|

Buna.Ieri dimineata bunica mea a facut comotie cerebrala. a doua oara. Mi s-a spus ca are creierul inundat cu sange si sunt foarte putine sanse sa isi mai revina si s-ar putea sa intre in coma.Pentru mine ea era si sper ca va fi in continuare, o a doua mama. Ce pot face sa o ajut?sad Oare chiar nu exista nicio solutie?crying

Va multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Din pacate, singura posibilitate este sa stea in spital, sa primeasca tratament perfuzabil si oxigen pe masca (sau pe sonda). In plus, daca poate inghiti, trebuie hranita cu mancare pasata (numai daca iti permite medicul), cu multa rabdare, cu lingurita mica de macar 4 ori pe zi. De asemenea, stai cu ea, vorbeste-i dar fara sa o obosesti. In restul timpului permis, tine-o de mana ca sa te simta.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Intotdeauna sunt solutii...dar sunt riscante!
Sfatuieste-te cu doctorul...el stie mai bine situatie buncii tale, si te poate indruma mai bine!
...si daca este sa moara bunica ta. atunci ai sincerele mele condoleante!

| a răspuns:

Din pacate daca doctorii spun ca nu prea mai se poate face nimic nu poti face nici tu. ai putea sa ii mai redai pentru ultima data zambetul pe buze, aducandu-i flori, ciocolata si chiar carti din care sa ii citesti. poti sa ii faci felicitari cu un text mic, exemplu Te iubesc, bunico! sau Sanatare multa si sa te ajute Dumnezeu! si altele. poti sa ii aduci jurnalul tau daca este scris in el mai mult despre ea, sau sa ii faci un rezumat cu cat de mult o iubesti. in ultimele clipe din viata ei e frumos sa o faci sa fie fericita. eu ii urez sa o ajute Dumnezeu si sa fie mandra ca te are si sa stie ca tot ce vei face sau ai facut pentru ea a fost facut din inima.

| a răspuns:

Medicii fac uneori minuni operand pe creier daca este cazul.Tu nu poti face nimic. Daca ai acces la bunica ta, tine-o putin de mana ca sa-ti simta dragostea. Unde este internata?

| explică:

La spitalul judetean din baia mare

| a răspuns:

Pai sunt sanse de supravietuire dar... daca isi va reveni va fi greu pentru ca matusa mea a facut accident vascular la cap si doctorii iau spus rudelor ca are 5% sansa de supravietuire si a trait acum era are mana stanga paralizata si nu poate merge fara ajutor deci daca isi va reveni se va recupera greu... sanatate!