| marisha96 a întrebat:

As vrea o lista de produse ce au putine calorii...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Crucified a răspuns:

La micul dejun veti putea consuma: un kiwi, o banana, o felie de paine cu unt.
- Pranzul: un iaurt mic, sunca sau carne presata cu o felie de paine.
- Cina: un iaurt mic, o salata din piept de pui, boabe de porumb si salata verde, cartofi fierti.
A doua zi din aceasta cura de slabire – aproximativ 1600 calorii
- La micul dejun: o felie de paine, un ou fiert, un pahar cu suc de portocale, un strugure.
- La pranz: o felie de paine cu salata preparata din: porumb fiert, linte si fasole boabe fierte, rosii cherry, ceapa.
- La cina: salata de castraveti, ardei si rosii, piure de cartofi, cotlet de miel.
A treia zi – aproximativ 1500 calorii
- Mic dejun: salata de salata verde cu rosii si un sandvis cu sunca, o portocala.
- Pranzul plugarului: ceapa verde si o felie de paine cu cas.
- Cina: orez fiert cu garnitura de linte si conopida fiarta.
- Gustarile din timpul zilei vor consta in paine neagra cu unt si 1 fruct la alegere.
A patra zi – aproximativ 1400 calorii
- La micul dejun: 1 felie de toast cu mazare cu sos de rosii.
- Pranzul: 2 struguri, tzazici, o felie de paine, o banana.
- La cina: somon gatit cu zeama de lamaie si cu piper in folie de aluminiu; cartofi fierti cu coaja cu tot, 1 mar.
A cincea zi – aproximativ 1250 calorii in aceasta cura de slabire
- Micul dejun: un croissant cu o cafea care sa fie neaparat fara zahar.
- Pranzul: un cartof fiert, carne de vita fiarta, salata verde.
- La cina: supa crema preparata din legume, un mar.
A sasea zi – aproximativ 1100 calorii
- Micul dejun: o portocala, un bol de lapte cu cereale.
- Pranzul: o salata preparata cu avocaod, mozarella si 1 rosie.
- La cina: o felie de muschi de porc cu 2 cartofi copti, un kiwi.
- Pentru gustarile din timpul zilei puteti alege dintre legumele proaspete si salatele preparate cu cruditati.
In utlima zi a acestei cure de slabire cu ajutorul caloriilor, puteti sa consumati orice alimente doriti
Daca vedeti sau simtiti necesar, puteti repeta cura de slabire dupa ce faceti o pauza de doua saptamani. Nu scoateti din program exercitiile fizice, consumul cat mai mare de lichide si mersul pe jos.Despre kilogramele in plus
Nu cautati solutii magice pentru a scapa de kilogramele in plus! Secretele pierderii de kilograme sunt mult mai simple decat ati fi tentati sa credeti; doar ca ele trebuie aplicate corect si prudent.

Excedentul de greutate aproape ca a ajuns o problema generala pentru majoritatea populatiei de peste patruzeci de ani. Din pacate, in zilele noastre, obezitatea poate aparea inca din copilarie. Acest lucru poate fi atribuit obiceiurilor alimentare si de viata defectuoase intr-o masura mai mare decat zestrei genetice. In general, persoanele supraponderale incearca sa gaseasca scuze pentru excedentul de kilograme. Pe de alta parte, doar cei care nu au probleme cu greutatea sustin ca nu este o mare filozofie sa slabesti: trebuie doar sa consumi mai putine calorii decat arzi. Din pacate, nici unii si nici altii nu sunt aproape de adevar: de multe ori se poate evita ingrasarea, insa a slabi este cu mult mai dificil decat se spune!

Pierderea de kilograme poate fi o sarcina dificila si obositoare. In medie, 95 din 100 de adepti ai dietelor de slabire esueaza, indiferent de tipul dietei alese. Ei esueaza in aceasta incercare pentru ca ignora regulile de baza ale psihicului uman care controleaza practic toate procesele constiente si inconstiente din organismul uman. Concret, atunci cand urmam o dieta stricta - ceea ce inseamna ca reducem drastic aportul de alimente pentru o perioada de peste trei zile consecutive - organismul nostru interpreteaza aceste modificari ca pe un semnal de infometare si, automat, ne incetineste metabolismul, cu scopul de a reusi sa economiseasca si sa depoziteze cat mai multe grasimi posibil. Acest fenomen face ca eficienta procesului de slabire sa scada considerabil.

