| MaTrIx8378 a întrebat:

Am nevoie de ajutorul celor care au avut sau stiu despre cum sa scap de helicobacter pylori, este al 3- lea an cand acest microb se reactiveaza la inceputul toamnei. si se sfarseste la inceputul primaverii, am luat si un tratament anul trecut de la medic. care l-am luat si nu m-a ajutat deloc. am incercat si o cura cu argila albastra. degeaba. ajutati-ma va rog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AliGab a răspuns:

Da, si eu o am: stiu alimentele care sunt interzise sau de preferat de consumat cat mai putin, si anume: rosiile, castravetii, citricele, prajelile si tot ce simti tu ca iti provoaca arsuri si/sau dureri de stomac. Daca vrei o lista intreaga poti cauta pe google "lista alimente acide" si vei gasi mai tot ce nu ai voie, dar acuma sincer, nu cred ca este necesar sa tii regim decat daca lucrurile sunt mult prea grave. Ideal ar fi ca bacteria sa fie tratata, dar trebuie sa te pregatesti sufletesc pentru un tratament dur pentru ca este foarte greu de scapat de ea. Unele persoane fac si ulcer, dar altele nici nu au habar ca au aceasta bacterie. Eu din cand in cand mai incerc tratamente care sa calmeze simtomatologia, gen ceaiuri din diverse plante, miere, ma gandeam sa incerc si o cura cu pelin si miere...dar e foarte amar big grin si inca nu am reusit sa ma tin de ea.
sucurile chimice anuleaza-le din alimentatie definitiv, iar daca fumezi ar fi ideal sa te lasi de fumat. In rest mai multe sfaturi nu stiu daca iti pot da.
Ar mai fi o chestie ca eu incerc mai tot timpul sa am ceva de rontait la indemana tocmai pentru a "hrani" bacteria, caci imi da deseori o senzatie de foame persistenta. Sanatate

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie sa iei tratament cu antibiotice de fiecare data de cate ori se reactiveaza. Ar putea sa fie nevoie de 3 sau 4 cure complete de antibiotice. In plus, trebuie sa mearga la emdic toti cei care locuiesc cu tine in casa sa se testeze de Helicobacter, chiar daca nu au simptome. El se tramsite prin aer, vesela, tacamuri si degeaba te tratezi tu daca e cineva infectat in casa, te vei reinfecta

caramela
| caramela a răspuns:

Buna:)
http://www.sitemedical.ro/......-tratament
Schimba medicul/schimba regimul alimentar/elimina prajelile/carbogazoasele/picantul/acrudulcele in exces.
Consuma ceai de sunatoare/musetel/coada soricelului si anghinare.
Totusi mai fa ceva analize si cere un sfat de la alt medic.
O zi buna:)

| AliGab a răspuns:

Cunosc persoane care traiesc o viata intreaga cu aceasta bacterie in stomac. Multi dintre noi o au si nici macar nu stiu ca o au: noi stim tongue.
Tratamentul cu antibiotice este foarte dur: 2-4 antibiotice in 10 zile, de 3 ori/zi si nici macar nu este garantat ca are efect. Cand am vazut planul tratamentului cu antibiotice eu iti spun sincer ca m-am speriat si am renuntat la ideea de a mai scapa vreodata de aceasta bacterie. Dar, am exclus pe cat posibil alimentele acide si prajelile (le consum doar ocazional), bauturile carbogazoase definitiv, iar cand se manifesta mai puternic iau cate o pastila (recomandata de doctor) care scade aciditatea stomacului sau beau ceaiuri. Tratamentul de urgenta este apa. Trebuie sa ai grija sa nu faci excese si, totodata, sa nu faci ulcer. Daca esti dispusa sa incerci tratamentul cu antibiotice, m-as bucura sa ma anunti si pe mine daca are efect

| MaTrIx8378 explică (pentru AliGab):

Dispus *, sa inteleg ca si tu ai aceasta bacterie in stomac si ai incercat anumite tratamente si n-ai scapat? apropo ce fructe si legume trebuie sa mananc ca sa nu creasca aciditatea gastrica si sa nu-mi faca mai rau?

| AliGab a răspuns (pentru MaTrIx8378):

Da, si eu o am: stiu alimentele care sunt interzise sau de preferat de consumat cat mai putin, si anume: rosiile, castravetii, citricele, prajelile si tot ce simti tu ca iti provoaca arsuri si/sau dureri de stomac. Daca vrei o lista intreaga poti cauta pe google "lista alimente acide" si vei gasi mai tot ce nu ai voie, dar acuma sincer, nu cred ca este necesar sa tii regim decat daca lucrurile sunt mult prea grave. Ideal ar fi ca bacteria sa fie tratata, dar trebuie sa te pregatesti sufletesc pentru un tratament dur pentru ca este foarte greu de scapat de ea. Unele persoane fac si ulcer, dar altele nici nu au habar ca au aceasta bacterie. Eu din cand in cand mai incerc tratamente care sa calmeze simtomatologia, gen ceaiuri din diverse plante, miere, ma gandeam sa incerc si o cura cu pelin si miere...dar e foarte amar big grin si inca nu am reusit sa ma tin de ea.
sucurile chimice anuleaza-le din alimentatie definitiv, iar daca fumezi ar fi ideal sa te lasi de fumat. In rest mai multe sfaturi nu stiu daca iti pot da.
Ar mai fi o chestie ca eu incerc mai tot timpul sa am ceva de rontait la indemana tocmai pentru a "hrani" bacteria, caci imi da deseori o senzatie de foame persistenta. Sanatate