| Andreea202 a întrebat:

Buna! Aseara am mâncat niste fasole bătută, cu salata verde, ceapă si ridichi si un carnat prăjit. Astăzi de dimineata m-am trezit deranjata la stomac si cu stări de voma. Recunosc ca am mâncat salata cu pofta si cam repede. De la asta sa fie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| MeisterSchnitzel a răspuns:

Se prea poate! De obicei, carnea de porc și ceapa se digeră greu (vreo 3 ore dacă nu greșesc) iar în timpul somnului procesul digestiv este mai lent, de aici stările de vomă.

| Andreea202 explică (pentru MeisterSchnitzel):

Multumesc chiar m-am linistit

| Georgequattro a răspuns:

Cred ca ai pus cam mult ulei in acea salata, incearca sa mai reduci cantitatile si sa mananci cat mai putine prajeli seara.

| Panamax a răspuns:

Cine stie ce resturi de carne au fost in carnatul respectiv si ce conservanti.

| MeisterSchnitzel a răspuns (pentru Andreea202):

Cu plăcere! Nu ezita să vomiți dacă e cazul, deoarece prin vomă organismul dă afară ce nu i-a priit. Dacă, după vomă, tot te simți rău, contactează medicul.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu salata ti-a generat starea de rau, ci carnatul prajit!
Nu mai manca prajeli si tocaturi seara, mai ales carnatii, facuti de cine stie cate zile, cu siguranta vechi sau prea grasi. Evident ca ti s-a aplecat mancandu-i cu foame si de aceea iti este rau.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Este de la fasole depinde cit ai mincat, plus cîrnatul acela prajit in ulei l ai mincat cald si cu pofta si ti sa aplecat, ia un triferment si un colebil si pana diseara numai ai nimic.Iar pentru stomac daca ai diaree ia imodium.

| Legion7X a răspuns:

Este o mâncare grasă. In special carnea de porc daca cârnatul era din pork, plus uleiul din salată dacă ai pus prea mult, plus uleiul din fasole or grăsimea care era pe marginea farfuriei. probabil ai mâncat foarte mult și fără saț. Cred că a fost ulei în toate. Prea gras pentru stomac.
Ex genul asta.
https://www.google.com/......08%3famp=1

Incearcă carne slabă, de pui. Pestele la fel macroul în special este foarte gras și are foarte puține oase. Păstrăvul este un pește ușor, cu oase și mai puține decât macroul sau aproape deloc, merge făcut pe grătar, cu cartofi fierți plus salată verde. Faci o salată, cu ceapă, masline cu puțin ulei de măsline, si in loc de oțet storci puțină lămâie. :)

| BăiatMicCuSculaMareȘiMultLapte a răspuns:

Acum cum te simti?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De la repezeală.

| Mopmop a răspuns:

Incearca sa bei un iaurt rece. Posibil sa te mai calmeze.
Sanatate iti doresc!

| Fatamuntilor a răspuns:

As banui fasolea, pentru ca baloneaza si se digera mai greu.
Eu de exemplu schimb doua ape reci si doua calde pana sa pun fasolea la fiert.In plus o tin la inmuiat cel putin 12 ore, de preferat 16. In ultima apa pun o lingurita de zahar, te ajuta sa nu te balonezi!
Eu as fi ales doar salata, eventual jumate din carnat.Si atat.
Data viitoare bea un ceai de busuioc sau/si menta.
Busuiocul ajuta la digestie, in timp ce menta te ajuta sa nu iti mai fie greata.Sunt baubile chiar si fara zahar.
Poti de exemplu sa bei ceva acidulat ( apa minerala), pentru a ragai si de scapa de starea de discomfort.

| Eisenheim a răspuns:

Fara supărare,asta se numește să mănânci că sparta,adică repede fara sa rumegi mâncarea,rezultatul, cum zic și ceilalți, cârnați din tot felul de incrediente, digestia grea, ai constatat pe propria piele ce iese.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate să fie vorba și de toxinfecție alimentară.