Similar, cand renuntam la dieta, metabolismul nostru a devenit deja atat de lent, incat chiar daca noi consumam doar jumatate din cuantumul de alimente considerat initial necesar si suficient (la vremea de dinainte de a incepe dieta), tot vom incepe sa castigam in greutate, arderile ne mai avand loc la frecventa si intensitatea considerate intial normale. Pe scurt, majoritatea dietelor pentru slabit sunt construite pe un mecanism defectuos care are ca rezultat o rata de succes descurajant de scazuta.

O alta problema comuna consta in fixarea unui tel nerealizabil. De exemplu, te infometezi pentru a obtine o silueta ce este imposibil de atins - mai ales intr-un timp scurt - tinand cont de fondul tau genetic. Dezamagirea ar putea incetini bine sau chiar stopa procesul de slabire. De aceea, este important sa ne acceptam fondul de baza si sa realizam ca nu toata lumea poate arata ca un manechin.




Atunci care este solutia?
Sa incepem prin a aminti faptul ca, dupa ultimele rezultate stiintifice, obezitatea nu este un efect exclusiv al exceselor alimentare. Acest fapt este sustinut de cercetatorul francez Dr. Pierre Nys care crede ca principala cauza a predispozitiei la obezitate este legata de perturbarea din exterior a echilibrului (homeostaziei) din organismul nostru. Cu alte cuvinte, perturbarile ce intervin in starea generala de echilibru combinate cu metabolismul si reactia la mediu a organismului nostru duc de multe ori la obezitate.

Dr. Nys a identificat trei tipuri diferite predispuse la ingrasare, si anume: tipul insulinic, leptinic si tipul stres, precum si amestecul acestora. In opinia acestuia, reactia organismului la perturbarea din exterior a echilibrului nostru depinde de tipul in care ne incadram.

La "Tipul Insulinic" problema se prezinta in felul urmator... Se stie ca nivelul glucozei ("zaharului") din sange defineste glicemia. Glucoza provine din digestia alimentelor. Pentru a putea patrunde in celule unde este folosita drept combustibil, glucoza are nevoie de insulina, un hormon secretat de pancreas. Organismul de tip insulinic nu prezinta un raport corespunzator intre rata necesara de utilizare a glucidelor si productia de insulina - adica tesuturile nu nu sunt destul de sensibile la insulina. Aceasta rezistenta la insulina a tesuturilor periferice va avea drept rezultat o supraproductie de insulina pentru o hranire satisfacatoare a tesuturilor cu glucoza. Au loc astfel treceri bruste de la o glicemie crescuta a sangelui la hipoglicemie, ceea ce face ca persoana afectata sa aiba nevoie de gustari pe tot parcursul zilei. Odata cu cresterea senzatiei de foame, acestia consuma din ce in ce mai multe alimente. Insulina stimuleaza procesul de depozitare a grasimilor si cu cat mancati mai mult, cu atat o cantitate mai mare de energie devine grasime. In acest punct, cercul magic al castigarii in greutate se inchide.

In contrast cu tipul precedent, "Tipul Leptinic" sare peste mese cu regularitate, in special peste micul dejun, si a uitat cu desavarsire gustul majoritatii retetelor delicioase. Cu toate acestea, ei nu reusesc sa slabeasca! Problema reala consta in faptul ca pe masura ce ei mananca din ce in ce mai putin, corpul lor interpreteaza situatia ca o infometare cu potential de amenintare a vietii si drept urmare nu va mai produce cantitati suficiente de leptina. Acest hormon controleaza nivelul de energie depozitata. Daca suntem supusi infometarii in mod regulat, creierul ordona prin secretia corespunzatoare a acestui hormon, consumarea de fiecare data doar a unui strict necesar pentru arderile din organism, respectiv depozitarea a ceea ce mai ramane sub forma de grasime, ca rezerva pentru potentialele situatii ulterioare de lipsa totala a hranei. Apoi genereaza senzatia de satietate si procesul se repeta la fiecare masa atat timp cat creierul considera organismul subalimentat.

