| Addaaa99 a întrebat:

de ce imi amortesc maine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Rayyy a răspuns:

Buna,
Poate pentru ca nu le pui indeajuns de mult la treaba. Mai scutura-le din cand in cand, mai fa exercitii, cat de mici.

| JaJe a răspuns:

Circulatia proasta a sangelui!

| DaBlackPoison a răspuns:

Ap. Amortelile si furnicaturile ne deranjeaza frecvent, dar in general nu sunt grave. Prin aceste mesaje corpul ne atrage atentia asupra disfunctiei pasagere a unui nerv presat sau intins din cauza pozitiei vicioase. Indreptarea piciorului de exemplu, miscarea lui sunt suficiente pentru ca amorteala sa dispara. Uneori insa, amortelile pot ascunde o afectiune serioasa. Cauza amortelilor se stabileste in functie de zonele afectate.
De asemenea, unele boli genetice dau amorteli, dar in aceste cazuri sunt insotite si de alte semne precum slabirea fortei musculare (distrofie neuromusculara). Unele tumori cerebrale, accidentele vasculare cerebrale localizate in zona frontala a creierului sunt cauze ale amortelilor la nivelul membrelor inferioare
MAINI. Cand amortelile apar la nivelul mainilor poate fi vorba despre sindromul de canal carpian. Nervul median trece la nivelul pumnului printr-o zona formata din os si ligamente, unde poate fi comprimat din diverse cauze: luarea in greutate, efectuarea unor miscari repetate care duc la umflaturi si inflamarea nervului. Amortelile apar mai ales in timpul noptii, uneori trezind din somn persoana afectata. Unele tratamente locale calmeaza inflamarea nervului median, dar in cazurile grave se impune operatia pentru decompresarea lui. Cand amortesc ambele maini, cauza poate fi spondiloza cervicala, dar si sindromul Reynaud poate fi la originea furnicaturilor. Sindromul mai este insa insotit de invinetirea unuia sau mai multor degete, declansata in special de expunerea la frig. Amortelile pot fi diminuate prin incalzire sau frectionare, trecand in mod normal fara consecinte semnificative.

PANICA. Persoanele stresate se plang frecvent de amorteli sau furnicaturi la nivelul mainilor si fetei, mai ales in jurul buzelor sau pleoapelor, insotite de tremuraturi, frica fara un motiv anume, palpitatii. Sunt semne specifice atacurilor de panica sau crizelor de spasmofilie. In aceste cazuri insa, dupa un sfert de ora, simptomele dispar de la sine.


Sper sa iti fie de folos. O zi buna!

| AℓєLoveD a răspuns:

?
cred ca vroiai sa zici mainile...nu?

| liacristina93 a răspuns:

Am avut aceiasi problema si crede-ma nu este asa greu de tratat de fapt este o acuta lipsa de zinc in organism si daca pe linga asta iti mai cade si parul si te concentrezi mai greu se rezolva cu zinkit asa se cheama medicamentul se va vedea efectul din timpul tratamentului

Întrebări similare