| Alexandru7890 a întrebat:

Bună dimineața, eu am scolioza si de 1 luna fac kinetoterapie.Am 14 grade sus și 21 lombar.Ma doare mereu cam zi de zi la lombar acolo și nu știu ce sa fac.Sunt programat la doctor peste 6 luni în decembrie.Eu fac exercițiile pe covor pe o pătură ca e tare și îmi tine coloana dreapta dar nu înțeleg de unde dureri. Poate sa progreseze scolioza? Eu întro luna trebuia sa scad din grade si d-astea nu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Cresta a răspuns:

Nu ma pricep. Dar orice deviere, cat de mica, e un inceput rau.
Ai 16 ani, esti inca in dezvoltare, deci se mai poate indrepta.
Fa exercitii in continuare. Stai cat mai drept. Respecta strict ce spune medicul.
Nu funda ma intereseaza cand raspund. Iti doresc multa sanatate! Ai viata inainte si sanatatea e foarte importanta.

6 răspunsuri:
| Cresta a răspuns:

Faci exercitii. Dar in rest incerci sa stai drept? Ca daca stai cocosat in banca, la calculator, pe telefon, degeaba le faci.

| Alexandru7890 explică (pentru Cresta):

Da da sigur ca stau drept.Si pe scaun când vin acasă stau, pe drum 2 3 4h cât ies cu prietenii stau drept mereu. Poate mai am mici chestii când ne așezăm și asa.Dorm pe spate linistit.Dar problemele astea mereu le am când sunt singur acasă. Cand sunt cu prietenii afara când m-am dus la un var toată ziua nu am avut nimic nici când dorm n am nimic.Doar când sunt singur acasă și mai stau la pc și asa

| Cresta a răspuns (pentru Alexandru7890):

Aha, cand mai stai la pc. Ia vezi acolo pozitia.

Crezi ca e rau 14 grade cu 21 grade? Astea sunt valorile mele la scolioza.Am 16 ani fac de 1 luna kinetoterapie nu am mai avut dureri deloc doar ca de 2 zile m-a luat iar.Si când fac exerciții și asa nu am dureri ți am spus, când ies pe afara când pierd timpul cu prietenii nu am nimic doar când ajung acasă și asa.Ce îmi recomanzi sa fac pe viitor crezi ca se va trata? Nu te mai rețin mult și ma pregătesc sa ți dau funda.

Am inteles mersi din suflet.

| Cresta a răspuns (pentru Alexandru7890):

Sanatate!