| Laurentziu1234 a întrebat:

M-am tuns acum 3 zile chel, m-am si ras iar de ieri a început sa ma doara pe cap daca pun mâna. Ce credeti? M-am ars/bronzat sau am fost mușcat de o insecta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Nici una, nici alta, bine ai venit in clubu cheliosilor haha, daca vrei sa faci din asta un obicei, o data la 4 5 zile e perfect sa mentii chelia aproape proaspata.Asa se intampla peste tot, In plus, pariez ca arati ca un extraterestru cu capu alb alb, si restul corpului bronzat, huh? arati ciudat? nu e bai, asa aratam toti, inclusiv eu la inceput.Cat despre spalat, sa nu te puna sfatu sa te speli cu sampon pe cap sau cu sapun.Acum depinde, eu ma barbieresc in cap o data la 3 4 zile, si nu folosesc sampon sau altele.Doar spuma de ras, si apa curata.Nu am probleme deloc, la mine firu de par nu apuca sa creasca happy daca mai ai intrebari scrie-mi in privat si iti povestesc eu mai multe.Si ai grija cu insolatia la inceput,trebuie sa treaca timp sa ti se invete cheliuta cu briza de vant,vei simti orice adiere de vant mai puternica,o sa fie greu la inceput, dar te vei obisnui.Un sfat, eu am renuntat sa port fes, port doar hanorace cu gluga, cand mie frig, trag gluga pe cap. Vorbesc cand e vreme mai rece.

| Violleta2022 a răspuns:

Nici una si nici alta!
Pur si simplu ti-ai iritat scalpul la ras.
Un spalat normal cu apa calduta si un pic de sapun bland (preferabil Dove, sau de bebelusi) iti va da senzatia de usurare.

O alta varianta este: poti face ceai de musetel si te poti clatii pe cap cu el, cand este caldut.
Poti pune un prosop mic sau o batista, in acel ceai si apoi te poti sterge usor pe cap. lasi sa se zvinte si vei fii ok.

Răspuns utilizator avertizat
| Liviu a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu as recomanda spalat cu apa calda,ci mai ales cu apa rece, pentru a inchide pori, si nici un fel de sapun, toate usuca pielea capului, eu am anii si anii de zile de cand nu am mai pus sampon in cap si imi e foarte bine happy pielea capului nu mie uscata niciodata, mereu folosesc o lotiune dupa.