Pierderea in greutate la "Tipul Stres" este posibila prin modul de viata accelerat. Cu cat indivizii de tip stres sunt mai ocupati, cu atat sistemul lor nervos si glandele lor producatoare de adrenalina devin mai solicitate. In consecinta, ei produc cantitati crescute de adrenalina si cortizol. Rezultatul consta in faptul ca senzatia de foame apare tot mai des. Creierul neprimind semnalul de „sunt satul" indica indivizilor de tipul stres sa tot mance, consumand mai multe calorii decat pot arde. Rezultatul final: obezitatea.

Bineinteles ca tipurile mixte sunt mai des intalnite decat cele pure, acestea aparand in combinatii precum: insulinic-leptinic, insulinic-stress, leptinic-stress, etc.

In combinatie cu perturbarea din exterior a organismului nostru conform celor mentionate mai sus, exista cativa factori interni esentiali cu rol in procesul de ingrasare. Acesti factori sunt: alimentatia necorespunzatoare grupei sanguine, dieta greoaie si nesanatoasa, lipsa de exercitii fizice, dezechilibrul emotional, inexistenta unei scheme naturale de tatament si combatere a obezitatii bazata pe stimularea mecanismelor proprii de repunere in forma de care organismul nostru dispune inca de la nastere.




O dieta alimentara echilibrata
Iata mai jos un model de DIETA RECOMANDATA pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata...

Ziua 1;
MIC DEJUN: paine integrala, rosii, ceai

PRANZ: file de peste oceanic cu varza creata, fructe

CINA: branza de vaca amestecata cu smantana, ardei gras, arpagic, paine neagra


ZIUA 2;
MIC DEJUN: iaurt natural degresat, chifle cu seminte, ceai

PRANZ: ciorba de fasole cu carne de curcan si mirodenii, taitei cu seminte de mac si miere

GUSTARE: fructe

CINA: salata de rosii cu branza Feta, oua fierte tari, paine neagra prajita cu unt

ZIUA 3;
MIC DEJUN: suc de fructe proaspete, miere si iaurt natural degresat

PRANZ: ciorba de legume, pulpa de pui prajita intr-o cantitate mica de ulei cu apa, cartofi copti, varza inabusita

GUSTARE: fructe

CINA: mazare, salata de legume cu lamaie si ulei, paine neagra




Exercitii fizice
Exercitiile fizice regulate si activitatea fizica in general obliga organismul nostru sa arda mai multe calorii si, prin cresterea ratei metabolice provocate de acestea, pierderea in greutate continua chiar si cand ne odihnim. Exercitiile fizice regleaza nivelul glicemiei, cresc aportul energetic la nivel celular, contribuie la optimizarea starii de sanatate. Nivelurile de energie ridicate pot duce la o noua crestere a rezistentei la efort, deci la o activitate fizica mai intensa. Efectuarea unui exercitiu fizic intens, timp de 30-60 de minute, de trei ori pe saptamana, poate fi un sistem excelent de mentinere a siluetei pentru multi dintre noi. In orice caz, programul nostru de activitate fizica nu trebuie sa includa neaparat activitati intense precum joggingul vioi sau alergatul, mai ales daca suntem supraponderali si avem o conditie fizica subreda. O plimbare de lunga durata pe un deal poate fi activitatea ideala pentru multe persoane cu probleme. Dat fiind faptul ca plimbarea consuma mai putine calorii decat joggingul sau alergatul, ea ar trebui sa dureze minim 40 de minute. Alte activitati, precum urcatul scarilor, mersul pe bicicleta sau inotul ar putea da, de asemenea, rezultate excelente, atat timp cat ele sunt facute cu regularitate (preferabil zilnic), minim de trei sau de patru ori pe saptamana.




