|

Buna seara, ma numesc George, am 20 de ani am o intrebare pentru persoanele care vad aceasta intrebare. Sunt la capatul puterilor, pe 18 decembrie 2018 am fost diagnosticat cu Boala Buerger, cica apare numai la fumatorii tineri intre 20 si 40 de ani asa mi s-a spus. De 2 luni de zile fac un tratament cu perfuzii vasodilatatoare si aici vreau sa ajung cu intrebarea. Au mai fost persoane sau daca aveti cunostinte ati putea sa imi spuneti ce au facut sau daca au fost cazuri care au fost diagnosticati gresiti nu stiu. Va multumesc foarte mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Salut, George! Cunosc bine Boala Buerger, adica trombangeita obliteranta. Haide sa vedem intai daca iti usureaza cu ceva situatia un diagnostic gresit. Daca diagnosticul este gresit, atunci suferi de o ocluzie a vaselor de sange din cauze necunoscute. Fiind necunoscuta cauza, nu te-ai putea trata; iar de amputarea partilor necrozate oricum nu ai scapa, caci nu poti trai cu necroza pe corp. Dar din fericire, diagnosticul e corect, si macar stii ce boala ai. Asta e o boala declansata strict de fumat; nu exista bolnav de asa ceva, nefumator. Am o prietena de famile care a fost operata in mai multe randuri, si acum e schioapa, DAR. Nu s-a lasat de fumat la timp. Nu face greseala ei, lasa-te de fumat chiar acum, POSIBIL ca evolutia bolii sa se opreasca aici. Daca nu te lasi de fumat, esti un om terminat; insa macar ti-ai facut-o singur.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Mie cand eram mai mic, mi-au pus un diagnostic gresit de tbc.
M-au internat in spital cateva saptamani, si m-au pus cu alti bolnavi in camera. Eram mic rau, cred ca prin 90 si ceva, si a fost foarte traumatizant. Sa nu-ti vezi parintii, si sa stai in janghina aia de spital fara sa cunosti pe nimeni. Am ramas traumatizat.
Bineinteles ca aia gresisera, si n-aveam nici un tbc, era o banala raceala de plamani.
Mi-au facut la analize, radiografii, trebuia sa scuip intr-un recipient, sange. Pana intr-o zi cand a venit tata sa-mi aduca ceva, si cand s-a dus la doctorita, a zis, puteti sa-l luati acasa, nu are nimic copilul.
Niste zdrente de doctori, si asistentele alea la fel. Cand am auzit ca trebuie sa merg acasa, am fost in al 7-lea cer.
concluzia?
De-asta cred ca e f important sa cauti si o a doua opinie, la alt medic, fara sa-i spui ca altcineva te-a diagnosticat cu Boala Buerger. ca sa fii mai sigur.

| a răspuns:

Din punct de vedere teoretic, mereu exista posibilitatea sa fi diagnosticat gresit. Niciun test nu este 100% sigur. Acest lucru e confirmat de formula lui Baynes a probabilitatii subiective. Nu intru in detalii caci probabil nu te intereseaza, dar raspunsul este da - se poate gresi diagnosticul. De aceea este bine, in cazul bolilor rare sau cronice, cum este si asta, sa obtinii diagnosticul din partea mai multor medici.

Boala Buerger nu este o boala fatala. Din ce am citit, in cel mai rau caz duce la amputari ale membrelor. Pentru a evita asta, trebuie neaparat sa nu mai fumezi si sa urmezi tratamentul prescris.

In sfarsit, recomand rugaciune, spovedanie si impartasanie.

| a răspuns:

Baiete un lucru iti spun. Lasa tigarile si bauturile acidulate.Treci peste boala asta poate chiar si fumand desii nu se stie, dar apoi dai in altele si tot asa.Lasa tigarile.

| a răspuns:

Imi pare tare rau ca ai ajuns sa suferi enorm, sper ca tratamentul va oprii evolutia bolii, iar dieta bogata in legume si fructe, te vor pune pe picioare.
Vezi ca sunt niste protocoale naturiste, care iti reseteaza sistemul imunitar si ajuta la vindecarea bolii.
Evita in totalitate, absolut toate locurile si toti oamenii care fumeaza, pentru ca tu inhalezi acelasi procentaj de fum, ca si ei, facand ca boala sa evolueze.
Poate este bine sa scrii pe toate forumurile povestea ta, ca tinerii de aceeasi varsta sa inteleaga ce rau pot face tutunul si fumatul, de la varste mici.

Cat de mult ai fumat si de la ce varsta?

| a răspuns:

Uite aici un articol pentru tine:
https://www.divahair.ro/......_tratament

Iar aici, un tratament naturist (citeste mai jos in pagina):
http://www.formula-as.ro/......diana-9894

| a răspuns:

Mai cere o opinie medicala si la alti doctori ( recomand Targu Mures ).