat) e cu atat mai bizara cu cat pretinde ca e medicinista.