|

Buna Seara.A avut cineva probleme cu măselele de minte? Le-ati păstrat sau le -ati scos? Eu le am pe toate, cele de sus nu reprezintă o problemă dar cele de jos sunt un calvar.Una din ele a fost scoasă deoarece a iesit aiurea si era cariata. Cealalta a fost ok pana acum dar de câteva zile s-a umflat si am un gust ciudat. Am fost la doi medici, prima a recomandat extracția iar a doua a spus că nu e cazul daca nu deranjează asa de des.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| a răspuns:

Din pacate, eu am fost nevoita sa el scot pe toate.
Oricum nu au un rol atat de mare in gura, fiindca sunt destule masele, care te pot ajuta la masticatie.

| explică (pentru Annastassia):

Din cate am inteles de la a doua dentista...ar putea fi folosite peste ani ca poduri pentru o posibilă punte in cazul pierderii vreunei măsele.

| a răspuns (pentru vmalex21):

Da, asa este, dar sunt pastrate acolo, doar unde-i posibil si unde nu supara.
Eu am maxilarul ingust si maselele de minte mi-au crescut pe lateralul gingiei, de aceea au trebuit scoase toate.

| explică (pentru Annastassia):

Destul de nasol.Cea extrasă a crescut într-o parte si împingea in maseaua vecină.Nu avem dureri cu toate ca era si cariata din cauza ca nu se prea putea curăța.La insistențele unui chirurg maxilo-facial am scos-o printr-o operație. Cealalta nu mi-a facut probleme decât ocazional cand se mai umfla gingia.Cu cele de sus nu am problema ca am,, spațiu,, pentru ele.

| a răspuns (pentru vmalex21):

Pastreaza ce poti si ce te deranjeaza scoate.
Ideal este sa pastram toti dintii si maselele, ca la batranete avem nevoie de ei, ca sa nu facem implanturi sau sa punem placa, dar uite ca uneori anatomia gurii nu se permite si trebuie sa le eliminam.
Stiu, este regretabil, mai ales ca eu am facut un implant din cauza unei masele pe care am pierdut-o si-i al naibii de dureros si extrem de scump.

| explică (pentru Annastassia):

Da asa ar fi ideal însă nu întotdeauna se poate.Si eu am auzit ca este dureros si destul de complicat cu implantul, mama mea si-a facut 3 in urma cu doi ani.Din fericire nu am ajuns la asa ceva, am numai 3 coroane metalo-ceramice puse pe o măsea si doi premolari.

| a răspuns (pentru vmalex21):

Verifica-ti dantura in fiecare an si imediat cum apare o carie, cat de mica, curata si elimina, ca de degradează dintele si il pierzi, fiind nevoit la un moment dat, sa faci implant dentar sau sa pui coroana peste el, stricand inca 2 dinti pe care-i imbraci.
Crede-ma, indiferent cat costa dentistul, merita sa te imprumuti si sa rezolvi problema cand apare, inainte sa se degradeze rau, ca suferi si platesti inzecit.

| explică (pentru Annastassia):

Aici un locuiesc nu e problemă de cost ca plătesc asigurările de sănătate, se plătește suplimentar numai daca vrei ceva superior spre exemplu inlay din aur sau ceramica, etc.

| a răspuns (pentru vmalex21):

Din pacate, asigurarea mea medicala ma suporta numai pentru un control anual de rutina de maxim $500, dar un implant dentar de 1 singur dinte, ma costa $6000 nefiind suportat de asigurare.
Eu profit sa-mi lucrez tot ce am in Ro, ca-i mult mai ieftin, iar aici doar verificarea anuala si urgentele.

| a răspuns:

Mi-am gasit eu sa raspund care le am pe toate si fara probleme. Totusi eu nu as scoate-o la prima problema. Urmatoarea masea care iti va creste va fi scumpa rau

| a răspuns:

Bună! Eu am scos măselele de minte la vârsta de 26 de ani, deoarece puneau presiune asupra celorlalți dinți.

| explică (pentru LifeOreally):

Aceasi problema am avut-o in cazul primei măsele de minte.A doua nu imi pune presiune pe ceilalți dinti dar ocazional se umfla si am un gust ciudat, cam un sfert din ea este acoperită cu gingie.

| a răspuns (pentru vmalex21):

Înseamnă că mai bine ar fi sa scoți si cealaltă măsea de minte sa nu fie afectată. Eu am fost la 3 doctori si mi-au spus sa scot măselele. Multa sănătate!

| a răspuns:

Măselele de minte se scot în general fiindcă sunt greu de curățat și de tratat iar o infecție la un astfel de dinte e periculoasă. Gustul ciudat este dat de fermentația resturilor alimentare rămase în măsea dar și de fermentația sângelui care e ușor de recunoscut: materie organică în putrefacție. O poți scoate și scăpa de probleme și vizite costisitoare la dentist.