|

Buna! Ce sunt tulburarile neuro-vegetative?

4 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Tulburarile neurovegetative pot fi cauzate de anxietate si se manifesta astfel:palpitaţii, dureri de piept, senzaţie de sufocare) şi teama de a nu innebuni sau pierde controlul;
simptome:
debutează brusc şi ating apogeul intr-o perioadă de 10 minute:
Palpitaţii, ritm cardiac accelerat;
Transpiraţii;
Tremurături;
Senzaţie de sufocare;
Dureri de piept;
Greaţă şi dureri abdominale;
Senzaţie de ameţeală şi leşin;
Derealizare (detaşare de realitate) sau depersonalizare (detaşare de sine);
Frica de pierdere a controlului sau de a nu innebuni;
Frica de moarte;
Parestezii (senzaţie de amorţeală sau furnicături);
Frisoane sau puseuri de căldură.

3 răspunsuri:
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uite aici:
http://www.youtube.com/watch?v=qfWePO3xpmY

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna ziua, aceste tulburari neurovegetative au un substrat emotional foarte consistent si se remit in masura in care se lucreaza cu substratul psihologic. va poate fi de foarte mare ajutor consilierea psihologica si in mod special grupul terapeutic pentru ca va furnizeaza in mar eparte situatii cu careva confruntati si in viata de zi cu zi, insa fiind o confruntare in cadru controlat, aveti ocazia sa lucrati direct pe problema. rolul grupului este acela de suport. se lucreaza mai ales pe instalarea unui reflex pozitiv (simt sa... si asta imi da incredere, siguranta, nu mai apar simptomele)in situatii dificile cand apar de obicei semnele careva deranjeaza, simptomele, astfel ca acestea se remit pe masura ce se remite reflexul negativ (simt ca ma simt aiurea, penibil, inferioara etc... si apar simptomele).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează