Bună.
Mama ta are cunoștințe medicale, este medic sau ce?
Ai nevoie de sfatul unui ginecolog, da?
De la primul contact sexual să folosești prezervativul, mergi la ginecologie după prima menstră și împreună alegeți o metodă contraceptivă.
Nu uita, metoda de contracepție este în funcție de nevoile tale fiziologice. Contracepția este o problemă de cuplu, nu tu și mama, ci tu și el, partenerul.
Și acum, referitor la sterilet, acesta se montează la femeile care au minim un copil, deoarece poate produce infecție și implicit o sterilitate. Asta să-i comunici și mamei tale!
Ai grijă de tine.
Pa, pa.
Anticonceptionalele nu ingrasa, este doar un mit. Cel putin eu am luat timp de 2 ani si nu m-am ingrasat absolut deloc. Si eu am tendinta de a pune repede. Oricum anticonceptionalele ti le prescrie numai un medic ginecolog ori endocrinolog dupa un set de analize, daca le ei de capul tau poti sa risti sa iti dai peste cap organismul pe dos.
Iar steriletul este recomandat doar femeilor care au dat o sarcina.
Poti sa mergi la ginecolog sa te indrume cel mai bine pentru protectie, iti va recomanda ce este mai bun.
Din cate stiu, steriletul nu este recomandat femeilor care n-au copii, pentru ca exista riscul sa nu mai poti face bebe. Cel mai bun e prezervativul. Dupa ce faci bebe, poti incerca si steriletul.
Buna,inainte sa incepi viata sexuala mergi la un ginecolog, pentru a te sfatuii in privinta alegerii si in al 2 rand mi se pare ca este mult mai simplu si eficient folosirea unui prezervativ.numai bine +anticonceptionale sau alte metode sum este si steriletul pot duce la infertilitate
Buna!
Steriletul este recomandat femeilor care au avut cel putin un copil, nu a existat sarcina extrauterina, etc.
Poti ramane sterila, poate genera infectii.Are o eficienta de 97-99%.
Ti-as recomanda prezervativul, are o eficienta de 85-98%,te protejeaza de sarcina nedorita, dar si de BTS.
De asemenea discuta cu un medic ginecolog ce metoda de contraceptie ti s-ar potrivi cel mai bine.
Te pup!
Am auzit un caz care a facut greseala asta cu steriletul sau cum ii zici tu iar acum face tratament din cauza lui! Bafta