| Anablondyi a întrebat:

Am buzele extrem de crapate si nu pot sa ma dau cu ruj mat deoarece I don't want to see arata oribil se usuca si mai tare si apar pielite asa mici daca stiti la ce ma refertalk to the hand si vreau un tratament pentru niste buze normale straight facestraight face asa e structura mea dar cred ca se poate repara big grinbig grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| SteauaNordului a răspuns:

Bai ce ma sitm sa mai dam copy paste...
buzele ca si tenul, trebuiesc exfoliate periodic.
periuta de dinti este intrumentul ideal pentru aceasta miscare.
de cate ori te speli pe dinti, nu uita ca trebuie sa te ocupi si de buze. asa indepartezi celulele moarte.
apoi aplica un balsam ( recomand neutrogena este cel mai bun) intr-un strat mai gros periodic

si cand te dai cu ruj, aplica un strat de balsam inainte
rujul cate il folosesti nu este bun, incearca sa ti-l schimbi pe unul care are in compozitie uleiuri hidratante. ( le poti incerca pe cele de la anew)
si nu uita sa bei apa multa, craparea buzelor este si un semn de deshidratare

7 răspunsuri:
| yumeee a răspuns:

Bună.
şi eu în anotimpul rece le am foarte crăpate, şi crema de gălbenele e singura care mă ajută.
îmi amintesc, o data la şcoală, le aveam foarte crăpate, şi mă usturau, şi m-am dat toată ziua cu tot felul de balsamuri de buze şi nu mi-au trecut deloc, iar când am venit acasă m-am dat cu cremă de gălbenele şi în 5 minute îmi trecuseră de tot.

| clau44 a răspuns:

Un balsam bun este cel care contine petrolatum, un ingredient cu proprietati ocluzive foarte eficient in acoperirea si inchiderea crapaturilor de la suprafata buzelor. Dar, la fel de bun in tratarea crapaturilor este si uleiul de seminte de in, untul de shea, uleiul de floarea soarelui. Hidratarea este mentinuta de ingrediente precum acidul hialuronic, vaselina si glicerina.
Un alt ingredient pe care balsamul ar trebui sa il aibe este factorul de protectie solara, chiar daca vom folosi balsamul iarna! Razele soarelui pot avea efecte nocive si daca temperaturile sunt mai reduse, nu trebuie neaparat sa depaseasca 30 de grade ca sa arda buzele. Daca pielea buzelor a fost deja compromisa prin actiunea radiatiilor UV (ultraviolete), deshidratarea este mult mai probabila. Asadar, un factor care sa protejeze de actiunea radiatiilor este un aliat nepretuit in lupta impotriva buzelor crapate, suferinde si deshidratate.

balsamuri de buze care trebuie evitate:
Foarte multe produse pot favoriza deshidratarea si pot agrava iritarea. Este cazul sarurilor de aluminiu, mentolului, eucaliptului, fenolului si camforului. Mentolul, camforul si fenolii induc o stare de aparent confort si par a ameliora deshidratarea, insa de fapt nu fac decat sa favorizeze si uneori chiar sa accentueze deshidratarea.

Aromele ar trebui si ele evitate din simplul fapt ca prin miros si gust ne fac sa mancam balsamul si astfel ajungem iar sa ne facem singuri rau. Uleiul de silicon este un alt ingredient foarte frecvent (apare si in compozitia rujurilor, glosurilor pentru a le induce o durabilitate mai mare pe buze), insa acesta nu face decat sa faciliteze deshidratarea. Acidul salicilic (desi un compus cu dovedite proprietati antiinflamatoare), in balsamuri poate sa stimuleze uscarea buzelor precum si exfolierea lor. O combinatie nu tocmai placuta, nu?

In cazul in care tenul nostru are tendinta acneica, cel mai bine ar fi daca am evita balsamurile ce contin petrolatum. Desi substanta in sine este foarte eficienta, unii utilizatori cu ten cu probleme au afirmat ca aceste produse pot inchide prea tare porii si favorizeaza aparitia punctelor negre. In plus, specialistii ne sfatuiesc sa evitam produsele care nu vin sub forma de baton. Pur si simplu nu este sanitar sa bagam degetul intr-un recipient si apoi sa il intindem pe buze. Nu facem decat sa contaminam cu bacterii si recipientul si buzele. In plus, balsamul care este deja sub forma de aplicator are avantajul de a putea fi dat pe buze oriunde, oricand.

Şi eu am această problemă am folosit un balsam de buze de la plante medicinale, dar am cam uitat să mă dau cu el.

| Bianqita a răspuns:

Miere. Putina miere aplicata pe buze face minuni.:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca o crema hidratanta...sau un strugurel bun.de 2 ori de zii... dimineata si seara,,,, sau ori de cate ori e nevoie

| ZeRRo a răspuns:

Da cu ulei de masline

| Alexicu_1014 a răspuns:

Exista anumite remedi dar cele mai eficiente sunt strugurelele dove sau un anumit luciu care nu prea se vede si poate fi cumparat de la farmacie.