Dupa cum spuneam, tu tii cura de ingrasare, desi afirmi pe aici ca vrei sa slabesti
Faptul ca nu poti respira se datoreaza inimii care este infasurata in grasime, fiindu-i foarte greu sa pompeze sangele si atunci ai o greutate in piept.
Iti recomand sa iesi la alergat cate 5-10km pe zi, sa vezi cum respiratia se va regla in timp si se topesc kilogramele., iar sanatatea ta se va imbunatatii.
J'de kile peste normal, lipsa de activitate fizica, posibil sa se lase cu o embolie sau grasime in artere si e posibil sa ajunga si in plamini similar cheagurilor de la embolie. De curand a murit o vecina din cauza asta. Si desigur ca ai si probleme cu respiratia pana se aduna destule ca sa te omoare/transforme in leguma. Urgent medic, analize, dieta low-fat.
Cred că este vorba de anxietate sau chiar atacuri de panică, așa cum ți-au mai spus și alții. Cel mai important este să înveți să îți liniștești mintea. Îți dau exemplu din viața mea: eu fac ciclism ca amator la distanțe mari și anul acesta a fost unul foarte greu. La un moment dat, corpul meu a început să nu mai tolereze anumite alimente și ajunsesem să îmi fie rău la fiecare tură cu bicicleta – vomitam des și eram epuizat. A durat mult până am descoperit ce alimente îmi făceau rău și le-am eliminat, dar creierul meu a rămas blocat în ideea: „bicicletă = rău".
Chiar și după ce problema cu alimentația dispăruse, doar gândul că urma să plec la o tură îmi provoca greață și panică. Am reușit să depășesc asta antrenându-mi mintea: când eram pe bicicletă număram în gând, respiram adânc, luam o bomboană mentolată. Orice funcționa pentru a-mi distrage mintea de la frică. Trebuie să ții mintea ocupată cu gânduri pozitive și să lași tot ce e negativ deoparte.
Anul trecut am pierdut o persoană dragă și am avut de câteva ori senzația că mă sufoc, că nu pot respira. Am reușit să îmi revin prin mișcare, mers pe jos, sport și timp petrecut în natură. Contează mult să ieși din casă, să mergi măcar la o plimbare scurtă, chiar și singură prin oraș – ajută enorm. Dacă stai doar închisă în casă, starea se agravează.
Despre psiholog... dacă simți că te ajută, mergi, dar nu e singura soluție. Eu nu am apelat niciodată la psiholog, deși am trecut prin multe. Psihologul meu a fost mereu sportul, natura, muntele.
În primul rând, respirația grea vine și de la atacul de panică. Dar, nu contează cele 5 kg în plus, ci care este "istoricul" copilăriei tale, vieții de adult de ai ajuns la 100 de kilograme.
Aici ar trebui consultat un psiholog, psihiatru care să determine ce factori externi au condus la această obezitate morbidă.
Deci, ai grijă de tine și ce vei face cu viitorul tău!
Stim ca e obeza, nu si ca e obezitate morbida. Daca are 100 de kile la 1.70 nu e chiar asa de over-the-top. Daca are 100 la 1.50, atunci e un pic. Obezitatea morbida e de la BMI 40 in sus. Daca are 160 cm inaltime, rezulta un BMI de 39.1. Deci obeza, dar nu obezitate morbida.
Hei, tu ai inteles ce ai citit? Nu sunt 5 kg peste greutatea normala. Sunt inca 5 peste prea multele pe care le are.
Nu ai dreptate. 100 de kile pot fi grasime sau masa musculara. Iar ea deja se plange in alte postari ca rad baietii de ea cat e de grasa. Deci are grasime si e obezitate morbida.
Nu stim inaltimea. Iar aici tine de BMI la o persoana normala, ca daca era culturista, da, avea mai mult muschi. Tu ai habar ce e aia obezitate morbida?
Si tu stii multe daca faci doar un calcul simplu, fara sa faci diferentele: sex, varsta, inaltime, si altele cateva mai marunte.
bmi-ul ala dat pe net, e ca greutatea calculata brut: inaltime minus 10. Ei bine, nu e chiar asa. Alea sunt orientative.
BMI-ul ia in calcul si sexul - varsta - inaltimea. Cel putin in cazul calculatorului pe care l-am folosit eu.
Ești un analfabet funcțional și punct!
Cred că nu ai înțeles nimic din ce am scris eu!
Eu nu am menționat strict kilogramele în plus, nu e treaba mea, a ta, a nimănui, ci m-am referit strict la ce probleme medicale are de a ajuns obeză, dar mai ales faptul că nu reușește să slăbească!
Daca te vrei grasa, nu cauta confirmarea aici. Nu da vina pe altii si nu mai jigni gratuit.
Tu iti dai seama ca ai obezitate morbida? Cat crezi ca poate duce inima ta?
M-am uita pe intrebarile tale. Nu-ti pasa de tine, ti se pare ca e normal sa fii grasa si diforma.
Mergi la endocrinolog sa-ti faca regim alimentar si tratament. Nu la aia cu dietele. La endocrinolog.
Si apropo de raspunsurile de mai sus. Nu ai nici atac de panica, nici alergii, nimic din toate astea. Esti mult prea grasa.
încearcă să slăbești și fă o vizită la alergolog.
este perioada ambroziei și e posibil să fii alergică.
eu mă trezesc astfel atunci când nu folosesc inhalatorul în perioada aceasta până spre octombrie.
nu sunt supraponderală dar sunt alergică.