Apa ce spui tu se numeste potabila,deci este de baut. Faptul ca multi nu o bau asa simplu ala este un moft,oamenii fac ce le place,daca isi permit,sau care isi permit.
Apa de la robinet este tratata,asta pentru ca in cele mai multe cazuri este luata din rauri,ca urmare este tratata pentru a se elimina orice bacterie si alte impuritati,dar asta atrage dupa sine un anume gust,dar odata ce te inveti,nu mai simti.
Majoriatea oamenilor beau apa cumparata de la magazin,care de fapt este tot apa,dar filtrata inca o data adica aia iau apa de la chiuveta ce o ai si tu, o mai filtreaza odata sau de cate ori, iese acel gust de clor ce mai este si ia de aici bea
ala face bani, tu esti multumit, dar nu stii de ce
si asta e, fiecare obtine ceva.Altii iau apa direct din surse,adica din izvoare,dar sin cazul ala apa trebuie filtrata,eventual tratata,eliminate anumite minerale sau lasate intr'o concentratie dorita de consumator. Cele mai multe ape de la magazin sunt de fapt apa de la chiuveta filtrata
Eu de exemolu beau apa de la coca cola,am incredere in ei,cel putin e companie mare cred ca face treaba mai buna decat mai stiu eu ce alte branduri.Dar in general toate apele sunt bune de baut,nu face rau nici una,alegerea ta este problema ta,banii tai
Cea mai buna apa din orice pct de vedere sa-i zic asa ce eu am baut este Fiji, aia da apa, dar costa destul de mult, eu beau asa din cand in cand, dar intr-adevar este cea mai buna, ce mi-a placut mie.Multi spun ca asa e,acum depide si de gustu fiecaruia.
Referitor la ingrasat nu prea,la ce contine mai degraba ar ingrasa plantele nu animalele plantele consuma minerale, si noi dar astea nu ingrasa.
Spui cand pui apa de la chiuveta intr-'o galeata se vede cloru? Nu are cum se vedea, ala nu e clor, aia e apa, face spume asta datorita presiunii, daca o lasi sa se linisteasca o sa vezi ca nu mai e asa.Deci aia vezi tu, nu clor, cloru nu se vede, cel putin ala dizolvat in apa.
Apa face spume, face bule stiu si eu astea se vad cand pui cum spui tu in galeata.Asa ca spor la baut, bea ca nu se intampla nimic rau. Oamenii inainte beau apa de unde? Acu 25 de ani tu crezi ca era apa la magazine? Era apa doara sifon sau ceva de genul asta,dar oamenii foloseau la vin la alte alea apa asta,restul beau apa de la chiuveta,aia care aveau chiuvete si apa de la oras,restul beau apa de la puturi,sau din pamant,cele mai multe puturi si ape luate din subteran se aflau in apropierea Veceurilor sau cum le mai spune,avea putu la poarta si veceu,toaleata ceva la cativa metri mai departe
asa au baut apa oamenii zeci de ani sinca beau si acum multi,in genral cei de la tara
si se lauda ce mancare si ce apa sanatoasa au baut ei toata viata
au baut apa cu pisat,cu reziduri umane,dar las ca tot de la ei e, asa ca fie primit
vorbesc aici de oamenii din RO, ca in alte tari nu-ti faci tu haznaua unde ti se scoala, sau cum vrei tu s-o faci, in tarile civilizate faci cu ti se spune de catre primaria orasului.Dar la romani merge si asa, las ca merge
Apa rece e buna de baut, de aceea are clor in ea, e tratata ca sa fie buna de baut, clorul fiind in cantitati inofensive in ea.
Ce se vede intr-o galeata cand pui apa si sta mai mult timp nu e clorul, e calcarul ce se depune, acelasi care se depune si la masinile de spalat
Apa de la chiuveta e inofensiva, nu e nici sanatoasa, dar nici rau nu it face. Si hai sa zicem ca ingrasa, odata ce are energie in ea cand e calda, aproximativ 4.18 J/g*grad, adica daca ai bea doi litri pe zi de apa, incalzita la 50 de grade, ai de-a face cu 400 de kJ, iar daca e sa tii cont de faptul ca 50 g de carne de pui are cam tot atit, ar trebui sa te gindesti serios la silueta . Glumesc, apa nu ingrasa deloc, fie ea rece, fie calda. Eventual te "umfla", deshidratat esti mai uscat, mai sfrijit, si atunci si pari mai slab, dar dezhidratarea nu e de dorit.
Clorul este un gaz transparent, deci nu se poate vedea.
Furnizorul de apa poate spune daca apa este certificata ca potabila.
La nevoie, se pot folosi filtre de apa. Si apa din orice balta murdara se poate purifica.
Astronautilor se recupereaza 80% din apa, inclusiv din urina.
E potabilă dar dacă are miros puternic de clor e bine sa o eviti.
Apa tratată cu clor are mai putine minerale decât ar trebui sa aibă și tu ai nevoie și de alea, mai bine bei apa de la magazin.
Apa nu îngrășa
Apa nu ingrasa!
Poti sa bei cate 1 galeata in fiecare zi si vei vedea cum slabesti cu ochii, cu conditia sa nu mananci nimic!
Te ingrasi doar pentru ca mananci mai multe calorii decat arzi.
Orice poți zice de apa de la robinet doar că îngrașă, NU. În rest ce să zic, da e potabilă în mod evident.
Că mai conține și alți "crocodili", de acord - doar nu ai vrea apă distilată
Unii soun ca apa de la chiuveta e buna, alții ca nu. Dacă ai o alta sursa de apa prin apropiere vreun izvor e mai sănătos. Cică aia îmbuteliată e mai sigura ca e filtrata de nu știu cate ori și e îmbogățită cu Ca, Mg și altele.
Indiferent de sursa, apa are 0 calorii.
Apa bucovina este cea mai buna si curata dintre toate.
Cea de la robinet... boala curata, desi nu mori daca bei rareori (mici excepti).
https://www.youtube.com/watch?v=usnj548rhEA
E "curată" pentru ca nu are așa multe minerale ca celelalte ape. Bucovina e recomandata pentru copii mici și pentru cei cu probleme la rinichi. In rest nu văd de ce am bea-o, cum am mai spus avem nevoie și de acele minerale.
Nu recomand sincer. Ai alte soluti.Mergi la un izvor din apropiere si ia-ti apa in bidoane de 5l/10l si sa ai pentru mai mult timp. In Bucuresti sunt in Parcuri... Si prin zonele din tara sigur poti gasi un izvor unde exista apa proaspata.
Daca tot vrei apa de la chiuveta poti eventual sa o fierbi si sa o lasi sa se raceasca sau sa-ti cumperi un filtru pentru a o filtra.
Bafta Sper ca te-am ajutat!
Buna seara!
Depinde dacă este potabilă, dar cum ai spus tu mai sus când o pui intr o găleata se vede clorul. Nu, nu este buna! Îți recomand apa Dorna este buna.
Apa nu îngrășa( e bine sa bei 1-2 litri pe zi )
Orice lichid, cât și aliment îngrășa când mănânci după 18:00!
anonimul0724 întreabă:
alexandrul_3444 întreabă:
Popescu_Marco_Ionut_1994 întreabă:
IancuSilviu întreabă: