Tensiunea se măsoară in repaus. Incearca să-ți monitorizezi timp de o săptămână tensiunea dimineața si seara c-am la aceeași ora cu aproximatie. Daca valorile in repaus sunt bune inseamna ca totul este in regula cu tensiunea ta. Doar ca trebuie sa te apuci de putina mișcare sa nu mai ai problema asta la efort.
Când mi-am luat-o în repaus, după ceva timp de stat întinsă, aveam 97/62 și pulsul 84 (la mâna dreaptă). Acea tensiune mare am avut-o după efort, doar că m-a îngrijorat cum aveam tensiunea diastolică 101, deși mulți o au doar 75-80, maxim 90 la efort. Totuși, presupun că și lipsa de mișcare influențează. Totuși, tensiunea 97/62 nu este și ea puțin anormală? Sau e din cauza că am stat lungită, calmă și relaxată? Am făcut ecografie la inimă și mi s-a spus că, din ceea ce se vede, inima pare sănătoasă. Ar mai trebui să fac și un holter EKG 24h, doar că acum e perioada sărbătorilor și, na...
Mulțumesc pentru răspuns!
TA 97/62 puls 84 este o tensiune buna nu toti trebuie sa o avem la fel. Atunci cand ai avut diastola 101 poate sa fie si de la o alimentatie bogata in sodiu, stres, lipsa odihni ...se mai întâmplă.
Daca la ecografie inima e sanatoasa nu ai niciun motiv de ingrijorare.
Este normal ca tensiunea arterială să crească în timpul efortului fizic sau al stresului emoțional. În general, tensiunea arterială poate fluctua în mod normal în timpul zilei și poate fi influențată de diverse factori, cum ar fi starea de sănătate generală, obiceiurile de viață, dieta și medicamentele luate.
Cu toate acestea, tensiunea arterială de 140/101 ar putea fi considerată mai mare decât normalul în anumite circumstanțe. Este important să vă monitorizați tensiunea arterială regulat și să discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți îngrijorări cu privire la tensiunea arterială. Dacă aveți tensiune arterială crescută, medicul dumneavoastră poate recomanda schimbări ale stilului de viață, cum ar fi adoptarea unei diete sănătoase, exercitarea fizică regulată și reducerea stresului, pentru a încerca să o mențineți la niveluri normale. De asemenea, medicul dumneavoastră poate recomanda medicamente pentru a vă ajuta să controlați tensiunea arterială.
Este important să înțelegeți că tensiunea arterială mai mare decât normalul poate avea consecințe negative asupra sănătății dumneavoastră, inclusiv risc crescut de boli de inimă, accident vascular cerebral și insuficiență renală. Este esențial să luați măsurile necesare pentru a menține tensiunea arterială în limitele normale, prin adoptarea unui stil de viață sănătos și luarea medicamentelor prescrise de medicul dumneavoastră.
Da este absolut normal ca tensiunea sa fie mare. In plus tensiunea nu se măsoară niciodată la efort, doar la repaus. Cu drag!