| Mihai8767 a întrebat:

Am nevoie de ajutor va rog!
23 de ani, de mai bine de 5 ma lupt cu ceva care pare interminabil si in ultima perioada ma seca de orice putere incat am si ganduri de sinucidere.
Long story short, intr o dimineata m-am trezit cu o presiune in cap (ca si cum lobul meu frontal efectiv era inghetat), vedere afectata in sensul ca nu ma puteam focusa pe un anumit obiect, totul in jurul meu parea ciudat, schimbat. Cu asta ma chinui de 5 ani, doar foarte bine (nu am probleme cu somnul deloc), nu am deloc rezistenta la efort (fost fotbalist amator), probleme gastrice care imi creeaza uneori palpitatii. Nu mai pot sa traiesc asa, am facut Nspe mii de analize, 2.5 ani pe antidepresive si nimic schimbat...nimic. Ziceti mi ce sa mai fac...s-a intamplat in perioada covid si ma gandesc pana si la LONG COVID, efectiv la toate prostiile ma gandesc pentru ca nu mai gasesc un diagnostic. Mai este sau a fost cineva in situatia asta? Daca ajuta cu ceva, cu aprox 7 luni inainte de asta am avut un atac de panica de la o jum de joint si mult alcool. Dar a doua zi eram perfect normal. Cu o seara inainte de evenimentul asta tragic (pentru mine) am fost la urgente tratat pentru un atac de panica cu juma de XANAX si trimis acasa, poate sa ma fi afectat XANAXul ala asa de rau?

Efectiv nu mai pot. sunt total pierdut. Chiar am reala nevoie de ajutor...nu mai pot, nu ma pot bucura deloc de viata. ma gandeam sa ma internez la psihiatrie, dar parinti nu ma lasa.fac ca toate alea.cred ca si din cauza asta am ajuns aici...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Tu de fapt nu ai nimic, esti sanatos! Si da acel atac de panica te-a schimbat! Subconstientului tau ii este frica de inca un astfel de atac si iti baga in cap tot feluri de ganduri si frici, iar tu in loc sa-ti vezi de viata, dai sens acelor ganduri cum ca tu ai avea probleme de sanatate, cand de fapt tu nu ai nimic!
Incearca sa nu te mai gandesti la lucruri negative despre sanatatea ta, ci spune-ti mereu in gand ca tu nu esti slab si fricos, tu esti tare si nu ti-e frica de nici o boala, ca viata ta nu poate fi afectata de nici o boala si incearca si crezi asta altfel nu are nici un efect! Continua-ti viata facand ce-ti place, ocupa-ti tot timpul liber cel putin un an iar cand iti mai vin ganduri ca ai fi bolnav de ceva, in secunda urmatoare incerci sa faci ceva care sa-ti ocupe gandurile si sa nu mai dea sens acelor ganduri negative!
Totul pleaca din mintea ta, tu ai control total asupra corpului tau, deci la ce te gandesti aceea va fi starea ta: bolnava, sanatoasa, fericit sau trist!
Urmareste-o pe aceasta femeie pe Youtube si ia aminte ce spune si iti va fi de folos! Link: https://www.youtube.com/watch?v=zrD3OkrwKxM

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Da. Exista sansa ca alcool-ul, xanax si joint-ul + atacurile de panica sa te afectat fizic atat de rau. Eu o sa iti spun pe scurt intamplarea mea, poate te va ajuta.
Ideea este ca am fost luptator de performanta la k1. Am suferit prima accidentare la glezna, am stat 3 luni pe banca+ 3 recuperare. La prima Gală dupa recuperare am luat un knockout spectaculos. A doua zi, m-am trezit la fel ca tine, mintea in ceata, nu mai vedeam bine, accidentarea chiar si acum, uneori se simte dur. Cand am vazut tot ce se intampla, ca lucrul pentru care mi-am dedicat toata viata incepe sa se destrame, am intrat in depresie. Atacuri de panica chiar si de 2-3 ori pe zi, zile in care nu mancam nimic. Ideea este ca, m-am trezit intr-o zi cu rezistenta la efort 0. Cu motivatie 0 si totusi am inceput sa ies din casa pentru a face zilnic 10.000 de pasi. Apoi, am inceput sa merg iar la antrenamente. Cu toate ca inca imi este foarte greu, si uneori inca mai am socul de " ce am fost si ce am ajuns", continui. In depresie, crede-ma ca sportul este singurul lucru care te poate ajuta, atat mental, cat si fizic. Depresia iti influenteaza sanatatea din plin. Oricat de greu ti-ar fi, reia activitatea

| 9PM a răspuns:

Atacul de panica te-a afectat. Când faci primul atac de panica îți dezechilibrează toată chimia creierului, îți afectează anumiți receptori și deja anticipezi un nou pericol nejustificat, un nou atac de panica.