Nu te îngrijora. O sa fie anestezie locală.
Radiografia este o imagine 3D a dinților, si nu te va durea, după cum nu te doare nimic atunci când îți faci un selfie.
Nu-ti bate capul.
Nu e mare lucru.
Te va durea doar cand iti va scoate nervul, sau mai bine zis nervii ca pot sa fie si doi si trei ![]()
Incearca sa te tii bine de scaun![]()
De simtit, se va simti diferit fata de celelalte masele la atingere, dar nu te va incomoda.
Teoretic te anestiaza local, practic, eu nici nu stiu daca m-a anesteziat cand am avut problema de genul, bine mi-a dat cu ceva spray, probabil ala era anestezicul.
Bah, aia e, e o durere, dar scapi de alta durere ![]()
Mai rau de mine ca m-a luat de revelion si cum erau toate cabinetele stomatologice inchise, ehe, am avut si eu ce astepta cu durere cu tot ca medicamentele nu-si prea faceau efectul.
Buna! Nu-ti bate prea tare treaba cu asta.Ideea este ca acum te doare maseaua pentru ca este cariata si ai nerv la ea. Odata ce n-o sa mai ai nerv, n-o sa te mai doara maseaua, chiar si daca se va mai caria intre timp.Deci suporta si tu o saptamana sau doua ce-ti face dentistul pana iti omoara nervul si apoi ai scapat.Dar si pana ti-l omoara te anesteziaza inainte, deci n-o sa simti cand lucreaza.Chiar dupa ce o sa vii de la dentist probabil va fi aiurea ca o sa ai gura amortita.Si cand vei fi la dentist tot aia te va deranja, ca o sa ai gura asa amortita ca n-o sa ti-o poti misca cum trebuie (eu nu puteam nici sa scuip calumea cand imi zicea dentista sa scuip). Apoi ai scapat de durere, dupa ce-ti termina treaba, doar ca fiind maseaua fara nerv s-ar putea caria mai repede, va fi mai sensibila, dar tu n-o sa mai simti vreo durere la ea.
Pentru mine a folosit un medicament ce mi-a omorât nervul treptat timp de o săptămână. Au fost momente când m-a durut, dar nu chiar așa de tare ( personal m-a durut mai tare când mi-a băgat medicamentul
).
Filmul ăla ( sau o radiografie, din câte înțeleg ) nu doare deloc. Mi-au făcut de mai multe ori și e ca o radiografie normală.