Chiar daca probabil vecina e rautacioasa si cumva invidioasa, nu trebuie sa ignori situatia asta.
Studiind tabelul de mai jos vei vedea ca la inaltimea de 157, 5 cm o greutate sanatoasa ar fi de 48 de kilograme.
Daca am lua inaltimea de 155 cm, arata ca ar trebui sa ai 45 de kilograme.
http://remedic.ro/wp-content/uploads/2010/11/tabel-BMI.jpg
http://remedic.ro/wp-content/uploads/2010/11/tabel-BMI.jpg
Nu te gandi ca esti fata si trebuie sa ai o greutate mai mica. Aici vorbim de sanatatea ta. Faci aceasta diferenta intre o fata si un baiat doar la trecerea de la o greutate la normala spre o greutate mai mare, acolo unde la baieti nu e o problema asa mare fiindca ei fac sport cu greutati si isi lucreaza musculatura.
Oamenii au constitutii diferite. Robusta, normala ori astenica.
In cazul in care consideram ca tu esti predispusa la o constitutie astenica si poate preferi asta, oricum la inaltimea de 1, 55 ai nevoie de o greutate de minim 45 de kg.
O greutate normala pentru tine ar fi de 45 - 49 de kilograme.
Iti trimit un raspuns mai detaliat al meu in ce priveste subiectul acesta. Si sfatul meu este sa le arati parintilor tai si sa luati o decizie impreuna. Nu cred ca este sanatos pentru tine sa ramai la greutatea aceasta. Daca suferi de o afectiune mai grava, organismul e slabit si nu va putea lupta foarte bine cu boala.
http://www.tpu.ro/......reau-sa_1/
In ce priveste dulciurile, iti recomand sa mananci 3 mese principale pe zi, iar acestea sa le integrezi cumva in asa fel incat sa le reduci. Poti manca ceva dimineata inainte de masa ori ca o gustare intre mese, dar nu dupa masa de pranz.
O fi si invidioasa.
Desigur, poate fi vorba si de gene, daca spui ca tatal tau era slab.
Un sfat iti pot da insa: ar fi cazul sa mananci si tu normal. E foarte putin 36 kg la 1.57. Ai putea insa cere si sfatul medicului de familie.
Bafta!
Isi bate joc de tine, esti fraiera ca o bagi in seama. E doar invidioasa ca ea e cam grasa. Incearca sa mananci intai mancare gatita, apoi dulciurile, si in timp o sa arati normal. In copilarie si eu am fost slab, la 13 ani aveam inaltimea ta si putin peste 40 kg, pe cand unii colegi aveau peste 60kg. De cand am terminat liceul si m-am relaxat, am inceput sa fac doar ce imi place si am pus 12-13kg, desi la aspect nu e o diferenta foarte mare, eram putin slab, iar acum sunt normal, kilogramele cred ca s-au dus in masa musculara.
Vezi-ti de copilarie, ca organismul se dezvolta singur, tu nu trebuie decat sa nu dai in extreme.
Sincer la inaltimea ta esti prea slaba ai grija pune-te pe mancat caci la varsta asta te dezvolti cel mai mult.
Eu zic ca ar trebui sa mananci normal si mancare satioasa, gatita in casa. Chiar daca mananci dulciuri nu inseamna ca te ingrasi.
Ar trebui doar sa mananci mai bine(adica 3 mese pe zi) si sa eviti dulciurile si alte prosti.
Mananca mult si dulciurile dupa masa si daca nu merge ia vitamine ca si eu am luat si dupa aia am mancat si eu mai bine si am scapat de problema. Si du-te si pe la stomatolog.
Sfatul meu este sa pastrezi o alimentatie varianta, nu doar un anumit fel de mancare. Si crede-ma pentru varsta ta esti cum ar trebui sa fii. fundita xD.
În niciun caz nu vei muri.
Vezi dacă îţi recomandră vreun doctor să iei vitamine, acestea îţi vor face poftă de mâncare şi vei lua câteva kilograme în plus.
sela_2699 întreabă: