| alexandrabuciuman a întrebat:

.astazi mi-am pus aparat dentar fix.pot sa mananc biscuiti TUC? nu is prea tari pentru aparat? bun..si sa imi spuneti ce pot manca si ce nu! Va multumesc >big grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| printesika221 a răspuns:

Buna:* si eu am aparat dentar fix de 2 ani jumate si pot spune ca in prima luna nu am mancat mai nimik.Asta depinde daca te dor dintii sau nu... oricum incearca sa eviti chestiile tari cum ar fi :alune, seminte si din astea!
Pofta buna :p! si succes cu indreptarea dintilor!:*

| Ľαuяα a răspuns:

Buna!
Eu am aparat fix de 4 ani... presupun ca te dor... incearca sa mananci supa. sa mananci ceva care nu trebuie mestecat mult, pentru ca o sa te doara. Evita chipsurile, alunele, biscuitii, painea prajita si alte mancaruri "tari". Eu 2 saptamani dupa ce mi-am pus aparatu, doar supa am mancat, pentru ca ma durea la orice atingere!
Sper ca te-am ajutat! :*

| PsihinG a răspuns:

Aparatul dentar nu se poate sparge, l-ai pus pentru a indrepta dantura.
Poti manca aproape orice, ai grija sa nu spargi ceva tare intre dinti (samburi, nuci)

| Ľαuяα a răspuns (pentru PsihinG):

Nu se poate sparge, dar se poate dezlipi si nu cred ca ar vrea sa ii se dezlipeasca deja! happy

| dya18 a răspuns:

Vineri mi-am pus si eu aparat dentar fox, am niste dureri groaznice, nu am putut manca mai nimic, acum depinde de fiecare daca tu crezi ca poti manca nu te opreste nimeni succes!

| dya18 a răspuns (pentru Ľαuяα):

Buna de cateva zile mi-am pus si eu aparat dentar fix, sunt cam ingrozita de cand am citit raspunsul tau, atat agravati ti-au fost dintii incat 4 ani l-ai purtat?

| Ľαuяα a răspuns (pentru dya18):

Buna Dya! Pai, se pare ca da. Trebuia sa imi fi pus aparat chiar cand am vazut ca dintii mei nu cresc drept, insa am zis ca poate o sa se retraga ei... dar din pacate, nu s-a intamplat asta!
Nu trebuie sa te ingrozeasca mesajul meuhee hee ca nu are de ce! Asta e doar cateva saptamani, maxim o luna, pana cand dintii se obisnuieste cu el!
Eu acum pot manca seminte, alune, chipsuri, si alte cele, dar cu grija...pentru ca am avut "surpriza" sa mi se dezlipeascalaughing nu e problema daca ti se dezlipeste, doar ca trebuie sa mergi iar la dentist ca sa ti-l lipeasca. si e cam neplacut!
Eu sper ca vara asta sa il dau jos, ca de anul trecut din toamna tot asa zicelaughing
Bafta si tie cu el, si sper sa nu il porti mult timp...:*