Echilibrul emotional
Atat obezitatea cat si starea aparatului locomotor si/sau a tegumentului nostru sunt - in plan subtil - indicatori ai lipsei de iubire. In cazul unui nivel ridicat al glicemiei (zahar = iubire) inseamna ca avem sentimente ascunse in adancul nostru, pe care nu reusim sa le exprimam. Foamea, scaderea glicemiei, ar trebui intelese ca scaderea nivelului de iubire. Nici un aliment fizic nu poate umple acest gol pe termen lung. Sentimentul spiritual si mental de vid poate fi redus de catre alimente doar temporar. Cu cat acest vid interior devine mai chinuitor, cu atat tanjim dupa alimente mai bogate si mai grele. Avand in vedere ca organismul nostru este proiectia starii noastre mentale si emotionale, nu ne putem amagi prin consumul de alimente usoare si adoptarea unei diete sanatoase; deprimarea, gandurile si sentimentele noastre launtrice sunt mai puternice decat par. Numai cei ce pot iubi neconditionat si au un nivel spiritual ridicat nu se amagesc daca consuma alimente cu vibratii inalte, lipsite de compusi sintetici (alimente sintetice = comportament afectat). Aceasta stare launtrica pura nu poate fi dobandita cu forta. Putem sa atingem aceasta stare doar prin ajungerea la un nivel spiritual mai inalt. Daca acest lucru nu s-a intamplat inca, nu o sa ne simtim indestulati, nu o sa redobandim echilibrul pierdut si nu o sa slabim consumand alimente pure.

In momentul de fata traim intr-o stare de nervozitate si tensiune constanta. Vremurile noastre sunt caracterizate prin folosirea de substituenti ai actiunii, precum starea de agitatie, presiunea constanta a timpului, senzualitatea intensificata, graba continua la cumparaturi, servitul obsesiv de gustari.

Fiecare aliment are un nivel vibrational specific. Astfel, alimentele pot fi grupate in concordanta cu o ierarhie. Cele mai pure sunt legumele, fructele, apa de izvor si cerealele integrale. Carnea de porc si alcoolul au cea mai joasa vibratie. Oamenii ar trebui sa consume alimente care se potrivesc cu nivelul lor spiritual. Limita dezvoltarii noastre spirituale si mentale devine evidenta cand dam buzna in bucatarie si incepem sa devoram bunatatile pe care le-am ascuns, pana acum, chiar si de noi. Acesta este punctul in care suntem, in final, sinceri cu noi insine. In acel moment, dispozitia noastra si starea sufleteasca se imbunatatesc pentru ca ne acceptam asa cum suntem.

Cei ce raman dominati de vanitate cauta un substituent al actiunii: isi provoaca voma tuturor alimentelor ingerate, aprind o tigara, beau ceva, scapa de ei insisi cautand compania cuiva sau, in cazuri extreme (asemenea multor indivizi din lumea „starurilor") recurg la droguri.

Practic, nu exista alimente ce cresc sau scad greutatea corporala. Noi nu castigam sau pierdem in greutate ca urmare efectiva a ceea ce mancam. Dupa cum spuneam, fiecare aliment are un nivel vibrational specific. Totul depinde de informatia codificata in aceste vibratii.

Daca devenim supraponderali consumand ceea ce ne place (mancand conform nivelului nostru spiritual), vina poate fi gasita, fara indoiala, in relatiile noastre sociale. Daca nu putem impaca necesitatile noastre spirituale cu traiul nostru de zi cu zi, atunci incepem sa ne refuzam aceste necesitati spirituale in mod inconstient... Incercand in plan spiritual-energetic sa ne suplinim lipsa de dragoste sau de teluri superioare in viata printr-o hiper-alimentatie, construim fizic un strat de protectie din grasimi si/sau apa pentru a ne tine la distanta de lumea care ne inconjoara.

