| Colgary a întrebat:

Bună seara! Am probleme cu acneea. Nu ştiu ce să mai fac. Dispare un coş apare altul. Am făcut prostia de a utilza săpunul cu sulf, crezând că acesta va usca coşurile. De când l-am utilizat secreţia de sebum a crescut foarte mult. Înainte nici măcar nu aveam. Întrebarea mea este, la ce ajută săpunul cu sulf concret Pe el scrie că este contra sebumului. Atunci cum se face că mie mi-a crescut secreţia de sebum, ba mai mult m-am înroşit tot? Ce să mai fac? Am utilizat tot felul de creme, fără rezultate. Sucul de lămâie e bun, sau risc să mă irit pe faţă?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| my23ro a răspuns:

Colgary, sunt persoane care au doua trei puncte negre pe fata si cred ca au probleme cu acnnea. Probleme inseamna ceea ce descrii tu in intrebarea ta. Fata rosie...si daca mai este si umflata lucrurile nu sunt ok. Nu stiu cati ani ai, dar in jurul adolescentei mai ales baietii au probleme cu acneea. Probleme care in unele cazuri nu trec niciodata daca nu sunt tratate la timp. Daca esti elev sunt sigura ca ai consultatia gratuita la dermatolog. Vorbeste cu parintii tai si incearca sa iti rezolvi problema intr-un mod corect, dupa rezultatul unor analize, nu dupa sfaturile celorlati.
Pe viitor sa incerci sa folosesti produse usoare pentru fata. Nu stiu daca esti baiat sau fata, dar si daca ai fi baiat, in fiecare dimineata iti poti demachia fata cu un demachiant bland si o poti tonifia, cu un tonic cu sau fara alcool. Aceste doua produse nu costa multi bani si ar trebui sa faca parte din ingrijirea ta zilnica.
Sper sa iei o hotarare corecta.

9 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:


ACCNEEA

Acneea este cea mai comună afecţiune cronică a pielii, care se caracterizează prin inflamarea glandelor sebacee şi a foliculilor piloşi. Potrivit studiilor, aproximativ 6 din 10 tineri cu vârsta cuprinsă între 12-14 ani suferă de acnee, iar acneea devine o afecţiune tot mai jenantă odată ce tinerii încep să se preocupe de aspectul lor.

Cea mai frecventă formă de acnee este cea juvenilă, care afectează aproximativ 80% dintre adolescenţi. Alte forme de acnee sunt acneea rozacee ce se observă mai ales la femeile care au trecut de vârsta de 40 ani, iar acneea neonatala care afectează nou-născutul, însă nu durează mai mult de câteva luni.

Tratarea acneei trebuie luată în serios şi trebuie făcută ţinând cont de sfatul specilaiştilor. Pentru a afla mai întâi cauza care a provocat boala şi apoi face toate demersurile pentru a o şi trata, deoarece se spune "acneea netratată poţi să o ai toată viaţa". "Puţine sunt cazurile în care acneea se vindecă de la sine şi comparativ cazurile de acneea tratată şi vindecată sunt mai puţine decât cazurile cu acnee tratată şi nevindecată. Din punt de vedere medical acneea poate fi considerată vindecată doar după 2 ani de tratament. Tratamentul începe cu o investigaţie completă, ceea ce înseamnă un set de analize medicale, endocrnologice, recoltarea din pustule, exudate nazale, după care urmează tratamentele cosmetice personalizate, specifice fiecărui caz în parte. Fiecare pacient trebuie să facă o diagnosticare a feţei, după care i se explică de ce tratamentul poate dura atâţia ani, fiind vorba în primul rând despre schimbarea stilului de viaţă şi mai apoi de tratamentele cosmetice personalizate. Durata primei investigaţii cu primirea rezultatului durează o lună şi jumătate. La o boală ca acneea care odată instalată poate rămâne zeci de ani pe faţă sau corp, trebuie luat în considerare timpul de când o avem. Nu există tratament minune, iar dacă există acneea revine.

Acneea se poate vindeca prin produse naturale, din gama Magiray, produse 100% naturale: frunze de akai, aloe vera, gel de Malva, cafea, cruşin de mare, extract de goji, antibiotic natural din plante tocate şi pire natural din fructe: kiwi, sabra (fruct de cactus), portocale, alge marine, rodie, caise.

Astfel, pacentul trebuie să ţină cont de partea medicală a tratamentului, apoi de cea dermatcosmetică, pentru că scopul este ca atunci când se va termina tratamentul, acneea va fi complet vindecată, iar urmele lăsate de aceasta practic să nu mai existe

| Lia09 a răspuns:

Eu am folosit si inca folosesc MIBAZON. Este un produs veterinar, dar este din ce in ce mai folosit pentru a combate acneea. Sunt foarte multumita de rezultate! Aveam si eu mari probleme cu asta, dar de cand il folosesc, am scapat de grija cosurilor. Sper sa-ti fie de folos!

| Uoana a răspuns:

Mergi la dermatolog, nu mai face de capul tau ca n'o sa-ti treaca.

| VioMdl a răspuns:

Spalate doar cu apa. Fara sapun, fara creme si vor disparea. sapunu iti ingrasa tenul. la mine dispar sper sa te ajute raspunsul meu.

| Maradona2011 a răspuns:

Eu am folosit Zineryt. si sunt foarte multumit

| Colgary explică (pentru Maradona2011):

Da, am folosit şi eu Zineryt, dar e foarte puternic şi mi-a iritat faţa, deci nici cu asta nu mi-a mers. Voi încerca să văd cu Mibazon happy

| Colgary explică:

Va multumesc mult big hug Am facut prostia sa ma mai si strang worried Sper sa imi revin

| Colgary explică:

Am fost astăzi la specialist şi mi-a prescris Skinoren, dar şi Eritromicină, Vitamina A pentru regnerare şi Eubiotic, deci un tratemnt mai complex, care cu siguranţă va da rezultate. Văd că nu e suficentă o cremă pe care ne-o alegem noi la întâmplare. Am mare încredere că totul va fi bine happy Trebuia să merg mai demult şi să nu mă dau cu tot felul de creme. Asta e, sfatul meu e să nu faceţi ca mine.

| my23ro a răspuns (pentru Colgary):

Bravo Colgary!
Cunosc foarte multe persoane care au ramas pe viata cu urme vizibile pe fata, piept si spate din cauza unei acnee severe.
Ai luat decizia corecta. Sa nu uiti ce ti-am scris despre ingrijirea ta zilnica, partea cu demachiantul ( care poti considera ca este sapunul, doar ca nu iti face rau) si tonifiantul. Sunt doua produse care iti curata fata foarte bine si pe care le poti folosi si dimineata si seara.
Inca o data ma bucur ca ai mers la doctor si sper sa se rezolve problema ta.