Sindromul ovarelor polichistice se declnaseaza de la mancarae neadecvata pe care o manaic zilnic si care iti da peste cap hormonii si automat ciclul menstrual.
Mese bogate in carnuri, prajeli, tocaturi, carnati, salamuri si cereale duc la aceste inbalansuri hormonale car in timp produc si chistuir pe ovare, luare in greutate foarte mult, grasime pe burta si in special pe zona mijloc-solduri.
Ce este de facut?
Cu o dieta alimentara adecvata, in 1-2 ani se pot reversa toate simptomele, ccilul menstruals e poate regla si chisturile se pot resorbii.
Trebuie sa fie extrem de consecventa si sa mananci FARA paine, paste fainoase, fara ceareale, FARA prajeli, fara tocaturi, fara afumaturi, fara carne grasa, fara carnati, fara salmuri, fara cascalauri, fara iaurturi cu fructe, fara dulciuri, ciocolate sau sucuri.
Ce ai voie sa manaci ca sa reversezi ovarele polichistice si sa reglezi ciclul:
2 mese pe zi cu fructe proaspete
3 mese pe zi cu legume gatite sau salate de cruditati, si 150-200 grame de carne fiarta sau fripta de: pui, curcan, peste, vita sau alta pasare.
Se mai pot manaca oua fierte ori pateu de ficat de pasare cu: castraveti, salate de cruditati sau ardei gras.
In primul rand, nu sta sa citesti pe internet si nu o baga in seama pe Viorica ca habar nu are de capul ei, nu are treaba cu mancarea ce spune ea acolo.
Simptomatologia descrisa de tine este comuna multor afectiuni, de aceea nu iti va putea spune nimeni doar pe baza simptomatologiei. Sfatul meu?
Mergi la medicul de familie si cere trimitere la endocrinologie. Medicul endocrinolog o sa iti puna niste intrebari si iti va da sa faci un set de analize hormonale plus analiza pentru determinarea nivelului vitaminei D.( asta o sa fie cu bani, dar e deosebit de importanta asa ca iti recomand sa o faci, ar trebui sa fie in jur de 200 de lei)
Daca si nelamuriri, nu ezita sa imi scrii.
Ce varsta ai?
Cand va vad pe astia de postati raspunsuri de la chatgpt...incep sa o apreciez pe Violeta
Bună!
Nu cred că ai așa ceva!
Ai avea dureri mari dacă ai avea așa ceva!
Mama mea a avut, și nu putea să meargă (a crezut că are apendicită, pentru că durerile erau mari la aceste,, ovare polichistice,,)
O durea foarte rău și nu putea să meargă deloooooc, plus că vomita.
Deci...nu cred că ai, pentru că oricum toate aceste,, boli,,(ovare polichistice, apendicita)...vin cu diferite simptome.
Nu că...ai tu păr pe sâni și pe mână...gata, ai și ovare polichistice.
Dar... dacă nu te liniștești du-te la medic.
Zi frumoasă!![]()
Sănătate!