Consumand alimente pure (verdeturi, cereale integrale, lactate) doar pentru ca am citit ca asa este bine in pofida faptului ca nu ne simtitm bine hraniti sau indestulati cu aceata alimentatie, vom percepe lipsa de vitalitate pe de o parte la nivel energetic-spiritual (prin lipsa de sinceritate si realism fata de organismul nostru), pe de alta parte la nivel fizic (unde ne apropiem prin infometarea programata de procesele de ingrasare specifice tipului leptinic). Daca nu vom incepe sa luam in greutate consumand alimente care au o calitate superioara nivelului nostru vibrational, dieta poate fi adesea insotita de tensiuni interne constante. Simtim un impuls irezistibil de a ne canaliza agresiunile ce se acumuleaza iar si iar: tipam maniati la altii, ne pierdem rabdarea, ii provocam pe cei din jur si facem miscari rapide si grosolane. Daca ne suprimam si agresivitatea, atunci apar eruptii alergice sau incepem sa avem probleme gastro-intestinale.

Consecinta propriilor noastre auto-deceptii ce tin de faptul ca ne-ar placea sa parem mai puri decat suntem intr-adevar, se numeste in limbajul comun "efect eu-eu". Acest efect exista pana in momentul in care ne decidem sa lasam in urma acele relatii de posedare si obiceiuri de a fi in care intram doar pentru a ne satisface orgoliul, din pasiune patimasa sau de convenienta. Efectul eu-eu isi are sorgintea in modul nostru de viata eronat, nu in dieta noastra. Acest lucru este valabil si pentru doua dintre cele mai puternice dereglari ale dietei: bulimia si anorexia. Infometarea pe parcursul a mai multor saptamani corespunde fazei de auto-deceptie („Sunt cu adevarat fericit!"). Organismul nostru este insa sincer tot timpul, astfel ca, atunci cand recastigam kilogramele pierdute, soseste momentul adevarului. Cedam psihic si suferim exact de lipsa sentimentelor, in timp ce corpul nostru devine supraponderal. Dat fiind faptul ca ne lipsesc sursele de fericire spirituala, autentica, recurgem cu disperare la cele artificiale, iluzorii.

Putem sa ne pastram forma ideala fara sa urmam ca ascetii diete aparent miraculoase, daca reusim sa gasim raportarile optime la noi si la cei din jur. Imaginea noastra depinde de cum ne simtim ca barbat sau femeie in propria noastra piele. Problemele de greutate rezulta aproape intotdeauna ca urmare a auto-desconsiderarii in plan constient sau inconstient.




Preparate naturale pentru scaderea in greutate
Ar trebui sa mai adaugam ca, fara un aport regulat de produse naturiste speciale concepute pentru slabit si corect dozate, un proces de slabire inceput cu succes poate fi incetinit pana ajunge chiar sa stagneze. Ingredientele preparatelor naturale complexe de reglare a greutatii corporale actioneaza natural si sinergic, ajutand corpul nostru sa-si recastige echilibrul natural, stimuland in acelasi timp o utilizare eficienta a resurselor de care organismul nostru dispune inca de la nastere.

In acest sens recomandam urmatoarea schema de tratament natural:

Slim Formula (1-1-1, inainte de masa) + Omega 3 (indicat barbatilor: 1-1-1, in timpul meselor) sau Evening Primrose Oil (indicat femeilor: 1-1-1, inainte de masa) + Spirulina Max (1-1-0, inainte de masa) + Rhodiolin (1-1-1, dupa masa) + Nopalin (1-1-1, inainte de masa)


Produsele se consuma cu multe lichide si obligatoriu se respecta conditiile de stil de viata prezentate mai sus (dieta, exercitiile fizice si echilibru psiho-emotional).

In inchierea acestui articol mai dorim sa facem o ultima si foarte importanta observatie: desi poate parea surprinzator, secretul unei siluete (ca al oricarui alt lucru in viata) nu consta in a face lucruri extraordinare, ci a face extraordinar de bine lucruri normale!

