|

Atunci cand merg in drumul meu spre scoala, patesc uneori sa dau de fumatori. Ma deranjeaza ca pute groaznic, apoi ma apuca si o tuse de am nevoie sa beau apa urgent, care trece pana la urma...

Intrebarea mea este: cum pot sa fac sa evit fumatorii atunci cand sunt afara? Banuiesc ca daca as striga la ei sa nu mai fumeze, cat timp se afla in fata mea atunci cand merg, nu e tocmai politicos. Dar nici cum fac ei nu mi se pare firesc... Ar putea prea bine sa se opreasca doua minute si sa se bucure de mica satisfactie inutila, fara sa puna in pericol sanatatea celorlalti din jurul lor. Este ok daca merg putin mai repede (alerg) ca sa ii depasesc, special ca sa nu mai inhalez acel aer toxic? Este ok daca i-as ruga sa se opreasca pentru a fuma, in loc sa mearga si sa fumeze?

Pana la urma sunt si ei oameni si incerc sa ii inteleg pe cat pot, dar ma oftica la culme ca trebuie sa le suport eu viciul asta stupid, mai ales ca starea mea de sanatate este pusa in pericol, fara voia mea.

Va rog, spuneti-mi cum procedati voi cand gasiti persoane de genul care se afla in fata voastra si fumeaza atunci cand merg, dar cat mai uman!

6 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

N-ai nici un drept sa-i impui persoanei nimic. Ii ocolesti pur si simplu. Te opresti tu si astepti sa se departeze de tine suficient de mult.
"Esti liber atata timp cat nu incalci libertatea altuia". Tu esti cel deranjat tu trebuie sa iei o anumita masura, DAR nu aplicata persoanei care te deranjeaza ( cu chestia asta minora ) ci asupra ta. Depaseste-i repede, nu ii pasa nimanui ca treci pe langa el in viteza sau ti-am zis opreste-te pana se departeaza el de tine.

Du-te si controleaza-te la medic, nu e normal sa ti se intample asa ceva de la fumul de tigara. Ca nu-ti place e altceva, ca te apuca tusea si trebuie neaparat sa bei apa nu suna prea bine.

Nici mie nu-mi prea place fumul de tigara dar nu am nimic atata timp cat il inhalez ca fumator pasiv, deci nu mi se pare normal sa simti nevoia sa bei apa. Sa nu ai ceva la caile respiratorii. Banuiesc ca ti se intampla asa cu orice fel de fum, nu doar de tigara?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti sa-ti pui o batista la gura si nas, cand treci pe langa ei!
Din paacte nu poti cere nimanui sa nu fumeze pe strada sau in courile publice, atata vreme cat este perfect legal.
Evita tu sa mergi in locurile unde se fumeaza, sau sa stai in prezenta celor care fumeaza!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu le poti spune sa intrerupa fumatul, sa stea ca sa fumeze sau orice de genul asta; desi ai mare dreptate, este incorect sa ne oblige sa le suportam viciul. Si eu am fumat multa vreme, din pacate. Pe de alta parte, stiinta nu a observat ca fumul rezultat din fumatul pe strada, in aer liber, sa le faca rau trecatorilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

''Cum pot sa evit fumatorii?'' Am studiat 2 facultati pentru intrebarea asta si am ajuns la concluzia ca poti sa-i ocolesti sau sa pastrezi o distanta mai mare fata de ei. Nu poti sa le ceri sa nu fumeze, mai ales pentru ca fumul nu este asa deranjant in general cum este pentru tine (deci ori exagerezi, ori ai o problema ceva), asadar probabil nici n-o sa te bage in seama si e normal/legal sa fumeze pe strada, doar nu esti obligat sa stai langa ei pe tot drumul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Încearcă să-ți ții respirația.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si eu am aceeasi problema si trec pe langa ei sau traversez strada sau ii depasesc sau imi tin respiratia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează