| AnneM123 a întrebat:

Am luat antibiotice si am gaza continuu... si simt o senzatie ca si cum imi ghioraie matele de foame. ce pot manca sa nu mi afecteze stomacul, carne am voie? Fructe? Prajeli?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Prăjeli nu. Iaurt.

| zilog a răspuns:

Eu cred că problema ta vine de la gramatică nu de la antibiotice.
ANTIBIOTICELE NU SE IAU NICIDATA FARA HEPATO PROTECTORI
SAU FARA PROBIOTICE
Pentru ca administrarea oricarui antibiotic constituie o interventie brutala in ecologia florei bacteriene care pot duce la consecinte nedorite cum sunt: suprainfectiile, reducerea florei bacteriene saprofite din intestin, diaree, candidoze, aparitia unor fenomene de hipovitaminoza privind vitamine ale complexului B si vitaminele K, este esential alegerea unui probiotic eficient pe durata tratamentului cu antibiotic, dar si dupa incheierea acestuia.

Probioticele sunt microorganisme vii, nepatogene, bacterii prietenoase, care fac parte, in mod natural, din flora intestinala (saprofita). Acestea ajuta la mentinerea unei stari de sanatate bune si la formarea unui sistem imunitar rezistent in fata virusurilor si a bacteriilor.

Cele mai cunoscute probiotice sunt Lactobacillus (acidophilus, rhamnosus, bulgaricus, reuteri, casei), Bifidobacterium si Saccharomyces boulardii, o ciuperca nepatogena. Mecanismele de actiune ale acestor microorganisme sunt probabil multiple. Competitia directa dintre bacteriile patogene intestinale, modularea si stimularea sistemului imun sunt mecanismele care intervin in preventia si tratamentul problemelor gastrointestinale.

Pentru a fi eficiente, tulpinile probiotice trebuie sa fie rezistente la acidul gastric si la sucul biliar, pentru a supravietui tranzitului prin tractul gastrointestinal superior. Majoritatea probioticelor nu colonizeaza permanent tractul gastrointestinal inferior. Chiar si cele mai rezistente tulpini raman in tractul gastrointestinal numai una pana la doua saptamani dupa ingestie. Din aceasta cauza, pentru a mentine colonizarea, probioticele trebuie administrate in mod regulat.

Probioticele sunt benefice in numeroase afectiuni digestive, mai ales in sindroamele diareice asociate tratamentului cu antibiotice. Probioticele pot reduce riscul aparitiei diareei induse de tratamentul cu antibiotice cu aproximativ 52%. Beneficiul este maxim daca administrarea probioticelor se incepe in primele 72 ore de la debutul tratamentului cu antibiotice.

| AnneM123 explică (pentru zilog):

Am zis si mai sus ca am luat probiotice, am gresit un singur cuvant din neatentie, se mai intampla, daca nu ai ceva bun de spus care poate ajuta, nu e nevoie sa arunci cuvinte aiurea.

| zilog a răspuns (pentru AnneM123):

Iaurt bors chefir tulburel must chestii din astea si se repara

| zilog a răspuns (pentru zilog):

Caise prune pepene galben banane visine corcoduse agude piersici dinalea foate zemoase

| Dana2103 a răspuns:

Ia probiotice

| Denisa0954 a răspuns:

Antibioticele se iau numai cu probiotice gen Linex

| AnneM123 explică (pentru Denisa0954):

Le am luat cu probiotic