| Cătălina a întrebat:

Am o pisica nu demult, de aceea nu prea stiu asa bine ce boli mai are. De curand, am observat ca mi-au iesit pe brat 2 pete care seamana foarte mult cu picingina, iar exact ce am eu are si pisica pe picioare. Ma mananca foarte tare pielea acolo si am tendinta sa ma scarpin tot timpul. Stiu ca nu e bine, insa nu ma pot abtine; mi-e frica sa nu se extinda si pe restul corpului. Am incercat tratamente "babesti" cum ar fi usturoi cu cenusa si scrum de tigara. Ce as putea sa mai incerc sa imi treaca odata si sa nu cumva sa imi mai apara?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| tuGatita a răspuns:

Poate sunt niste negi. nu stiu ce sa zic. eu am avut pe fata cum 2 ani, de la vreun catel ceva (al meu nu) niste bube, ma mancau si ma scarpinam si se rupeau, se extindeau, erau din ce in ce mai mari (oribil, nu puteam sa ma uit in oglinda). parca era carne vie, si iesea un lichid transparent din ele. fratele meu a avut una mare pe mana, care tot asa s-a extins din cauza ca s-a rupt si n-o fost tratata, apoi mi-a iesit mie una pe picior care ma ustura de nu mai puteam, tot mare( nu puteam merge ca se atingea cu pantalonul). apoi pe fata laughing cand e frig se vad si acum urmele, ca niste pete mov, parca sunt vanata in acele locuri,. am fost la dermato pentru ca medicu de familie e prost si nu m-a ajutat cu nimic tratamentu ei, si mi-a dat niste antibiotice dar nu mai stiu cum se numesc si un unguent fucidin de la leo parca. ar fi bine sa mergi si tu tot la dermato pentru ca e cam scump fara reteta. eu am dat vreo 18 lei cu tot cu reteta. lasa leacurile babesti ca nu cred sa te ajute. si pentru pisica ia ceva de la farmacia veterinara pentru paraziti, infectii, bacterii vezi tu ce ceri. sa fie si ea bine nu numai tu. sanatate!

| tuGatita a răspuns:

Si, catalina, daca stai si nu le tratezi cum trebuie, da, se extind. asa ca ai mare grija. sa nu faci ca mine. raman urme si nu cred ca iti vor placea. bine, dar cu anii trec asta e clar.

| Cătălina explică:

@CocaCola: M-ai lamurit mai mult de o gramada. Asta stiam si eu sa fac, "fetito" sau poate esti baietel... Voiam un sfat, nu un indemn de care am fost constienta de la bun inceput. Numai continui ca deja simt ca imi irosesc timpul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trezirea fetito! Mergi la dermatolog, mi s-a intamplat si mie o situatie similara pe la 8 ani, dermatoloaga a zis sa dau pisica cu crema. Fuga la medic.

| mariuscozma a răspuns:

Salutare. foloseste tetraciclina. la mine a functionat dar tot mi-au ramas semne.

| cstabatit a răspuns:

Buna mi-ai raspuns la intrebarea aia dupa 21 dc atata timp