| lightangel_9535 a întrebat:

Buna seara as dori sa stiu la ce se poate ajunge si ce poate patii la un moment dat o persoana de sex feminin care pateste o raceala la ovare? Raspuns urgent va rog...Am auzit ca se poate infunda trompa dar as vrea sa stiu pana unde se poate ajunge cat de rau poate fi si sa imi spuneti niste metode cel putin de ameliorare temporare a durerilor.

Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Raceala la ovare (anexita) este ceam mai frecventa cauza de infertilitate la femei. Cele care fac aceasta inflamatie si nu o trateaza prompt si corect pot sa aiba probleme serioase in a obtine o sarcina. Obstructia trompelor este foarte frecventa dar se poate rezolva (prin histerosalpingografie sau operatie), dar pot aparea si leziuni ale ovarului (scleroza) care sa nu mai permita ovulatiile si care nu au tratament.
Nu e cazul sa te tratezi dupa ureche, ci sa meri urgent la medic (ginecolog). Daca esti virgina, vei face o ecografie si atat. Daca nu, vei face un consult ginecologic si o ecografie, eventual cu sonda transvaginala. Vei primi un tratament complex (antibiotice oral, injectabil sau chiar perfuzabil daca anexita e grava sau mai veche de cateva zile), antiinflamatorii, antialgice, etc. E important sa incepi tratamentul cat mai repede (in primele 48 ed ore de la primele simptome este optim, dupa aceea fiecare zi conteaza) si sa-l urmezi pana la capat, intorcandu-te de 3-4 ori la ecografie pentru a te asigura ca vindecarea este stabila.

| Cocochannel a răspuns:

Raceala la ovare se numeste anexita, adica raceala la nivelul anexelor: ovare si trompe.Atat anexitele cat si consecintele acestora sunt periculoase. Chiar si in cazul in care o femeie incepe un tratament pentru acestea, pot sa apara aproape inevitabil efecte negative. Adesea se formeaza aderente (formatiuni ce se "lipesc") intre trompele uterine si ovare sau intre trompele uterine si anumite parti ale intestinelor. Deseori, trompele uterine se lipesc de ovar, peretele abdominal, etc. rezultand infertilitatea. Anomaliile de la nivelul trompelor uterine pot duce la dezvoltarea sarcinii ectopice (sarcina extrauterina).
Tratamentul si medicatia pentru anexita vor fi stabilite doar de catre medicul ginecolog in functie de patologia bolnavei.
Se pot incerca bai calde la nivelul organelor genitale, evitarea racelilor (mai ales a celor repetate), igiena intima trebuie facuta cu seriozitate, evitarea contactului sexual pana la disparitia bolii.
In rest, mergi la medic pentru stabilirea diagnosticului si urmeaza tratamentul pe care ti-l prescrie.
Multa sanatate!