Dimineata mai bine mananci un mar o portocala ceva fruct.
Amiaza poti manca ceva fara prea multa carne si paine.
Seara poti manca o cana de lapte cu ceva sau ceai cu biscuiti sau ce iti convine tie.
Sau poti manca ce vrei, dar dupa ce mananci sa faci sport.

| agirll a răspuns:

1 Cerealele, bogate in fibre, consumate dimineata reduc pofta de mancare in timpul zilei.
2 Ouale au un continut caloric scazut, sunt bogate in grasimi esentiale, lecitina, vitamine.
3 Iaurtul te ajuta sa ai un abdomen perfect.
4 Carnea de vita este saraca in calorii si te ajuta sa scapi de problema reten- tiei de apa.
5 Somonul este bogat in grasimi, dar in grasimi sanatoase, Omega 3, bune pentru functionarea corecta a creierului si arterelor.
6 Sardinele sunt si ele bogate in acizi grasi Omega 3, contin proteine, intaresc sistemul cardiovascular si te tonifiaza. Sunt indicate in orice tip de dieta.
7 Fasolea are putine grasimi si se digera usor.
8 Ceapa distruge grasimile din mancare, te ajuta sa elimini excesul de lichide din organism, fiind o leguma dietetica, bogata in calorii negative.
9 Salata verde poate fi consumata oricand, in combinatii cu alte legume.
10 Broccoli te scapa de kilogramele in plus.
11 Merele stimuleaza foarte bine digestia si te scapa de foame pentru patru ore, datorita fibrei pe care o contin, numita pectina.
12 Grepfrutul consumat inainte sau dupa masa ajuta stomacul sa digere mai bine mancarea si pe tine sa slabesti. Este un fruct-minune care lupta si impotriva cancerului. Poti urma o dieta simpla, in care sa bei zilnic trei pahare de suc de grepfruit. Urmarea? Vei pierde 1, 5 kilograme in 12 saptamani, fara efort.
13 Dovleacul limiteaza retentia de apa si este foarte sarac in sare si zaharuri.
14 Morcovul nu te lasa sa iei in greutate sau sa porti ochelari. Poate fi mancat ca o simpla gustare sau in salate. Contine fibre si foarte putine calorii.
15 Pepenele galben este un foarte bun desert sanatos, bogat in minerale.
16 Ardeii iuti ard caloriile foarte repede. Mai mult, scad pofta de mancare. Atentie insa: pot fi foarte iritanti pentru stomac, dar le poti scoate nervurile
si semintele pentru a atenua iuteala.
17 Uleiul de masline extravirgin te ajuta sa arzi calorii, continand grasimi sanatoase, care sporesc efectul antioxidant al legumelor din salate.
18 Nucile sunt un foarte bun desert. Nu au multe calorii, sunt bogate in fibre si indicate in orice dieta. Inlocuieste gustarea nesanatoasa dintre mese cu un pumn de nuci. Actioneaza benefic nu numai pentru silueta, dar si pentru inima.
19 Ceaiul verde arde caloriile. Este antioxidant, imbunatateste metabolismul si asigura o buna functionare a sistemului vascular, regland temperatura corpului. Scade glicemia si nu permite lipidelor sa se asimileze. Intr-adevar, nu te scapa de senzatia de foame, insa stimuleaza arderea grasimilor. Cu cinci cani de ceai poti sa arzi 70 de calorii.
20 Apa bauta inainte de masa, ii da stomacului tau senzatia de satietate. Scapi de oboseala hidratându-te, asa ca nu-ti va fi greu sa faci cele 30 de minute de miscare zilnice chiar si când te intorci de la serviciu. Bea zilnic cel putin doi litri de apa!
Delicios de sanatos...
Poti manca echilibrat fara a elimina placerea gustului. Lactatele si fructele, de exemplu, le poti consuma in combinatii surprinzatoare pentru papilele tale. funda?big grin

| Cosmin86 a răspuns (pentru agirll):

Puteai sa dai linkul decat sa scrii un roman
"Iaurtul te ajuta sa ai un abdomen perfect. ", da, sigur, sfat de copil mic.
iaurt = porcarie procesata din comert

| lety160 a răspuns:

Nu te lua dupa dietele "minune"dupa net.eu am fost la nutritionist si mi a dat un regim in care 2 zile pe luna mancam ananas(iarna) sau pepene rosu(vara)la cele 3 mese principale si la gustari (oricat puteam manca)nu neaparat pentru slabit cat si pentru detoxifiere plus ca ananasul crud este foarte bun in arderea grasimilor.in zilele alea slabeam care un kilogram.Bafta!